Als u niet genoeg gamingprestaties uit uw laptop haalt, kunt u een externe grafische kaart proberen.  Maar zijn ze het waard?

7 dingen die u moet weten over externe GPU's

Advertentie Externe grafische verwerkingseenheden (eGPU's) klinken geweldig. U kunt afbeeldingen van desktopkwaliteit op een laptop krijgen, wat betekent dat u slechts één computer nodig hebt voor draagbaarheid en gamen op hoog niveau. Maar komen ze op tegen interne GPU's? Is het de moeite waard om een ​​paar honderd dollar op een dok te laten vallen? Hoev

Advertentie

Externe grafische verwerkingseenheden (eGPU's) klinken geweldig. U kunt afbeeldingen van desktopkwaliteit op een laptop krijgen, wat betekent dat u slechts één computer nodig hebt voor draagbaarheid en gamen op hoog niveau.

Maar komen ze op tegen interne GPU's? Is het de moeite waard om een ​​paar honderd dollar op een dok te laten vallen? Hoeveel prestaties kun je echt verwachten? Helaas kunnen verwachtingen en realiteiten verschillen met externe GPU's.

Maar ze kunnen nog steeds nuttig zijn. Laten we kijken.

1. Hoe werken externe GPU's?

In de meeste gevallen ziet u een externe GPU aangesloten op een dock. Een extern GPU-dock heeft een PCIe-poort voor de grafische kaart en meestal een Thunderbolt- of USB-C-kabel om aan te sluiten op uw computer.

Een dock gebruiken is net zo eenvoudig als het installeren van de kaart, het installeren van de stuurprogramma's, het opnieuw opstarten en het installeren van aangepaste software. (Natuurlijk hangt uw ervaring af van uw hardware.)

Nadat u dit hebt ingesteld, stuurt uw computer grafische aanvragen naar de externe GPU in plaats van de standaardverzoek die bij uw computer wordt geleverd. In theorie levert dit proces betere grafische prestaties op, aangezien laptops over het algemeen niet veel grafische verwerkingskracht hebben. (Houd er rekening mee dat u een externe GPU voor uw bureaublad kunt gebruiken, maar ze komen veel vaker voor op laptops.)

Door de grotere, krachtigere kaart te gebruiken, krijgt u betere grafische prestaties. Misschien zelfs genoeg om een ​​aantal grafisch intense games te spelen. Klinkt goed toch?

2. Externe prestaties stapelen zich niet op

Helaas levert het gebruik van een externe GPU niet dezelfde prestaties op als wanneer u dezelfde GPU intern zou laten monteren. Hoeveel prestaties verlies je dan? Schattingen schatten het verlies op ongeveer 10 tot 15 procent. Dat is niet erg, vooral gezien de monsterlijke capaciteit van de nieuwste high-end grafische kaarten die je vandaag kunt kopen.

Het verlies is echter iets dat de moeite waard is om te weten. Als je de nieuwste AAA-titels op ultrahoge instellingen hoopt te spelen, is een GPU-setup van een externe laptop misschien niet geschikt voor jou. Dat wil niet zeggen dat de externe GPU de grafische prestaties van uw laptop niet zal verbeteren; het zal zeker. Maar de voordelen zijn misschien niet zo veranderend als je denkt.

Waarom niet? Vooral omdat laptops gewoon niet zijn ingesteld om zoveel stroom te verwerken. En als ze dat zijn, is de kans groot dat de laptop al een geïntegreerde GPU heeft, waardoor de behoefte aan een externe GPU wordt genegeerd. Bovendien, terwijl een PCIe-poort heel snel veel gegevens kan overdragen, kunnen zelfs de nieuwste Thunderbolt- en USB-C-poorten die gegevenssnelheid niet evenaren.

De CPU van je laptop is waarschijnlijk ook niet ontworpen om een ​​krachtige externe GPU aan te kunnen. Nogmaals, het is geen dealbreaker, maar je merkt misschien de effecten. Dit geldt met name voor oudere en langzamere CPU's.

3. Externe GPU-docks zijn duur

Hoewel een extern GPU-dock in feite slechts een klein stukje moederbord is met een PCIe-poort en een verbindingskabel, kun je er verrassend veel uitschieten. Je kijkt naar een paar honderd dollar of meer. En dat bovenop de toch al dure GPU om in het dock te gaan. (Vergeet natuurlijk niet de bestaande kosten van uw laptop.)

Sommige docks zijn ook alleen compatibel met bepaalde merken laptops, wat betekent dat u ze niet kunt overbrengen als u een nieuwe krijgt. Dat zijn nog andere kosten om te overwegen. Aan de andere kant zullen veel laptops die niet officieel zijn gecertificeerd om met een specifiek extern GPU-dock te werken, in feite prima werken. Je moet misschien een beetje knutselen om ze aan het werk te krijgen.

4. Onderzoek is belangrijk

Externe GPU-docks hebben een breed scala aan compatibiliteit en functies. Bijvoorbeeld:

  • De OWC Mercury Helios 3 neemt alleen kaarten tot 75 ″.
  • De Akitio-knoop neemt kaarten met een "halve lengte".
  • De grafische versterker van Alienware heeft geen USB- of Thunderbolt-poorten; het gebruikt in plaats daarvan een eigen connector.
  • De HP Accelerator Omen heeft een SATA-poort voor het aansluiten van een extra HDD of SSD.

Elk van de vermelde externe GPU's wordt bovendien geleverd met specifieke compatibiliteitsvereisten waarmee u al dan niet rekening moet houden. Zoals eerder vermeld, heeft de Alienware Graphics Amplifier een eigen connector en werkt deze alleen met Alienware-laptops. Het Razer Core externe GPU-dock werkt alleen met Thunderbolt 3. Het ASUS ROG XG Station 2 is onduidelijk met welke niet-ASUS-producten het zal werken.

Kortom, als u een externe GPU wilt, moet u wat tijd besteden aan onderzoek om te controleren of deze gaat werken. Gelukkig zijn er een groot aantal mensen geïnteresseerd in externe GPU's en ze hebben al veel combinaties getest.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, bekijk dan Reddit's / r / eGPU. Het is een actieve subreddit met veel mensen die mogelijk kunnen helpen.

5. U krijgt betere grafische prestaties

Ondanks de nadelen werken externe grafische kaarten wel . Je krijgt betere grafische prestaties van je laptop en hiermee kun je games spelen of apps uitvoeren die eerder niet hadden gewerkt. (Welke upgrades verbeteren de prestaties van uw pc het meest in het algemeen?) Er zijn tal van benchmarks die aantonen dat externe GPU's een enorme boost in grafische kracht bieden, vooral in MacBooks.

Het is moeilijk om precies te zeggen hoeveel een boost je externe GPU zal geven, of zelfs hoe gemakkelijk het zal zijn om alles operationeel te krijgen. Als uw laptop een bepaald spel echter niet kan uitvoeren en u wilt dat ook, is een externe grafische kaart een uitvoerbare oplossing.

6. Externe GPU's worden alleen maar beter

Het probleem met de Thunderbolt / USB-C-bandbreedte gaat niet op magische wijze verlichten. Externe GPU-hardware en -software zal blijven verbeteren en het is meer dan waarschijnlijk dat externe GPU's zullen blijven verbeteren.

Veel mensen zijn geïnteresseerd in externe GPU's. Bovendien willen hardwarefabrikanten hun GPU's in handen van meer mensen krijgen. Als zodanig is er voldoende stimulans voor hen om de technologie te blijven verbeteren.

7. Wat zijn de beste externe grafische kaarten?

Ten slotte zijn er verschillende uitstekende externe GPU-opties beschikbaar, afhankelijk van uw budget en vereisten. Hier zijn drie voor u om te overwegen:

Beste Nvidia externe GPU: Gigabyte AORUS Gaming Box

Gigabyte AORUS Gaming Box GTX 1070 grafische kaart GV-N1070IXEB-8GD eGPU Gigabyte AORUS Gaming Box GTX 1070 grafische kaart GV-N1070IXEB-8GD eGPU Nu kopen bij Amazon $ 599, 99

Gigabyte is een gevestigde naam in de GPU-productie, en de AORUS Gaming Box biedt een enorme slag in een redelijk stijlvol extern GPU-dock. De AORUS Gaming Box wordt geleverd met een 8GB GTX 1070 Mini ITX, die kleiner is dan zijn full-size desktop-tegenhanger, maar nog steeds vergelijkbare voorraadprestaties biedt.

Gigabyte's Gaming Box kan via Thunderbolt 3 op uw laptop worden aangesloten. De GTX 1070 Mini ITX heeft één HDMI-poort, één DisplayPort en twee DVI-poorten, evenals vier USB 3.0-slots. Een ander pluspunt voor de Gaming Box is het gewicht. Hij weegt slechts ongeveer 4, 4 pond, waardoor het relatief eenvoudig is om rond te reizen. Bovendien wordt de AORUS Gaming Box als een enkel pakket geleverd, dus er is ook geen lastig installatieproces.

Beste AMD externe GPU: Akitio Node Pro met AMD RX 580

Node Pro (Thunderbolt3 MacOS en Windows Certified) Node Pro (Thunderbolt3 MacOS en Windows Certified) Nu kopen bij Amazon $ 327, 84

De Akitio Node Pro komt van een minder dan bekende naam, maar heeft nog steeds veel voordelen. Nummer één is de extra 500W-voedingseenheid voor de externe GPU. Voor momenten waarop u maximaal vermogen van uw externe GPU nodig hebt, kunt u deze aansluiten voor een optimale grafische uitvoer.

Bovendien, hoewel dit een uitstekende keuze is voor een AMD externe GPU-oplossing, kunt u uw AMD GPU in de toekomst eenvoudig omruilen voor een Nvidia-kaart.

U zult merken dat de Node Pro een belangrijke upgrade is van zijn voorganger, de standaard Akitio Node. De Node Pro weegt 10, 2 pond, hoewel hij niet bepaald lichtgewicht is, maar je hem mogelijk wel mee kunt nemen in het openbaar vervoer. Een duidelijk nadeel is echter de totale omvang van de Node Pro. Het is absoluut beter geschikt om thuis op uw bureau te wonen.

Het externe GPU-dock van Akitio Node Pro beschikt ook over een enkele geïntegreerde DisplayPort en twee geïntegreerde Thunderbolt 3-poorten.

Is een externe GPU geschikt voor u?

Al deze informatie zou u een goed idee moeten geven van wat u krijgt als u wilt investeren in een externe GPU. Uiteindelijk is het een betere investering om dat paar honderd dollar te steken in het bouwen van je eigen goedkope gaming-pc.

Het zal je misschien verbazen hoe betaalbaar het bouwen van je eigen pc kan zijn. Waarom het goedkoper is om een ​​gaming-pc te bouwen dan de nieuwste console te kopen. Waarom het goedkoper is om een ​​gaming-pc te bouwen. woedt voort. Een groot knelpunt is de prijs. Maar is het nog steeds goedkoper om een ​​gaming-pc te bouwen dan de nieuwste console te kopen? Lees verder . Maar als dat niet redelijk is, of als je echt een laptop nodig hebt, kan het een goede manier zijn om te gaan.

Ontdek meer over: Kooptips, Gamingtips, Grafische kaart, Hardware Tips, .