Wat is een cloudfirewall?  Hoe werkt een cloudfirewall?  Dit is de reden waarom beveiligingsbewuste bedrijven er een moeten overwegen.

Wat is een cloud-firewall en is deze geschikt voor uw netwerk?

Advertentie Naarmate de technologie om ons heen evolueert, moesten firewalls de cloud in om het bij te houden. Maar wat is een cloud-firewall en moet u er zelf een krijgen? Laten we eens kijken wat firewalls doen en waarom u er een in een cloud wilt plaatsen. Wat is een firewall? Firewalls hebben hun naam te danken aan de real-world gebouwfirewalls die voorkomen dat vlammen zich door een gebouw verspreiden

Advertentie

Naarmate de technologie om ons heen evolueert, moesten firewalls de cloud in om het bij te houden. Maar wat is een cloud-firewall en moet u er zelf een krijgen?

Laten we eens kijken wat firewalls doen en waarom u er een in een cloud wilt plaatsen.

Wat is een firewall?

Firewalls hebben hun naam te danken aan de real-world gebouwfirewalls die voorkomen dat vlammen zich door een gebouw verspreiden. U vindt firewalls in hubs voor gegevensoverdracht, waar ze kunnen controleren op schadelijke activiteiten.

U vindt ook firewalls in uw eigen thuisnetwerk. Doorgaans hebben uw router en computers firewalls die de verbindingen die in en uit gaan in de gaten houden. U kunt de ingebouwde firewall gebruiken met uw besturingssysteem, of u kunt een externe firewall proberen. 7 Top Firewall-programma's om te overwegen voor de beveiliging van uw computer 7 Top Firewall-programma's om te overwegen voor de beveiliging van uw computer Firewalls zijn cruciaal voor moderne computerbeveiliging. Hier zijn uw beste opties en welke geschikt is voor u. Lees in plaats daarvan meer.

Firewalls zorgen ervoor dat mensen van buitenaf geen toegang hebben tot uw netwerk. Als het iets potentieel kwaadaardig detecteert, blokkeert het de verbinding en beschermt het uw pc tegen de bron.

U kunt ook aangepaste regels instellen voor uw firewall, zodat deze dingen blokkeert die u niet wilt dat mensen in uw netwerk zien. Het kan bijvoorbeeld door werkgevers worden gebruikt om te voorkomen dat hun werknemers dingen zien die ze niet zouden moeten zien.

Hoe firewalls een perimeter instellen

Personal computer beschermd tegen externe aanvallen door een bakstenen muur.
Afbeelding tegoed: Andreus / DepositPhotos

In de wereld van cybersecurity bestaat er een beveiligingsconcept dat de 'perimeter' wordt genoemd. De perimeter is de denkbeeldige 'digitale muur' die rondom uw netwerk is opgezet om kwaadwillende agenten op afstand te houden.

Laten we ons bijvoorbeeld voorstellen dat u een netwerk voor een klein bedrijf runt. Het bevat tien computers, die allemaal verbinding maken met een centrale router die op internet uitkomt.

Om de netwerkbeveiliging goed in te stellen, moet u de firewall de juiste regels geven. U vertelt de firewall van de router om iedereen binnen het kantoor toegang tot de router te geven. Bovendien ontzegt u iedereen van buitenaf toegang tot uw netwerk. Met andere woorden, het is als een kasteel; iedereen binnen de muren is welkom, en iedereen buiten wordt buiten gehouden.

Deze beschermingslaag is wat een omtrek is; de "muur" die u rond uw netwerk instelt. Alle computers en servers die zich op kantoor bevinden (bekend als "on-prem") staan ​​bekend als veilig en alles wat niet on-prem is, is niet veilig.

Hoe perimeters uit elkaar kunnen vallen

Dingen zien er niet zo strak uit als je nadenkt over de praktische aspecten van alles op locatie hebben. Tegenwoordig kunnen werknemers 5 Super Sites voor externe werknemers en digitale nomaden op afstand werken 5 Super Sites voor externe werknemers en digitale nomaden Als u een externe werknemer of een digitale nomade bent of zelfs denkt om in die ruimte te komen, moet u deze sites. Lees meer overal ter wereld. Bedrijven nemen diensten aan die hun on-prem servers gebruiken, waarvoor communicatie van buiten de perimeter nodig is.

Nu de grens is toegenomen, kunnen we niet langer realistisch een cirkel rond een groep computers en servers tekenen en dit een "perimeter" noemen. Met geautoriseerde mensen die verbinding maken met on-prem servers van buitenaf, evenals mensen op kantoor gebruikmakend van diensten buiten het bedrijf, kan de grens van onze perimeter heel goed over de hele wereld reiken!

Met deze enorme omtrek snijden firewalls op locatie niet. We hebben een cloudgebaseerde firewall nodig die internationaal verkeer uit verschillende bronnen kan ondersteunen.

Hoe cloudgebaseerde firewalls bedrijven helpen

Cloud-gebaseerde firewalls betekenen dat bedrijven niet afhankelijk hoeven te zijn van on-prem services en in plaats daarvan hun firewall kunnen verplaatsen waar ze maar willen. Ze hebben de keuze tussen twee soorten firewalls:

  • Het bedrijf kan een firewall op een cloud verhuren. Ze kunnen dit vervolgens instellen net zoals bij een on-prem firewall, behalve dat deze cloudgebaseerd is. Dit worden meestal Firewalls-as-a-Service (FWaaS) genoemd, waar een bedrijf een specifieke cloudgebaseerde firewall voor zijn bedrijf kan verhuren.
  • Als het bedrijf dapper genoeg is, kunnen ze een server verhuren en hun firewall instellen. Bedrijven bereiken dit meestal door een server te verhuren en daarop beveiligingssoftware te installeren. Om dit te doen, gebruiken ze Infrastructure-as-a-Service (IaaS) om de benodigde ruimte voor de firewall te huren.

Kortom, bedrijven hebben twee keuzes; ze kunnen een cloudgebaseerde firewall huren, of ze kunnen er zelf een maken. Deze keuze lijkt op het inhuren van een bedrijf om beveiligingscamera's in te stellen en uw huis te bewaken, versus het zelf opzetten van een CCTV-systeem.

Je enthousiasme om zelf een firewall op te zetten, moet bepalen welke je kiest. Als u bijvoorbeeld uw poorten niet kent van uw firewall-regels, kunt u waarschijnlijk het beste een bedrijf inhuren met een al volledig functionerende firewall.

Aan de andere kant kun je niet tegen het idee dat de firewall van je bedrijf de verantwoordelijkheid van iemand anders is, zeker je eigen verantwoordelijkheid.

4 Voordelen van cloudgebaseerde firewalls

1. Ze zijn eenvoudig te configureren

Allereerst zijn cloudgebaseerde firewalls veel modulair dan reguliere firewalls. Ze zijn ontworpen voor alle verschillende soorten communicatie.

Als u bijvoorbeeld gebruikersverkeer via een firewall wilt sturen, kan een cloudgebaseerde firewall dat doen. Als u iets wilt dat u tegen aanvallen kan beschermen, kan dat ook. De firewall kan worden aangepast aan uw eisen; zeg wat je ervan wilt, en het zal het doen.

2. Cloudfirewalls evolueren naast u

Een andere reden om een ​​cloudgebaseerde firewall te kiezen, is dat deze kunnen evolueren naarmate uw bedrijf groeit. Als u bijvoorbeeld meer kantoren, datacenters of websites aan de firewall wilt koppelen, kunt u meer serverruimte inhuren om de benodigde bronnen te krijgen. Het is een schaalbare oplossing die de bedrijfsgroei niet belemmert en waarmee u zich geen zorgen meer hoeft te maken over hardwareruimte.

3. Firewalls-as-a-Service ontvangen automatische updates

Als u een FWaaS gebruikt, kan het bedrijf dat uw firewall levert internet controleren en de malwarevoorspelling volgen. Deze service omvat "zero-day-bedreigingen. Wat is een nulkwetsbaarheid?" [MakeUseOf legt uit] Wat is een nulkwetsbaarheid? [MakeUseOf legt uit] Lees meer “; virussen die op die dag zijn gepubliceerd en die antivirusbedrijven verrassen. Als u een gerenommeerde FWaaS gebruikt, zal het bedrijf erachter uw firewall patchen en repareren wanneer ze deze bedreigingen vinden.

4. Infrastructure-as-a-Service Firewalls kunnen extra ruimte hebben

Als u een firewall op basis van een IaaS gebruikt, kunt u de vrije ruimte op de server gebruiken voor andere dingen. U kunt er bijvoorbeeld gegevens op opslaan, er een site op hosten, er virtuele machines op instellen; het is aan u. Als gevolg hiervan, terwijl de IaaS-route u meer onder druk zet om dingen veilig te houden, geeft het u ook de vrijheid om de servers te gebruiken zoals u dat wenst.

Nadelen van Cloud Firewalls

Helaas betekent het plaatsen van een firewall op een cloud dat deze vatbaar is voor uitval. Uw FWaaS-provider of -server gaat bijvoorbeeld ten onder en u bent ervan afhankelijk om het verkeer van uw bedrijf te controleren op kwaadwillende agenten, het netwerk van uw hele bedrijf kan in een oogwenk tot stilstand komen. Daarom is het zo belangrijk om een ​​uitstekende service te kiezen; of in ieder geval een back-upplan als er dingen misgaan.

Hoe dan ook, u zou een firewall moeten gebruiken

Cloud-gebaseerde firewalls zijn een uitstekende optie voor iedereen die adaptieve bescherming nodig heeft. Als u een firewall huurt of uw eigen firewall maakt, kunnen deze een waardevol bezit zijn naarmate de beveiligingsperimeter van uw netwerk groter en groter wordt.

Er zijn tal van redenen waarom u een firewall zou moeten gebruiken 5 redenen waarom u een firewall zou moeten gebruiken 5 redenen waarom u een firewall zou moeten gebruiken U hebt wel eens gehoord van firewalls, maar waar zijn ze eigenlijk voor? Stoppen ze virussen? Kun je het zonder? We bekijken vijf redenen om een ​​firewall op uw computer te installeren en te gebruiken. Lees meer, dus bekijk ze zeker!

Ontdek meer over: Cloud Firewall, Cloud Security, Firewall.