Een projector kopen kan een dure aangelegenheid zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn.  Hier zijn de beste goedkope projectoren om u te helpen.

De 6 beste goedkope projectoren voor uw laptop of smartphone

Advertentie Projectoren zijn geweldige manieren om inhoud aan veel mensen te tonen, of het nu een diavoorstelling of een film is, zonder een enorme televisie rond te dragen. Maar veel mensen denken dat projectoren te duur zijn om te kopen voor persoonlijk of klein zakelijk gebruik. U hoeft niet meer dan duizend dollar uit te geven om een ​​projector te krijgen die scherpe, heldere beelden weergeeft. In

Advertentie

Projectoren zijn geweldige manieren om inhoud aan veel mensen te tonen, of het nu een diavoorstelling of een film is, zonder een enorme televisie rond te dragen. Maar veel mensen denken dat projectoren te duur zijn om te kopen voor persoonlijk of klein zakelijk gebruik.

U hoeft niet meer dan duizend dollar uit te geven om een ​​projector te krijgen die scherpe, heldere beelden weergeeft. In deze lijst hebben we de beste goedkope projectoren geselecteerd die geweldige functionaliteit en duurzaamheid bieden zonder dat dit ten koste gaat.

1. Beste goedkope projector: ViewSonic PA503W

ViewSonic PA503W ViewSonic PA503W Nu kopen op Amazon $ 379, 99

De ViewSonic PA503W is een geweldige projector voor bijna elk scenario. Voor een scherpe prijs krijgt u een grote betrouwbaarheid en een solide weergavekwaliteit waardoor het een uitstekende keuze is, ongeacht waar u het voor wilt gebruiken.

De meeste projectoren van herkenbare merken in deze prijsklasse hebben een resolutie van 800 × 600, dus de 1280 × 800 WXGA-resolutie van de ViewSonic is een welkome upgrade. Hoewel het geen HD is, moet het scherm pixel-dicht genoeg zijn om kleinere details te onderscheiden, zoals getallen op een spreadsheet of labels op een grafiek. Het kan tot 120 inch projecteren als het ver genoeg van het oppervlak wordt geplaatst.

Dat betekent ook dat je wat video's kunt bekijken zonder veel in te boeten aan de beeldkwaliteit. Veel recensenten geven aan dat dit apparaat er redelijk goed uitziet voor het bekijken van films, vooral als u een helder oppervlak zoals een projectorscherm of een witte muur kunt vinden. Er is ook een ingebouwde luidspreker die kan worden aangesloten via een 3, 5 mm extra aansluiting. Het is niet de uitvoer van de hoogste kwaliteit, maar het is prima als je wat audio in een mum van tijd moet afspelen.

De ViewSonic heeft een levensduur van de lamp tot 15.000 uur met zijn SuperEco-modus. Als u zich in de juiste omgeving bevindt, kunt u hiermee de helderheid van uw projectie dimmen om energie te besparen en de levensduur van de lamp te verlengen.

2. Beste projector voor kantoren en scholen: InFocus IN116XV

InFocus IN116XV InFocus IN116XV Nu kopen op Amazon $ 507, 93

Als u een projector nodig hebt voor uw kantoor of school, kunt u niet fout gaan met de InFocus IN116XV. Net als het ViewSonic-model heeft het een WXGA-resolutie en een goede contrastverhouding die zorgt voor een scherp beeld, vooral voor zakelijke presentaties en documenten. Waar deze projector echt uitblinkt, is de helderheid.

Met zijn lamp van 3800 lumen is hij helderder dan de meeste projectoren in deze prijsklasse. Dit betekent dat het uitstekend is voor gebruik overdag, omdat u het beeld nog steeds kunt zien, zelfs als u zich in een bijzonder goed verlichte omgeving bevindt. Het is vooral handig als je school of kantoor veel zonlicht krijgt. Het heeft een dynamische modus die automatisch de helderheid wijzigt op basis van uw omgeving.

De fan is ook vrij stil, wat belangrijk is als je belangrijke onderwerpen gaat bespreken of een lezing geeft terwijl deze loopt. Het heeft een aanpasbare slaaptimer voor het geval je het beeld maar een bepaalde tijd aan hoeft te houden.

De InFocus IN116XV heeft vooraf ingestelde modi die automatisch beeldinstellingen kiezen, afhankelijk van uw oppervlak. Er zijn voorinstellingen voor whiteboards, beige muren, schoolborden en andere oppervlakken. U kunt ook instellingen zoals de toon en het contrast zelf aanpassen.

3. Beste projector voor smartphones: LG PH150G

LG PH150G LG PH150G Nu kopen bij Amazon

De LG PH150G is een klein, maar zeer krachtig apparaat. Het heeft een groot aantal functies die het de ideale projector maken voor mensen op mobiele apparaten. Voor een zeer betaalbare prijs krijgt u een projector met een levensduur van 30.000 uur, een batterij die tot 2, 5 uur meegaat en een 720p-scherm dat kan projecteren op een scherm tot 100 inch.

Dit apparaat heeft een draadloze schermuitwisseling via Miracast, zodat u de inhoud van uw Android- of Windows-apparaat zonder kabels kunt projecteren. Hoewel dit de neiging heeft om achter te blijven, is het prima voor presentaties of om een ​​statisch beeld op te blazen. Het heeft ook een Bluetooth-audio-uitgang, zodat u het kunt verbinden met elke Bluetooth-luidspreker.

Naast volledige draadloze connectiviteit heeft het ook een HDMI-poort. Dit is veel vloeiender dan de modus voor het delen van draadloze schermen, dus dit wordt aanbevolen als u uw PH150G wilt gebruiken om films te bekijken. De fysieke poort werkt naadloos met een Fire Stick, Chromecast of andere HDMI-plug-in sticks. Het heeft ook een USB-poort, zodat u uw video's, afbeeldingen en documenten direct kunt projecteren.

Het enige nadeel is dat het scherm niet erg helder wordt. Als je een film kijkt, moet je waarschijnlijk alle lichten dimmen.

4. Beste projector onder $ 200: VANKYO Leisure 510

VANKYO Leisure 510 VANKYO Leisure 510 Nu kopen bij Amazon $ 189, 99

Als u op zoek bent naar een functionele projector onder de $ 200, is de VANKYO Leisure 510 de beste optie. Het is een van de weinige projectoren in deze prijsklasse met een native resolutie van 1280 × 768, waarmee het de concurrentie al ver vooruit is. Het heeft ook een groot aantal functies die het geweldig maken voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik.

Ten eerste is de brede selectie van poorten. De Leisure 510 ondersteunt VGA, AV, USB, microSD en heeft twee HDMI-poorten, allemaal in een vrij compact pakket. Het beweert ook een levensduur van de lamp te hebben van meer dan 50.000 uur, hoewel niemand het al zo lang heeft kunnen testen.

De ingebouwde luidsprekers zijn redelijk luid en moeten goed genoeg zijn om een ​​film mee te kijken, vooral als je in een rustige omgeving bent. Het wordt ook geleverd met een handige draagtas en een HDMI-kabel.

5. Beste projector voor het kijken naar media: nevelcapsule

Nebula Capsule Nebula Capsule Nu kopen bij Amazon $ 299, 99

De Nebula-capsule is speciaal gebouwd voor het consumeren van inhoud en doet dat uitstekend. Het heeft een eigen Android-besturingssysteem waarmee u apps kunt installeren en gebruiken. Dit betekent dat het compatibel is met Netflix, YouTube en andere streamingdiensten. Het heeft ook een ingebouwde luidspreker waarmee u het kunt gebruiken als een allround streamingapparaat.

De Capsule heeft een interne 5200 mAh-batterij die u een batterijlevensduur van maximaal vier uur geeft wanneer u video's streamt. Je kunt het ook opladen terwijl het in gebruik is. Het is mogelijk om de Capsule ook als zelfstandige Bluetooth-luidspreker te gebruiken, en het gaat tot 40 uur mee in die modus. Om aan zijn draagbaarheid toe te voegen, heeft het een vrij laag profiel en weegt iets meer dan een pond.

Het heeft ook een verscheidenheid aan invoeropties. Naast het weergeven van inhoud van het eigen besturingssysteem, projecteert u ook via USB OTG, HDMI en draadloos scherm delen vanaf uw Windows- of Android-apparaten. Als je meer wilt weten over deze handige kleine projector, kun je onze Nebula Capsule review lezen.

6. Beste projector onder $ 100: APEMAN Mini LC350

Apeman Mini LC350 Apeman Mini LC350 Nu kopen bij Amazon $ 75, 99

Hoewel er een aantal projectoren onder de honderd dollar zijn, zijn dit meestal modellen met lage prestaties. Als u echter een krap budget hebt, is de APEMAN Mini LC350 een zeer goedkope projector die zou moeten volstaan.

Het heeft een resolutie van 480p en ondersteunt schermen tot 180 inch. Het wordt redelijk helder bij 3500 lumen. Dit zou het bruikbaar moeten maken voor het presenteren van diavoorstellingen of het bekijken van afbeeldingen.

De Mini LC350 ondersteunt een verscheidenheid aan connectiviteit en invoeropties zoals VGA, HDMI, AV, microSD en USB. Als een toegevoegde bonus, wordt het geleverd met een HDMI-kabel en een AV-kabel meegeleverd in de doos.

De beste goedkope projectoren voor u

Degenen die we hierboven hebben vermeld, zijn slechts enkele van de beste goedkope projectoren die beschikbaar zijn. Als u echter een complete thuisbioscoopopstelling wilt bouwen, hebt u meer nodig dan alleen een projector.

Als uw gekozen apparaat niet wordt geleverd met een ingebouwde luidspreker, kunt u overwegen te investeren in een van de beste goedkope Bluetooth-luidsprekers De beste goedkope Bluetooth-luidsprekers (minder dan $ 50) De beste goedkope Bluetooth-luidsprekers (minder dan $ 50) U don ' t moet een fortuin uitgeven om te genieten van geluid van hoge kwaliteit. Hier zijn enkele van de beste goedkope Bluetooth-luidsprekers die u kunt krijgen voor minder dan $ 50. Lees meer ook.

Beeldtegoed: ArturVerkhovetskiy / Depositphotos

Ontdek meer over: Back to School, Home Theatre, Projector.