De Apple TV is geweldig, maar het is duur.  Hier zijn verschillende andere geweldige AirPlay-ontvangers die veel goedkoper zijn.

De beste AirPlay-ontvangers goedkoper dan Apple TV

Advertentie Als u inhoud van uw macOS- of iOS-apparaat naar een televisie, tweede monitor of luidspreker wilt streamen, hebt u een AirPlay-ontvanger nodig. De eigen oplossing van Apple is de Apple TV-box - maar ze zijn duur. Je hoeft niet zoveel uit te geven. Ontgrendel nu het gratis cheatsheet "iPhone en iPad Shortcuts"

Advertentie

Als u inhoud van uw macOS- of iOS-apparaat naar een televisie, tweede monitor of luidspreker wilt streamen, hebt u een AirPlay-ontvanger nodig. De eigen oplossing van Apple is de Apple TV-box - maar ze zijn duur. Je hoeft niet zoveel uit te geven.

Ontgrendel nu het gratis cheatsheet "iPhone en iPad Shortcuts"!

Hiermee meld je je aan voor onze nieuwsbrief

Voer uw e-mailontgrendeling in Lees ons privacybeleid

Hier zijn de beste Apple AirPlay-ontvangers als alternatief voor een Apple TV-box.

1. Ksera 4K HDMI draadloze display-dongle

Ksera 4K HDMI draadloze display-dongle Ksera 4K HDMI draadloze display-dongle Nu kopen op Amazon $ 28, 70

De Ksera 4K HDMI draadloze display-dongle is een multifunctioneel product. Het apparaat is niet alleen een AirPlay-ontvanger voor video, maar het werkt ook met de Miracast- en DNLA-protocollen. Zowel Windows- als Android-apparaten ondersteunen Miracast, dus als u het Ksera-apparaat koopt, heeft u een one-size-fits-all oplossing.

De Ksera-dongle heeft een dual-core chip. Deze extra powerboost betekent dat u geen vastlopen of verbroken verbindingen zou moeten ervaren. Houd er rekening mee dat de dongle een voeding nodig heeft om te functioneren. Om te helpen zit er een USB-voedingskabel in de doos.

Het installatieproces is eenvoudig. Nadat u de eerste stappen met de Ksera-app hebt doorlopen, wordt de dongle plug-and-play. U kunt het tussen verschillende apparaten in uw huis verplaatsen zonder de stappen te herhalen.

2. ACEMAX M5

ACEMAX M5 ACEMAX M5 Nu kopen op Amazon $ 31, 99

Terwijl de Ksera 4K HDMI Wireless Display Dongle een AirPlay-ontvanger voor video's is, is de ACEMAX M5 een AirPlay-ontvanger voor het luisteren naar muziek en andere audio. Het wordt rechtstreeks op uw luidsprekers aangesloten via een 3, 5 mm AUX-kabel.

Naast AirPlay werkt de dongle met verschillende andere streamingindelingen en apparaten, waaronder DLNA, UPnP, NAS-schijven en lokale streaming. U kunt maximaal acht dongles groeperen voor het afspelen in meerdere kamers en verschillende audio streamen op elke dongle via dezelfde app. De ACEMAX M5 beschikt ook over andere handige functies zoals alarmen en slaaptimers.

Als u de ACEMAX M5 wilt gebruiken voor niet-AirPlay-weergave, moet u de bijbehorende app gebruiken. De app werkt met de meeste gangbare muziekaanbieders - waaronder TuneIn, Spotify, Pandora en iHeartRadio - en biedt zelfs een bibliotheek met gratis muziek om in te graven.

3. VCAST draadloze display-dongle

VCAST draadloze display-dongle VCAST draadloze display-dongle Nu kopen bij Amazon

De VCAST Wireless Display Dongle is een alternatief voor het Ksera-model. Hiermee kunt u video van uw macOS- en iOS-apparaten naar een tv casten met behulp van het AirPlay-protocol. De dongle heeft 1080p-output maar heeft geen 4K-ondersteuning.

Interessant is dat het VCAST-apparaat u niet verplicht om het te verbinden met uw lokale wifi-netwerk. Het creëert zijn eigen netwerk dankzij een afzonderlijke wifi-ontvanger. De ontvanger maakt verbinding met de dongle via een mini-USB-stekker. Als je dus een goedkope AirPlay-ontvanger wilt die gemakkelijk te gebruiken is wanneer je onderweg bent (bijvoorbeeld in hotels en andere gebieden met openbare wifi), is dit een geweldige optie om te overwegen.

4. SONOS One SL

SONOS One SL SONOS One SL Nu kopen bij Amazon $ 179, 00

SONOS maakt enkele van de beste draadloze luidsprekers op de markt. Veel mensen weten echter niet dat de SONOS Beam, Amp, One, Playbase, Play: 5, SYMFONISK, Move, One SL en Port allemaal kunnen fungeren als AirPlay-ontvangers voor Mac-computers en iOS-apparaten.

Natuurlijk wilt u waarschijnlijk niet een volledig SONOS-systeem kopen alleen om naar AirPlay-audio te luisteren. Maar als u al enkele SONOS-apparatuur bezit die niet geschikt is voor AirPlay (zoals de Play-1-luidsprekers op instapniveau), kunt u overwegen een SONOS One SL te kopen om de functionaliteit aan uw bestaande installatie toe te voegen. Dit zal u minder kosten dan wanneer u zou kiezen voor de 64 GB-versie van Apple TV.

5. Toneseas draadloze HDMI-beeldschermadapter

SONOS One SL SONOS One SL Nu kopen bij Amazon $ 179, 00

Als je een 4K AirPlay-ontvanger voor je Mac of iOS-apparaat wilt, bekijk dan de Toneseas Wireless HDMI Display Adapter. Net als sommige van de andere modellen die we hebben bekeken, fungeert het apparaat ook als een Miracast- en DLNA-ontvanger.

De dongle van Toneseas gebruikt dezelfde aanpak als het VCAST-model - het heeft een afzonderlijke wifi-ontvanger, wat betekent dat u de dongle niet hoeft te verbinden met een bestaand wifi-netwerk om het te gebruiken. Het vereist een voeding om te werken, maar een USB-kabel wordt meegeleverd in de doos.

6. Google Chromecast Ultra

De Google Chromecast biedt geen native ondersteuning voor AirPlay. Er zijn echter een paar apps die de functionaliteit kunnen inschakelen.

Chromecasts zijn beschikbaar in een aantal verschillende modellen. Voor de beste ervaring raden we de Chromecast Ultra aan. Het is de enige versie die 4K-video ondersteunt.

AirParrot 2

Met AirParrot 2 kunt u zowel uw macOS-desktop als enkele apps naar een Chromecast-dongle casten.

De software kost $ 5 voor de Chrome-browserextensie, $ 13 voor een enkele desktoplicentie of $ 60 als u de app op maximaal vijf verschillende machines wilt gebruiken. Een gratis proefperiode van zeven dagen is beschikbaar op alle versies.

Downloaden : AirParrot 2 ($ 13, gratis proefversie beschikbaar)

5KPlayer

Met 5KPlayer kunt u het scherm van uw Mac naar een Chromecast-dongle sturen. De app kan echter ook uw Windows- en Android-apparaten omzetten in AirPlay-ontvangers. Het kan zelfs fungeren als een AirPlay-ontvanger voor Mac.

De software werkt ook met DNLA-streams. Het ondersteunt MP4-, MOV-, M4V-, MP3- en AAC-bestanden. De app is gratis te downloaden.

Downloaden : 5KPlayer (gratis)

7. Raspberry Pi AirPlay-ontvanger

Raspberry Pi 4-kit Raspberry Pi 4-kit Nu kopen bij Amazon $ 97, 99

Een veelvoorkomende use case voor een Raspberry Pi is het bouwen van een mediacenter. Je kunt de immer populaire Kodi op Raspberry Pi inschakelen, de AirPlay-ontvanger instellen, en het een dag noemen.

Er is echter een nadeel. Als u iOS 9 of hoger gebruikt, kunt u alleen audio streamen met AirPlay. Dit komt omdat er geen ondersteuning is voor video- of schermspiegeling.

Zodra je Kodi-installatie op je Raspberry Pi (of een andere computer) actief is, ga je naar Instellingen> Service-instellingen> Algemeen> Zeroconf en schakel je de optie Aankondigingsservices naar andere systemen in. Ga ten slotte naar het tabblad AirPlay en selecteer AirPlay-ondersteuning inschakelen.

Wat is de beste AirPlay-ontvanger?

We hebben u zeven verschillende AirPlay-ontvangers gepresenteerd. Ze werken allemaal als een solide alternatief voor een Apple TV-box.

Samenvattend zijn de Ksera-, VCAST- en Toneseas-modellen AirPlay-ontvangers voor video, terwijl de ACEMAX- en SONOS-apparaten werken voor audio. Een Chromecast kan met beide werken, maar de configuratie is niet eenvoudig. DIY-liefhebbers kunnen overwegen om een ​​Raspberry Pi te gebruiken voor een leuk weekendproject.

Nadat u uw nieuwe AirPlay-ontvanger hebt gekozen, wilt u deze aan de slag. Bekijk om te beginnen onze beginnershandleiding voor het gebruik van AirPlay op Mac en iOS. De beginnershandleiding voor Apple AirPlay Mirroring op Mac en iOS. De beginnershandleiding voor Apple AirPlay Mirroring op Mac en iOS. Benieuwd hoe Apple's AirPlay-mirroring moet worden gebruikt? hulp bij het aansluiten van uw Mac op een Apple TV? We leren je de basisprincipes van het gebruik van AirPlay. Lees verder .

Ontdek meer over: Apple Airplay, Apple TV, Bluetooth, Media Player, Raspberry Pi.