Op zoek naar een volumebooster voor Android-apparaten om luider geluid te krijgen?  Vermijd de vervalsingen en bekijk deze geweldige Android-geluidsverhogende apps.

De beste volume- en geluidsversterkende apps voor je Android

Advertentie Android is geweldig voor het bekijken van films en tv en het luisteren naar muziek en podcasts. Maar er is één probleem - veel Android-telefoons zijn niet luid genoeg. Dus wat kan je doen? In deze korte handleiding laten we u de beste volume-booster-apps en andere tools zien om het geluid op uw Android-apparaat te verhogen.

Advertentie

Android is geweldig voor het bekijken van films en tv en het luisteren naar muziek en podcasts. Maar er is één probleem - veel Android-telefoons zijn niet luid genoeg.

Dus wat kan je doen? In deze korte handleiding laten we u de beste volume-booster-apps en andere tools zien om het geluid op uw Android-apparaat te verhogen.

Android Volume Booster-apps: pas op!

Als je de beste volume-booster-app voor Android wilt vinden, is een zoekopdracht in de Play Store de aangewezen plek om te beginnen. Dit levert tientallen resultaten op, bestaande uit apps met dezelfde naam, geweldige beoordelingen en enorm veel downloads.

Maar hier is het probleem: we hadden moeite om ze aan het werk te krijgen.

Play Store Android Volume Booster-apps

Je kilometerstand kan natuurlijk variëren. Misschien werken specifieke apps op bepaalde apparaten. Maar we zouden ze toch niet graag aanbevelen.

"Volumeboosters" lijkt een categorie te zijn die veel spam- of junk-apps aantrekt Scam-apps in de Play Store die u moet vermijden Scam-apps in de Play Store die u moet vermijden Voor elke geweldige app die u op Android kunt vinden, is er een goedkope knockoff wachten om je tijd te verspillen en je geld te stelen. Lees verder . Alle gratis die we hebben getest, waren overbelast met opdringerige advertenties.

Sommigen hadden advertenties die verschenen na elke tik op de interface. Anderen hadden advertenties die zouden verschijnen bovenop andere apps die we gebruikten. Een paar speelde zelfs videoadvertenties op volledig scherm met geluid. Dat is het laatste wat je wilt als je het volume maximaal hebt gezet.

Laten we ons concentreren op de apps die echt werken.

1. Equalizer

Equalizers zijn over het algemeen de beste optie om de geluidskwaliteit te verbeteren. Ze maken je telefoon luider en je kunt de frequentie-schuifregelaars gebruiken om elke vervorming te temmen die als bijwerking kan optreden. De eenvoudig genoemde Equalizer is net zo goed en eenvoudig te gebruiken als je zult vinden.

Met Equalizer kunt u kiezen uit 11 vooraf ingestelde geluidsprofielen. Als u een upgrade naar de betaalde versie uitvoert, kunt u ook uw eigen versie maken. Druk op de aan / uit - knop in de rechterbovenhoek om de geluidsversterker te activeren. Je kunt hier ook de Bass Boost gebruiken - het is geweldig als je een goede hoofdtelefoon hebt, hoewel het de beperkingen van de luidsprekers van je telefoon kan onthullen.

Downloaden: Equalizer (gratis, premiumversie beschikbaar)

2. Equalizer FX

Deze app is vergelijkbaar met Equalizer met één belangrijk verschil: het werkt met Google Play Music. Veel audio-apps van derden werken niet met streamingdiensten, of doen dit althans alleen als een betaalde extra. Er is geen dergelijk probleem met FX; het werkt automatisch standaard en gratis.

Het tabblad Effecten heeft de opties Bass Boost en Loudness Enhancer die het volume van de luidsprekers van uw telefoon helpen verbeteren.

Downloaden: Equalizer FX (gratis)

3. Nauwkeurig volume

Precise Volume is een uitgebreide volume-app die voor elk wat wils biedt. Er is een equalizer met een geluidsversterkerfunctie. U krijgt ook voorinstellingen die worden geactiveerd wanneer u een koptelefoon plaatst en u kunt aangepaste volumeniveaus instellen voor verschillende apps. Aangepaste volumes instellen voor verschillende apps in Android. Aangepaste volumes instellen voor verschillende apps in Android. Veel verschillende apps hebben. op je telefoon waarvoor je verschillende volumeniveaus nodig hebt? Hier leest u hoe u dat precies kunt instellen zoals u wilt. Lees verder .

Onze favoriete functie is de naamgenoot van de app. Het vervangt Android's standaard 15-staps volumeregeling door een 100-staps alternatief. Het geeft de beste controle over hoe luid je je telefoon wilt hebben.

Downloaden: nauwkeurig volume (gratis, premiumversie beschikbaar)

4. VLC voor Android

Als je problemen met laag volume beperkt blijven tot muziek en films, dan is het installeren van VLC een snelle oplossing.

Met de populaire mediaspeler kun je het geluid met maar liefst 200 procent versterken, hoewel het een beetje lastig te vinden is. Eerst moet u mogelijk naar Voorkeuren> Video> Audio-boost gaan om het volume te verhogen.

Wanneer u nu begint met het afspelen van uw media, drukt u op de knop Instellingen en selecteert u het Equalizer- pictogram. U wordt gevraagd een nieuwe Equalizer- voorinstelling op te slaan, hoewel u dit niet hoeft te doen.

Zoek in het volgende dialoogvenster de horizontale schuifregelaar bovenaan en sleep deze naar rechts om het geluidsniveau te verhogen. Wanneer u afsluit, kunt u uw wijzigingen opnieuw opslaan.

In tegenstelling tot op de desktop is VLC op Android net zo goed voor muziek als films. Als u lokaal veel inhoud op uw apparaat opslaat, kan dit een goede oplossing voor u zijn.

Downloaden: VLC voor Android (gratis)

5. MX-speler

MX Player Android

Alleen voor video's kan MX Player het geluid van uw films met 200 procent verhogen, boven het niveau dat uw telefoon normaal toelaat. Deze is eenvoudig te gebruiken, dankzij de op gebaren gebaseerde bedieningselementen van de app, hoewel je deze eerst moet instellen.

Ga naar Instellingen> Audio en vink het vakje Volumeverbetering aan . Ga vervolgens naar Instellingen> Decoder en selecteer het vakje HW + decoder (lokaal) .

Begin nu met het afspelen van een video. Veeg omhoog over het scherm om het volume te verhogen. Een instelling van 15 brengt u naar het maximale volumeniveau van uw telefoon. Blijf vegen en je kunt het met nog eens 15 punten verhogen. Het volume keert terug naar normaal wanneer u de app verlaat.

Downloaden: MX Player (gratis)

6. Podcast-verslaafde

Podcasts kunnen een bijzonder probleem zijn, zelfs op telefoons met behoorlijke luidsprekers. Velen van hen zijn niet professioneel opgenomen, dus ze hebben geen geweldige geluidskwaliteit en zijn vaak stiller dan je zou willen.

Veel van de beste podcast-apps De 8 beste podcastspelers voor Android De 8 beste podcastspelers voor Android Wil je naar podcasts luisteren op je Android-telefoon of -tablet? Laat ons u tonen welke apps u moet gebruiken. Lees meer hebben opties die kunnen helpen. We bevelen Podcast Addict aan omdat deze niet alleen een volume-boost heeft, maar ook een ingebouwde equalizer. Dit maakt het mogelijk om het geluid in je favoriete podcasts aan te passen om de stemmen te benadrukken terwijl je het geluid van muziek of publiek dempt.

Dat kan effectiever zijn dan alleen de hele opname luider maken.

Downloaden: Podcast-verslaafde (gratis)

7. Viper4Android

Het is een stuk eenvoudiger om het volume te verhogen als u uw Android-telefoon of -tablet hebt geroot. Het stelt je in staat om apps zoals Viper4Android te gebruiken, een geweldig (en ongelooflijk krachtig) audiotool.

Er is een onofficiële versie van Viper4Android voor niet-rootapparaten in de Play Store. Maar voor de beste resultaten installeert u het als een root-app, via het Xposed Framework, of als een van de beste Magisk-modules 10 Must-Have Magisk-modules voor uw Android-apparaat 10 Must-Have Magisk-modules voor uw Android-apparaat Magisk is de beste manier om je Android-telefoon te rooten, en wordt geleverd met tonnen geweldige modules voor meer functionaliteit. Lees verder .

Eenmaal geïnstalleerd, kunt u de eXtra Loud- modus activeren, die loopt van lichte tot extreme krachtniveaus. U kunt ook het hulpprogramma Luidsprekeroptimalisatie gebruiken om de best mogelijke geluidskwaliteit te krijgen uit de ingebouwde luidsprekers van uw telefoon.

Beter nog, u hoeft geen genoegen te nemen met een one-size-fits-all aanpak. U kunt ook verschillende instellingen gebruiken om het volume van de hoofdtelefoon of Bluetooth-luidsprekers te verhogen.

Downloaden: Viper4Android (gratis)

Andere manieren om uw Android-volume te verhogen

Als je nog steeds niet tevreden bent met hoe luid de luidsprekers van je telefoon kunnen krijgen, zijn er andere manieren om het volume op Android te regelen Volume Control Tweaks voor Android die je moet gebruiken Volume Control Tweaks voor Android die je moet gebruiken Zijn de volume hardware sleutels zijn uw apparaat kapot? Wilt u verschillende volumeniveaus per app instellen? We kunnen deze problemen en meer oplossen met een paar geweldige aanpassingen. Lees verder .

Zorg er eerst voor dat u weet waar de luidsprekers zijn en houd ze vrij. De meeste telefoonhoesjes hebben kleine uitsparingen voor de luidsprekers, die na verloop van tijd gemakkelijk verstopt kunnen raken met stof.

Een paar akoestische trucs kunnen wonderen verrichten. Als u uw telefoon in een groot glas plaatst, wordt het geluid versterkt. Als u deze niet bij de hand hebt, plaats dan uw telefoon in de buurt van een harde ondergrond om deze in uw richting af te buigen.

Als uw telefoon een luidspreker langs de onderkant heeft, houdt u uw hand eromheen om het geluid naar u toe te leiden.

Onthoud ten slotte dat luidsprekers van smartphones van nature beperkt zijn. Bijna elke externe luidspreker, zelfs een kleine, is beter dan wat ingebouwd is. Bekijk onze gids voor de beste goedkope Bluetooth-luidsprekers De beste goedkope Bluetooth-luidsprekers (minder dan $ 50) De beste goedkope Bluetooth-luidsprekers (minder dan $ 50) U hoeft geen fortuin uit te geven om te genieten van geluid van hoge kwaliteit. Hier zijn enkele van de beste goedkope Bluetooth-luidsprekers die u kunt krijgen voor minder dan $ 50. Lees meer om uw perfecte match te vinden.

Ontdek meer over: Android-apps, Android-aanpassing, Android-tips, .