Hoe werken wachtwoordbeheerders en welke moet u kiezen?  Het is tijd om uw online accounts te beveiligen met een wachtwoordbeheerder.

Hoe werken wachtwoordbeheerders? 3 Methoden verklaard

Advertentie Heeft u drie of vier wachtwoorden die u op al uw websites recycleert? Oh, dat vraagt ​​om problemen. Met het aantal datalekken dat tegenwoordig gebeurt, is de kans groot dat iemand uw wachtwoord al heeft. Zelfs als u nog niet bent gecompromitteerd, is het beter dan genezen. Het is tijd om een ​​wachtwoordbeheerder te gebruiken. Dit ma

Advertentie

Heeft u drie of vier wachtwoorden die u op al uw websites recycleert? Oh, dat vraagt ​​om problemen. Met het aantal datalekken dat tegenwoordig gebeurt, is de kans groot dat iemand uw wachtwoord al heeft.

Zelfs als u nog niet bent gecompromitteerd, is het beter dan genezen. Het is tijd om een ​​wachtwoordbeheerder te gebruiken. Dit maakt uw online accounts niet alleen veiliger, maar ook eenvoudiger te beheren. De vraag is, welk type moet u gebruiken en welke zijn het veiligst?

1. Offline wachtwoordbeheerders

KeePassXC wachtwoordbeheer op Ubuntu Linux

Een app voor wachtwoordbeheer die op uw pc wordt uitgevoerd, moet uw wachtwoorden ergens opslaan. Een manier is om die informatie in een enkel bestand op uw computer te plaatsen. Omdat dit bestand zeer gevoelige gegevens bevat, zal elke fatsoenlijke wachtwoordbeheerder het bestand zeker coderen.

Versleutelde gegevens zijn niet ongescheurd, maar het is voor de meeste mensen een moeilijke taak om te ondernemen. Bovendien duurt het heel lang. De meeste dieven zullen de moeite niet nemen om de moeite te nemen. Zelfs politiediensten en overheidsinstanties kunnen de taak ontmoedigend vinden. Maar met genoeg tijd en wil is er een manier.

Hoewel uw gegevens niet ondoordringbaar zijn, zijn ze waarschijnlijk veilig tenzij u iets doet om uzelf een doelwit te maken dat de moeite waard is.

Hoe kom je bij je gegevens? De eenvoudigste aanpak is een hoofdwachtwoord. Uw wachtwoordbeheerder zal u vragen om een ​​wachtwoord te maken dat nodig is om het bestand te decoderen, dit kan een kluis of een database worden genoemd, die al uw andere wachtwoorden bevat.

U kunt de kluis moeilijker maken om in te breken door een sleutel te vereisen, een bestand dat ergens verborgen is op uw computer of op een afzonderlijk apparaat, zoals een USB-stick.

Voors:

  • Bied de meeste controle en flexibiliteit
  • Alleen u weet waar u uw gegevens opslaat

nadelen:

  • Vereist mogelijk meer technische kennis
  • Minst geschikt voor meerdere apparaten

Wanneer u al uw wachtwoorden op één plaats bewaart, creëert u wat beveiligingsprofessionals een single point of failure noemen. Als u al uw geld in één kluis opslaat, hoeft iemand zich maar op één plaats te richten om met uw hele fortuin weg te lopen. Als u uw wachtwoorden in meer dan één bestand opslaat, verhoogt dat de hoeveelheid werk die nodig is om toegang te krijgen tot al uw gegevens.

U kunt de taak nog frustrerender maken door elk wachtwoord te coderen en op te slaan in een eigen bestand. U kunt dit doen met behulp van de Pass-wachtwoordbeheerder. Pass gebruiken, de Ultimate Open-Source Password Manager Hoe de Pass gebruiken, de Ultimate Open-Source Password Manager Op zoek naar een wachtwoordmanager voor Linux of Mac OS X die open source is? Nou, je hebt geluk, want Pass is gratis, gebaseerd op stevige coderingsstandaarden en supergemakkelijk te gebruiken! Lees verder .

Offline wachtwoordbeheerders zijn meestal gratis te gebruiken. Sommige hebben mogelijk functies waarvoor een extra betaling vereist is. Enpass is de enige optie hieronder die dat doet.

Downloaden: Keypass (gratis)

Downloaden: wachtwoord veilig (gratis)

Downloaden: Enpass (gratis in-app transacties)

Downloaden: Pass (gratis)

2. Online wachtwoordbeheerders

Wachtwoordbeheerders zijn er al lang, maar de manier waarop we online gaan, is het afgelopen decennium veranderd. Velen van ons hebben niet langer één primaire computer die we altijd voor internet gebruiken. Nu hebben we talloze apparaten. We zijn net zo waarschijnlijk ingelogd op onze bankrekening vanaf een telefoon als vanaf een laptop.

Met meerdere apparaten kan een wachtwoordbeheerder een uitdaging vormen. Als uw wachtwoordzinnen allemaal op één computer zijn opgeslagen en willekeurig zijn gegenereerd, kunt u ze niet op een ander apparaat openen of onthouden dat ze handmatig moeten worden ingevoerd. In sommige gevallen kunt u uw wachtwoorden synchroniseren, maar u kunt pech hebben als er geen compatibele mobiele app bestaat.

Voer online wachtwoordbeheerders in De beste wachtwoordbeheerders voor elke gelegenheid De beste wachtwoordbeheerders voor elke gelegenheid Hebt u moeite om uw steeds ingewikkelder wachtwoorden te onthouden? Het is tijd om te vertrouwen op een van deze gratis of betaalde wachtwoordbeheerders! Lees verder . Deze services slaan uw inloggegevens online op, waar u ze vanaf meerdere apparaten kunt openen.

Op internet gebaseerde wachtwoordbeheerders hebben één grote kwetsbaarheid. Uw wachtwoorden voor alles zijn nu online beschikbaar. Als iemand toegang tot die gegevens kan krijgen, kan hij zich voordoen als u, de controle over uw rekeningen overnemen en zowel uw geld als uw identiteit stelen. Het is ongeveer net zo erg als dat iemand je huissleutels, je portemonnee en je sociale zekerheidskaart in handen krijgt.

Wachtwoordversleuteling

Om het risico te verkleinen, coderen services eerst de wachtwoorden op uw apparaat voordat de gegevens online worden geüpload. Maar de services zorgen er niet allemaal voor dat die gegevens op dezelfde manier worden beschermd. Hebben ze de mogelijkheid om uw hoofdwachtwoord opnieuw in te stellen als u het vergeet? Hoe gaan ze om met beveiligingsvragen?

Voor het gemak is het geweldig dat de site u kan helpen weer toegang te krijgen tot uw gegevens. Maar als de mensen die bij het bedrijf werken dat kunnen, zijn er ook opties beschikbaar voor een indringer. Deze bedrijven voegen ook vaak extra functies toe om gebruikers te verleiden die uiteindelijk uw gegevens op een groter risico kunnen zetten, zoals automatisch inloggen op sites.

Voors:

  • Meest eenvoudig te gebruiken
  • Synchronisatie gebeurt automatisch
  • Ondersteunt het grootste aantal apparaten

nadelen:

  • Uw gegevens worden online opgeslagen
  • Sommige handige functies maken u minder veilig
  • Veel functies kosten geld

Online wachtwoordbeheerders zijn het meest commercieel. Hoewel veel gratis te gebruiken zijn, reserveren ze meestal bepaalde functies voor betaalde abonnementen. Voor sommige services is een abonnement vereist.

Downloaden: LastPass (gratis)

Downloaden: Bitwarden (gratis)

Downloaden: Dashlane (gratis)

Download: 1Password (gratis proef, abonnement vereist)

3. Staatloze wachtwoordbeheerders

Zelfs met codering betekent het gebruik van een van de bovenstaande methoden dat u een record van uw wachtwoorden maakt die voorheen niet bestond. Dit is niet het enige risico dat u kunt nemen met een wachtwoordbeheerder. Maakt u deze 6 wachtwoordfouten? Maakt u deze 6 wachtwoordbeheer beveiligingsfouten? Wachtwoordbeheerders kunnen alleen zo veilig zijn als u zelf wilt, en als u een van deze zes basisfouten maakt, gaat u uw online beveiliging in gevaar brengen. Lees meer. Dergelijke factoren kunnen het idee om een ​​wachtwoordbeheerder te gebruiken bijzonder onaangenaam maken.

Maar er zijn wachtwoordbeheerders die geen versleutelde kopieën van uw wachtwoorden laten rondslingeren. In plaats daarvan genereren ze wachtwoorden op basis van eenvoudige, gemakkelijk te onthouden variabelen. Een veelgebruikte aanpak is om een ​​wachtwoord te maken met een combinatie van uw hoofdwachtwoord en de naam van een website.

Elke keer dat u deze informatie invoert, krijgt u hetzelfde wachtwoord.

Zelfs als een hacker weet welk programma u gebruikt en het onderliggende algoritme, hebben ze nog steeds uw hoofdwachtwoord, de naam van de website en de lengte van het wachtwoord nodig om uw beveiligingssleutel te repliceren. Aan de andere kant, als iemand een account kraakt en je hoofdwachtwoord achterhaalt, is het mogelijk voor hem om al je anderen uit te werken zonder in een soort kluis te moeten kraken.

Voors:

  • Geen wachtwoordkluis om te beschermen
  • U hoeft geen gegevens te synchroniseren

nadelen:

  • Geen manier om websites met ongewone wachtwoordvereisten te noteren
  • Geen gemakkelijke manier om websites af te handelen waarvan u het wachtwoord moet wijzigen

Staatloze wachtwoordbeheerders zijn meestal open source-projecten die u gratis kunt downloaden. Er zijn geen abonnementen vereist.

Downloaden: PwdHash (gratis)

Downloaden: SuperGenPass (gratis)

Downloaden: LessPass (gratis)

Downloaden: HashPass (gratis)

Welk wachtwoordbeheersysteem is het beste?

Een wachtwoordbeheerder die alleen op uw bureaublad bestaat, is geweldig, maar als u snelkoppelingen neemt om in te loggen vanaf uw telefoon of in de bibliotheek, maakt u misschien gaten in uw eigen beveiliging. Een online wachtwoordbeheerder is misschien handiger en intuïtiever, maar u moet uw wachtwoorden nog steeds in de handen van iemand anders vertrouwen. Wat doe jij?

Perfecte beveiliging bestaat niet. Als u onder de meest geheimzinnige omstandigheden werkt, moet u misschien afzonderlijke wachtwoordkluizen opslaan, allemaal beveiligd door sleutelbestanden op verschillende USB-sticks. Klinkt het als teveel gedoe? Zelfs als uw technische ervaring eindigt bij het weten hoe u e-mail en sociale media moet gebruiken, kunt u achterhalen wat LastPass of 1Password is.

Elk van deze opties is veiliger dan het hergebruiken van dezelfde paar wachtwoorden. Zodra u een wachtwoordbeheerder gaat gebruiken, vecht u echter al terug tegen cybercriminelen. Neem nu de volgende stap: hier is hoe u uzelf kunt beschermen tegen datalekken Hoe datalekken tegen te gaan: 3 eenvoudige manieren om uw gegevens te beschermen Hoe datalekken tegen te gaan: 3 eenvoudige manieren om uw datalekken te beschermen Datalekken raken niet alleen de aandelenkoersen en overheidsdepartementen budgetten. Wat moet u doen als nieuws over een inbreuk toeslaat? Lees verder .

Ontdek meer over: codering, online beveiliging, wachtwoordbeheer.