Virtuele privé-netwerken kunnen uw privacy beschermen.  We leggen uit wat ze precies doen en waarom u een VPN moet gebruiken.

11 redenen waarom u een VPN nodig hebt en wat het is

Advertentie Virtuele privé-netwerken (VPN's) zijn betaalbaar, gemakkelijk te gebruiken en een essentieel onderdeel van uw pc en smartphone. Naast een firewall en een antivirus- / anti-malwareoplossing moet u een VPN hebben geïnstalleerd om elk moment dat u online doorbrengt volledig privé te houden. B

Advertentie

Virtuele privé-netwerken (VPN's) zijn betaalbaar, gemakkelijk te gebruiken en een essentieel onderdeel van uw pc en smartphone. Naast een firewall en een antivirus- / anti-malwareoplossing moet u een VPN hebben geïnstalleerd om elk moment dat u online doorbrengt volledig privé te houden.

Beveilig uw inbox met onze gratis e-mailbeveiligingscursus!

Hiermee meld je je aan voor onze nieuwsbrief

Voer uw e-mailontgrendeling in Lees ons privacybeleid

In die overkoepelende samenvatting wordt uitgelegd waarom u een VPN zou moeten gebruiken. Als u op zoek bent naar een geweldige VPN-service, raden we ExpressVPN aan (ontvang drie GRATIS maanden wanneer u zich gedurende één jaar aanmeldt via deze link).

Wat is een VPN en wat doet het?

Heb je je ooit zorgen gemaakt over hoe privé je online activiteit is? Bezorgd over reclametrackers? Misschien probeert u toegang te krijgen tot webpagina's die zijn verboden door uw internetprovider (ISP) of de overheid? Of misschien wilt u gewoon films kijken op Netflix die niet beschikbaar zijn in uw regio.

Het gebruik ervan heeft veel voordelen, maar wat is een VPN Wat is een VPN-verbinding en hoe werkt het? Wat is een VPN-verbinding en hoe werkt het? Overweegt u een VPN te gebruiken, maar weet u niet wat het betekent of hoe een VPN werkt? Hier is alles wat u moet weten, Meer lezen, precies?

Verschillende soorten VPN zijn beschikbaar. Het is mogelijk om er thuis een tussen twee apparaten in te stellen; uw werkgever kan een VPN aanbieden voor werken op afstand. Maar als u uw privacy wilt verbeteren, censuur wilt vermijden en wilt kijken wat u op Netflix wilt, moet u zich abonneren op een VPN-service.

Een VPN biedt een gecodeerde verbinding tussen uw computer en een server die zich op mogelijk honderden locaties bevindt. Met een VPN kunt u verschillende locatiegebaseerde beperkingen voor uw webbrowsen omzeilen.

Ondertussen beschermt de codering uw activiteit tegen commercieel toezicht met advertentietrackers. Bij gebruik via een openbaar draadloos netwerk kan een VPN uw gegevens zelfs beschermen tegen cybercriminelen. En omdat uw activiteit geanonimiseerd is, kunnen websites uw bezoeken meestal niet volgen (tenzij u zich aanmeldt bij een account).

Hier zijn verschillende redenen waarom u een VPN zou moeten gebruiken. Zie onze gids voor het gebruik van een VPN. Een VPN gebruiken voor online identiteitsbescherming Hoe een VPN te gebruiken voor online identiteitsbescherming Overweegt u om een ​​VPN te gebruiken, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dit is wat u moet weten over het gebruik van een VPN om uzelf online te beschermen. Lees meer als u begeleiding nodig heeft.

Waarom u een VPN zou moeten gebruiken

Een VPN maakt een veilige online verbinding met een andere computer. Hier zijn situaties waarin u een VPN moet gebruiken om uw privacy te beschermen en de veiligheid te verhogen.

1. Surf veilig op internet via openbare wifi

Blijf veilig op openbare wifi met een VPN

Je bent aan het winkelen, stopt ergens voor koffie of je hebt net een hotel geboekt. Je merkt dat er gratis wifi is. De veel voorkomende reactie is om snel online te gaan en te beginnen met surfen op internet, sociale netwerken, e-mail checken ... je weet hoe het gaat.

Het probleem is dat dit een extreem risicovolle activiteit is zonder een VPN:

  1. Uw browsen is niet-gecodeerd en niet-gecodeerde radiogolven kunnen door iedereen worden opgepikt.
  2. Malware van één laptop in de coffeeshop kan via de router zijn weg vinden naar uw apparaat.
  3. Het gratis aangeboden Wi-Fi kan een val zijn - een nep-internetverbinding die werkt als het aangename gezicht van een phishing-zwendel Wees geen slachtoffer van deze veel voorkomende phishing-aanvallen Wees geen slachtoffer van deze veel voorkomende phishing-aanvallen Lees meer.

Houd er ook rekening mee dat legitieme gratis openbare wifi altijd persoonlijke informatie van u vereist om u aan te melden. Dit zijn gegevens die kunnen worden gebruikt om u te volgen, en verre van privé.

Onze gids voor de gevaren van openbare wifi 3 Gevaren van inloggen op openbare wifi 3 Gevaren van inloggen op openbare wifi Je hebt gehoord dat je PayPal, je bankrekening en mogelijk zelfs je e-mail niet mag openen tijdens het gebruik van openbare wifi. Maar wat zijn de werkelijke risico's? Lees meer verklaart de risico's in meer detail.

Met een geïnstalleerde VPN overwint u al deze drie problemen. Kortom, een VPN geïnstalleerd op uw laptop, tablet of smartphone stelt u in staat om veilig openbare wifi te gebruiken.

2. Versla op locatie gebaseerde streamingbeperkingen

BBC iPlayer-beperkingen kunnen worden omzeild met een goede VPN

Waar ben je op de wereld? Wilt u iets op BBC iPlayer bekijken? Misschien bent u in het VK en wilt u de nieuwste gestreamde releases op de Amerikaanse versie van Netflix ontvangen?

Hoe dan ook, locatie-gebaseerde beperkingen verhinderen dat u dat doet. Hoewel je een browsergebaseerd proxy-hulpmiddel kunt gebruiken om de service voor de gek te houden door te denken dat je in een ander land bent, kunnen deze vaak leiden tot langzame datastreaming. (Zie meer verschillen tussen een VPN en proxy Proxy versus VPN: wat is het verschil en welke moet u gebruiken? Proxy versus VPN: wat is het verschil en welke moet u gebruiken? Kan een proxy uw online privacy beschermen? Beter af met een VPN ? Niet zeker wat het beste is? Laten we het debat tussen proxy en VPN regelen. Lees meer als je nieuwsgierig bent.)

In plaats daarvan kunt u een VPN gebruiken en een "lokale" server opgeven. De meeste VPN's hebben meestal tientallen, zo niet honderden servers, waarmee u veilig verbinding kunt maken en gegevens via kunt routeren. Deze servers zijn gebaseerd over de hele wereld, dus een computer in New York zou verbinding kunnen maken met een server in het VK en de laatste aflevering van Doctor Who kunnen vangen de nacht dat het uitkomt via BBC iPlayer.

3. Versla de onderdrukkende overheidscensuur

Overheden hebben de macht om te voorkomen dat u toegang krijgt tot websites die u mogelijk moet gebruiken. Misschien leeft u in een onderdrukkende staat, waar bepaalde materialen of diensten niet beschikbaar zijn voor u en uw landgenoten.

Misschien moet je communiceren met de buitenwereld, misschien een bericht van een opstand.

Een VPN kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot de materialen en diensten die u moet gebruiken zonder dat beveiligingsapparatuur op de hoogte wordt gebracht. De gegevens worden gecodeerd, wat betekent dat elke online actie privé is.

Ze kunnen niet worden gelezen.

Als u zich in een onderdrukkend regime bevindt, moet u overigens kijken naar Streisand, een hulpmiddel dat kan worden gebruikt om een ​​VPN-server te maken - plus instructies - waardoor vrienden en families toegang hebben tot het web buiten het oog van de censoren.

4. Bespaar geld online winkelen

Winkel veilig online met een VPN

Hoe geweldig het ook lijkt, sommige online winkels tonen verschillende prijzen voor hetzelfde item, op basis van het land waar je vandaan komt. Dit kan van alles zijn, van een handtas, schoenen, nieuwe auto of zelfs hotelkamers.

Dit is duidelijk onaanvaardbaar voor een consument om mee te kampen. De oplossing is daarom om zorgvuldig naar prijzen te zoeken, methodisch VPN-servers te schakelen bij elke poging, totdat de laagste prijs kan worden gevonden!

Het kan wat langer duren, maar als we het hebben over het besparen van honderden dollars (zo niet meer), dan is het de moeite waard.

5. Hoe geld te besparen op vluchten met een VPN

Een VPN kan helpen geld te besparen bij het boeken van een vlucht

Het is niet alleen accommodatie in andere steden waar u geld kunt besparen met een VPN. Vliegtarieven kunnen ook goedkoper zijn als ze in een ander land worden gekocht. Hoewel de vertrek- en bestemmingslocaties hetzelfde blijven, kan het land van waaruit u de website van de ticketverkoper bekijkt, worden gewijzigd met behulp van een VPN.

In één voorbeeld waren de prijzen voor hetzelfde vliegticket goedkoper via een Noors IP-adres dan via een Maleisisch IP-adres.

Gezien de kosten van vliegtickets, is een paar minuten op zoek naar aanzienlijke besparingen de moeite waard. Bekijk onze kijk op het besparen van vluchtkosten met een VPN Hoe een VPN te gebruiken om waanzinnig goedkope vluchten te vinden Hoe een VPN te gebruiken om waanzinnig goedkope vluchten te vinden Iedereen houdt van waanzinnig goedkope vluchten. Lees verder om erachter te komen hoe u een VPN kunt gebruiken om die super goedkope vliegtickets te vinden. Lees meer voor meer informatie.

6. Versleutel alles automatisch

Dit lijkt misschien iets uit een cybercrime-film of tv-programma, maar een VPN-client op uw pc of mobiel kan echt de gegevens coderen die u uitwisselt met externe websites en servers.

Inderdaad, elke online activiteit die u uitvoert met een VPN-app die wordt uitgevoerd en verbonden met een server, wordt gecodeerd.

In feite is er een beveiligde privétunnel voor u gemaakt om uw gegevens door te sturen. Dit is hoe openbare Wi-Fi veilig kan worden gemaakt en hoe gegevens en browseactiviteit uit de ogen van overheidscensors kunnen worden gehouden.

Elke VPN-service biedt een client-app. Hiermee kiest u de server die u wilt gebruiken en maakt u hiermee verbinding. Alle internetactiviteit wordt gerouteerd via het virtuele particuliere netwerk, waardoor privacy en veiligheid worden gewaarborgd. Zelfs als uw gegevens worden onderschept, betekent dit niets voor de hacker.

Voor een extra gevoel van veiligheid kunt u ook overwegen een VPN-kill-switch te gebruiken. Wat is een VPN-kill-switch? Hier is waarom je er een nodig hebt. Wat is een VPN-kill-schakelaar? Hier is waarom je er een nodig hebt Wat gebeurt er als je VPN niet meer werkt? Niet-gecodeerde gegevens worden via internet verzonden. Om dit te voorkomen, hebt u een VPN-kill-schakelaar nodig. Lees verder .

7. Verbeter online gaming-snelheden

Speel Civilization VI tegen andere spelers online

Of je nu een gek fantasierijk in een MMORPG verkent, tegen nazi's vecht in de nieuwste online FPS, of gewoon wacht tot je tegenstander zijn of haar volgende beurt in Civilization online neemt Waarom speel je Civilization V Wrong: Time For Multiplayer! Waarom je Civilization V Wrong: Time For Multiplayer speelt! Kortom, als je nog nooit Civilization tegen een of meer echte mensen hebt gespeeld, dan heb je niet ten volle van de game genoten. Lees meer, er is een zeer grote kans dat uw internetprovider online gaming-gegevens smoort.

Het is niet eerlijk en wordt meestal gedaan om alle gebruikers een uniforme service te bieden. Maar hoe kun je dit overwinnen? Welnu, een VPN kan worden gebruikt om het feit te verbergen dat je online games speelt.

Deze tip komt echter met een voorbehoud. U moet ervoor zorgen dat de VPN-server die u gebruikt zich in de buurt bevindt en de belasting aankan. (De meeste VPN-clients laten op elk gewenst moment zien hoe druk uw gekozen server is). Anders kun je problemen met snelheid en bandbreedte tegenkomen, waardoor de oefening een beetje zinloos is!

8. Geniet van privé en beveiligde spraakchat

Een VPN kan video- en spraakchat veilig houden

Wil je dat je online gesprekken worden afgeluisterd? Hoewel sommige chat-apps ingebouwde codering hebben (zoals WhatsApp Hoe WhatsApp's beveiligingsversleuteling in te schakelen Hoe WhatsApp's beveiligingsversleuteling in te schakelen Het zogenaamde end-to-end versleutelingsprotocol belooft dat "alleen u en de persoon met wie u communiceert kunnen lezen wat wordt verzonden. "Niemand, zelfs WhatsApp, heeft geen toegang tot uw inhoud. Lees meer), voice-over-IP (VOIP) -apps worden meestal niet geleverd met deze functie.

Een VPN kan dit echter wel aan. Als u Skype of Google Hangouts-chat gebruikt, zorgt het inschakelen van uw VPN ervoor dat elk online gesprek tussen u en andere partijen wordt gevoerd. Verbonden met het punt over censuur hierboven, zal dit bijzonder waardevol zijn als je onder een onderdrukkend regime leeft.

Houd er rekening mee dat eventuele snelheidsverlagingen die door de VPN worden opgelegd, ertoe kunnen leiden dat Skype oproepen die volgens hem van 'lage' kwaliteit zijn, laat vallen. Dit is mij recentelijk overkomen, dus tenzij je over iets van grote gevoeligheid praat, is het waarschijnlijk het beste om je VPN uitgeschakeld te houden voor Skype-chats.

Of gebruikt u gewoon een andere service helemaal ziek van Skype? 7 Beste gratis Skype-alternatieven Ziek van Skype? 7 Beste gratis Skype-alternatieven Skype-alternatieven kunnen u bevrijden van middelmatigheid en de videochatervaring aanzienlijk verbeteren. Dit artikel behandelt acht opties. Lees verder .

9. Voltooi gevoelig onderzoek zonder interferentie

Veel soorten onderzoek kunnen als 'gevoelig' worden beschouwd. In navolging van enkele eerdere punten, als je een onderdrukkende regering hebt, kan onderzoek naar hun activiteit heel goed de aandacht trekken. Zoals gecensureerd materiaal of films opzoeken.

Omgekeerd, als u in zaken bent, en u wilt de kwaliteit van uw concurrenten beoordelen, dan houdt uw activiteit privé hen tegen om aan te slaan.

Met een geïnstalleerde en geactiveerde VPN kunt u uzelf beschermen tegen observatie. Het is echter de moeite waard om een ​​server op een veilige, verre locatie te selecteren. Als u zich zorgen maakt over welke informatie een VPN bewaart, onze kijk op VPN-logging 6 Logloze VPN's die uw privacy serieus nemen 6 Logloze VPN's die uw privacy serieus nemen In een tijdperk waarin elke online beweging wordt gevolgd en vastgelegd, lijkt een VPN een logische keuze. We hebben zes VPN's bekeken die je anonimiteit serieus nemen. Lees meer zou u de antwoorden moeten geven.

10. Gebruik een VPN voor Torrents (houd uw activiteit privé)

Torrent veilig met een VPN

Hoewel peer-to-peer netwerken van BitTorrent is geïdentificeerd als een toonaangevend middel voor softwarepiraterij en diefstal van auteursrechten, is de waarheid dat het zo veel wordt gebruikt door legitieme services dat het niet kan worden verboden.

Online games gebruiken P2P-netwerken Hoe P2P (peer-to-peer) bestandsdeling werkt Hoe P2P (peer-to-peer) bestandsdeling werkt Vraagt ​​u zich af wat peer-to-peer (P2P) bestandsuitwisseling is en hoe het begon? We leggen uit wat u moet weten. Lees meer om updates te downloaden; net als Windows 10 4 manieren Windows 10 verspilt uw internetbandbreedte 4 manieren Windows 10 verspilt uw internetbandbreedte Verspilt Windows 10 uw internetbandbreedte? Hier is hoe te controleren, en wat u kunt doen om het te stoppen. Lees verder . Maar of je nu legitiem torrent of niet, je moet dit kunnen doen met privacy en veiligheid. Tools zoals PeerGuardian worden verondersteld om je torrent-aandelen veilig te houden, maar kunnen tot gevolg hebben dat dingen langzamer gaan.

Met een VPN geïnstalleerd, kunt u uw torrents privé houden. Verschillende VPN's hebben hun eigen regels met betrekking tot BitTorrent, en het kan zijn dat een service specifiek voor BitTorrent-gebruikers geschikter voor u is dan een algemene VPN.

Dit beschermt u echter niet tegen torrents die wormen en andere soorten malware verbergen 7 typen computervirussen om op te letten en wat ze doen 7 soorten computervirussen om op te letten en wat ze doen Veel soorten computervirussen kunnen stelen of vernietig uw gegevens. Hier zijn enkele van de meest voorkomende virussen en wat ze doen. Lees verder . Zorg dat u een antivirussuite van goede kwaliteit gebruikt om uzelf hier te beschermen.

11. Volledig privésamenwerking

Vaak gebruikt voor samenwerking, kunnen clouddrives en groepchat-tools het doelwit zijn van hackers, auteursrechtendieven en zelfs bureaus die zich bezighouden met industriële spionage. Het is daarom een ​​opluchting dat een VPN kan worden gebruikt om uw datacommunicatie te coderen en tegen deze risico's te beschermen.

Wat betreft samenwerking is het echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de andere leden van uw team ook een VPN gebruiken!

Dit omvat zelfs een verbinding met uw e-mailinbox (gecodeerde e-mailclients De 3 veiligste en gecodeerde e-mailproviders online De 3 veiligste en gecodeerde e-mailproviders online Bent u het zat met toezicht door de overheid en derden op uw e-mails? Bescherm uw berichten met een beveiligde gecodeerde e-mailservice Lees meer zijn ook beschikbaar en sociale netwerken, zelfs uw cloud drives.

Heb je een VPN nodig? Ja!

Als je je zelfs een beetje zorgen maakt over de manier waarop je online kunt worden gevolgd of vanuit het buitenland tv wilt kijken, moet je serieus een VPN overwegen.

Een VPN gaat echter verder dan het beschermen van uw online gaming en videostreaming. Het overtreft torrent-privacy en overstijgt censuur. Kortom, alles wat u online doet, kan privé worden gemaakt dankzij een VPN.

Als u op zoek bent naar een VPN, moet u er een gebruiken die u kunt vertrouwen. Bekijk onze gids over hoe onbetrouwbare VPN's u voor de gek kunnen houden 5 Trucs Onbetrouwbare VPN's gebruiken om hun klanten voor de gek te houden 5 Trucs Onbetrouwbare VPN's gebruiken om hun klanten voor de gek te houden Niet alle VPN's kunnen worden vertrouwd. Ontdek hoe gewetenloze VPN's gebruikers misleiden en hun winst maximaliseren met behulp van schaduwrijke gegevensbeleid. Lees verder .

VPN nodig? Bekijk onze aanbevolen VPN-provider, ExpressVPN (ontvang drie GRATIS maanden wanneer u zich gedurende één jaar aanmeldt via deze link).

Ontdek meer over: Online privacy, privé browsen, VPN.