Satelliettelefoons houden u verbonden als er geen normale telefoondekking is.  Wat is de beste satelliettelefoon voor jou?

De 7 beste satelliettelefoons voor wereldreizen

Advertentie Satelliettelefoons zijn van vitaal belang voor het onderhouden van contact met de wereld wanneer er geen regelmatige telefoondekking is. Ze zijn ideaal voor iedereen, van weekendavonturisten tot mensen die in afgelegen gebieden werken. Maar welke moet u kopen? Hier is onze gids voor de beste satelliettelefoons voor iedereen die van wereldreizen houdt

Advertentie

Satelliettelefoons zijn van vitaal belang voor het onderhouden van contact met de wereld wanneer er geen regelmatige telefoondekking is. Ze zijn ideaal voor iedereen, van weekendavonturisten tot mensen die in afgelegen gebieden werken.

Maar welke moet u kopen? Hier is onze gids voor de beste satelliettelefoons voor iedereen die van wereldreizen houdt.

Wat u moet weten over satelliettelefoons

Net zoals er concurrerende mobiele providers zijn met verschillende dekkings- en prestatieniveaus, zijn er ook verschillende aanbieders van satelliettelefoonservices.

De twee belangrijkste diensten zijn van Iridium en Inmarsat. Een discussie over wat het beste is, valt buiten het bestek van dit artikel, maar we kunnen het heel breed samenvatten:

  • Iridium biedt volledige, wereldwijde dekking, inclusief de Noord- en Zuidpool. Signalen van de 66 satellieten met een lage aardbaan kunnen worden geblokkeerd door bomen of bergen, wat soms kan leiden tot gevallen oproepen.
  • Inmarsat heeft satellieten in een baan om de aarde. Signalen worden minder vaak geblokkeerd en zijn daarom betrouwbaarder voor oproepen. De service is echter beter naarmate u dichter bij de evenaar bent, want daar bevinden zich de drie satellieten. Er is helemaal geen dekking op minder dan 50 graden noord of zuid.

Welke service uw telefoon ook uitvoert, u moet ook zendtijd kopen. Dit geeft je een toelage van minuten en sms'en of gegevens, en er zijn prepaid- en reguliere planopties beschikbaar. Je abonnement geeft je ook een telefoonnummer zodat je kunt bellen en gebeld worden.

Prepaid-abonnementen zijn het handigst voor alle, maar zeer regelmatig gebruik, maar ze hebben vaak een vervaldatum van ergens tussen de 30 dagen en twee jaar. Airtime is een stuk duurder dan je betaalt voor een regulier mobiel abonnement. Zorg ervoor dat u hiermee rekening houdt wanneer u budget maakt voor de kosten van uw satelliettelefoon.

1. IsatPhone 2.1 satelliettelefoon

IsatPhone 2.1 satelliettelefoon IsatPhone 2.1 satelliettelefoon Nu kopen bij Amazon $ 635, 00

De IsatPhone 2.1 satelliettelefoon werkt op de Inmarsat-service. Het is een groot apparaat van 6, 7 inch met de antenne uitgeklapt en is behoorlijk taai. Het is schokbestendig, IP65-geclassificeerd voor bescherming en tegen stof en water, en kan in extreme omstandigheden functioneren. Het kan omgaan met temperaturen zo laag als min vier graden Fahrenheit en een luchtvochtigheid van 95 procent.

Nog indrukwekkender is de levensduur van de batterij. Hij claimt de langste levensduur van een satelliettelefoon na acht uur praten en 160 uur stand-by. Naast oproepen kunt u tekstberichten en e-mails verzenden en ontvangen, en er is een SOS-functie die u verbindt met de 24/7 GEOS-hulpdienst.

De IsatPhone is een van de meest populaire satelliettelefoons en wordt door zijn gebruikers hoog gewaardeerd voor betrouwbaarheid en gesprekskwaliteit.

2. BlueCosmo Iridium 9555

BlueCosmo Iridium 9555 BlueCosmo Iridium 9555 Nu kopen op Amazon $ 989, 00

De BlueCosmo Iridium 9555 heeft het uiterlijk van een ouderwetse Nokia-telefoon. Het is waarschijnlijk ook zo zwaar, hoewel het niet robuust is zoals veel andere satelliettelefoons.

De 9555 is een centimeter korter dan de IsatPhone 2.1, mede dankzij de intern opgeborgen antenne die je moet trekken om te bellen of sms'en of e-mails te verzenden. Het is geclassificeerd als weerbestendig en kan temperaturen aan tot 14 graden Fahrenheit. De batterij heeft ongeveer drie uur gesprekstijd en 30 uur stand-by.

De 9555 is de meest betaalbare telefoon voor het Iridium-netwerk. Het werkt overal ter wereld, hoewel u er rekening mee moet houden dat het geen SOS-functie heeft.

3. Iridium 9575 Extreme

Iridium 9575 Extreme Iridium 9575 Extreme Koop nu bij Amazon $ 1.150, 00

De Iridium 9575 Extreme is kleiner en lichter dan de 9555, maar bevindt zich in een andere klasse als het gaat om taaiheid. Het voldoet aan de 810F-norm voor duurzaamheid van militaire kwaliteit. Het is ook IP65-geclassificeerd; schokbestendig en afgedicht tegen stof en zelfs waterstralen.

De telefoon werkt op het Iridium-netwerk. Naast oproepen en sms-berichten kunt u het gebruiken voor standaard e-mailberichten. De levensduur van de batterij is 30 uur stand-by of vier uur praten.

Er is een online volgfunctie en u kunt zelfs Google Maps gebruiken om uw exacte locatie in een sms te verzenden. Bovendien is er een SOS-knop voor extra beveiliging.

De Iridium 9575 Extreme is duur, maar het is een apparaat dat bestand is tegen de zwaarste omstandigheden.

4. Globalstar GSP-1700 satelliettelefoon

GlobalStar GSP-1700 GlobalStar GSP-1700 Nu kopen op Amazon $ 364.52

De Globalstar GSP-1700 is een betaalbare satelliettelefoon met één groot voorbehoud; het draait op de Globalstar-service. Dit heeft een slechtere dekking dan de grote twee providers, beperkt tot de VS en Australië, plus slechts gedeeltelijke dekking in Canada, Zuid-Amerika, Europa en Azië.

De telefoon is lichtgewicht op ongeveer zeven gram. Het hoofdgedeelte is klein, hoewel de antenne de hoogte meer dan verdubbelt wanneer deze is uitgeklapt. Functies zijn eenvoudig. Het ondersteunt oproepen en sms'en en biedt ook voicemail. U hebt toegang tot internet met snelheden op inbelniveau. Levensduur van de batterij geeft vier uur praten en ongeveer 35 uur stand-by.

De lagere prijs is het belangrijkste verkoopargument. Als u op zoek bent naar een kampeertocht in een Amerikaans nationaal park, is dit misschien de juiste keuze. Maar als u verder gaat, bekijk dan eerst de dekkingskaarten van Globalstar.

5. Garmin inReach SE + satellietcommunicator

Garmin inReach SE + Garmin inReach SE + Nu kopen bij Amazon $ 289, 99

Niet iedereen heeft de volledige functionaliteit van een satelliettelefoon nodig. Maar dat betekent niet dat ze volledig van de rest van de wereld willen worden afgesneden. In deze gevallen is de Garmin inReach SE + het ideale compromis.

De inReach SE + is een bidirectioneel berichtapparaat dat werkt op de Iridium-service. Je kunt het niet gebruiken voor telefoongesprekken, maar je kunt wel sms-berichten verzenden en ontvangen. Het heeft ook een SOS-knop verbonden met het GEOS wereldwijde monitoringcentrum. Als u problemen ondervindt, kunnen ze uw apparaat volgen en noodhulpdiensten in de buurt waarschuwen.

De SE + functioneert ook als een GPS-navigatie-eenheid. U kunt het via Bluetooth aan uw telefoon koppelen om kaarten te downloaden en te openen.

6. Garmin inReach Mini

Garmin inReach Mini Garmin inReach Mini Nu kopen bij Amazon

De Garmin inReach Mini neemt het basisidee van de SE + en verkleint het verder. Het is minder dan vier centimeter lang - inclusief de antenne - en weegt slechts 3, 5 gram. Desondanks is het waterbestendig en kan het vijf dagen meegaan. Dit is een satellietcommunicator die u overal mee naartoe kunt nemen.

Het heeft een soortgelijke set functies als de SE +, alleen in geminiaturiseerde vorm. Als je geen zin hebt om berichten op het 1, 27-inch scherm te typen, kun je van tevoren een reeks teksten samenstellen om met één druk op de knop te verzenden.

De inReach Mini ondersteunt de SOS-service, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken wanneer u buiten de gebaande paden bent. U kunt weersvoorspellingen downloaden of de Mini op uw telefoon aansluiten om in kaart te brengen. Er worden geen kaarten op het scherm weergegeven, maar wel waypoints en een kompas.

7. Iridium GO! 9560 Satellietterminal

Iridium GO! 9560 Iridium GO! 9560 Nu kopen bij Amazon $ 691, 00

De Iridium GO! 9560 is geen telefoon; het is een op satellieten gebaseerde wifi-hotspot. Het werkt met maximaal vijf iPhones of Android-telefoons, waardoor ze kunnen bellen, sms'en en ontvangen, SOS-waarschuwingen kunnen verzenden en zelfs Twitter-berichten kunnen plaatsen.

U moet GO installeren! app op uw telefoon om dit te doen. U kunt ook de Iridium Mail- en Web-app installeren om gegevensservices te gebruiken, waaronder surfen op het web, e-mail en het delen van foto's. De batterij is goed voor ongeveer 15 uur stand-by en vijf uur praten. Je moet je telefoon natuurlijk ook opgeladen houden.

De doos zelf is klein en robuust. Het voldoet aan dezelfde duurzaamheidspecificaties als de 9575 Extreme. Met Iridium-dekking kunt u het wereldwijd gebruiken.

GO! 9560 maakt deel uit van een nieuwer soort satellietapparaat. De gemeenschappelijke functie maakt het ideaal voor kamperen of zeiltochten.

De beste satelliettelefoon voor u

Een satelliettelefoon is een belangrijk hulpmiddel voor wereldreizen. Het kan van vitaal belang zijn in noodsituaties. En u hebt er een nodig om contact te houden vanuit de meest afgelegen gebieden of om in te checken met medereizigers.

Als deze selectie u nieuwsgierig heeft gemaakt, kunt u onze gids raadplegen over hoe satelliettelefoons werken Hoe werken satelliettelefoons en waar kunt u er een kopen? Hoe werken satelliettelefoons en waar kunt u er een kopen? Wanneer de meeste mensen denken aan satelliettelefoons, stellen ze zich enorme, onhandige apparaten voor die in de vroege jaren 90 uit de mode raakten. Lees verder .

Beeldtegoed: AlexBrylov / Depositphotos

Ontdek meer over: Gadgets, Reizen.