Het spelen van videogames op een geprojecteerd scherm kan super meeslepend zijn.  Hier zijn de beste gamingprojectoren om mee te beginnen.

De 6 beste gamingprojectoren van 2019

Advertentie Projectoren zijn niet alleen goed voor zakelijke presentaties of films; ze kunnen ook geweldig zijn voor gamen. Een videogame spelen op een enorm projectiescherm kan een meeslepende ervaring zijn dan spelen op een computerscherm of televisie. Of je nu een gametoernooi wilt organiseren of je slaapkamermuur wilt vullen met het land van Skyrim, er is een projector voor je

Advertentie

Projectoren zijn niet alleen goed voor zakelijke presentaties of films; ze kunnen ook geweldig zijn voor gamen. Een videogame spelen op een enorm projectiescherm kan een meeslepende ervaring zijn dan spelen op een computerscherm of televisie.

Of je nu een gametoernooi wilt organiseren of je slaapkamermuur wilt vullen met het land van Skyrim, er is een projector voor je. In deze lijst hebben we de beste gamingprojectoren geselecteerd die een lage responstijd en een scherpe videokwaliteit bieden.

1. Beste algehele gamingprojector:
Optoma GT1080 Darbee

Optoma GT1080Darbee Optoma GT1080Darbee Nu kopen op Amazon $ 600, 00

De Optoma GT1080 Darbee biedt een geweldige balans tussen prestaties en waarde, daarom is het onze keuze voor de beste algehele gamingprojector.

Het heeft een speciale gaming-modus die de input lag op een lage 16ms houdt. Dit minimaliseert de vertraging tussen uw controller en wat u op het scherm ziet. Dit is ideaal bij het spelen van games die afhankelijk zijn van responstijd, zoals first-person shooters en vechtspellen.

Dit model heeft ook een uitstekende videokwaliteit. Het heeft een contrastverhouding van 28.000: 1 en geeft diepe zwarttinten weer die er geweldig uitzien in games met nachtelijke omgevingen; vooral geweldig voor horrorspellen. Films en tv-programma's zien er ook fantastisch uit dankzij de nauwkeurige kleurenreproductie. Het heeft ook een helderheid van 3000 lumen, zodat beelden er zelfs overdag scherp en levendig uitzien.

Omdat gamesessies meestal uren achter elkaar kunnen duren, biedt het ook een groot aantal energiebesparende functies. De GT1080 Darbee heeft een levensduur van 8.000 uur, dus hij gaat zelfs bij intensief gebruik lang mee.

Het is ook een projector met korte projectieafstand die ideaal is voor mensen die geen grote ruimte hebben om op afstand te projecteren. Het kan een 100-inch scherm projecteren op slechts 3, 5 meter afstand. Je kunt het waarschijnlijk zelfs instellen om op je muur in de slaapkamer te projecteren.

2. Beste 3D-gamingprojector:
Sony VPL-HW45ES

Sony VPL-HW45ES Sony VPL-HW45ES Nu kopen bij Amazon $ 1, 798.00

Als u op zoek bent naar de beste projector voor gaming die stereoscopische 3D-games en films kan weergeven, hoeft u niet verder te zoeken dan de Sony VPL-HW45ES. Het is RD 3D-compatibel, vergelijkbaar met de 3D-tv's van Sony. Wanneer het op een voldoende groot oppervlak wordt weergegeven, is het bijna alsof je naar een 3D-film in het theater gaat.

Dit specifieke model heeft een zoomfactor van 1, 6x en een breed lensverschuivingsbereik dat u veel flexibiliteit geeft over waar u het kunt installeren. U kunt eenvoudig aanpassingen maken en de perfecte schermgrootte krijgen, ongeacht de ruimte waarin u deze plaatst.

Het heeft een snelle respons die goed geschikt is voor alle soorten spellen. De VPL-HW45ES is ook uitgerust met het Motionflow-systeem van Sony. Dit maakt verschillende details duidelijk, zelfs wanneer er veel beweging op het scherm is.

De beeldkwaliteit is ook sterk, met een zeer hoge 60.000: 1-verhouding. Dit maakt het beeld niet alleen extreem levendig, maar helpt ook om de beelden van 3D-films te verscherpen en helderder te maken.

3. Beste veelzijdige projector:
BenQ HT2150ST

BenQ HT2150ST BenQ HT2150ST Nu kopen bij Amazon $ 699, 00

De BenQ HT2150ST is een zeer veelzijdige optie. Naast een soepele spelervaring zonder lag, heeft het een sterke kleurnauwkeurigheid en kan het rijke kleuren leveren in combinatie met een goed projectiescherm. Video-inhoud ziet er ook geweldig uit op dit scherm.

De HT2150ST is een projector met een korte projectieafstand die op slechts 100 meter afstand naar een 100-inch scherm kan projecteren. Verder genomen, kan het projecteren op een scherm tot 300 inch. De grotere schermformaten zijn ideaal voor gamingtoernooien of evenementen met een groot publiek.

Deze projector kan een resolutie van 1920 x 1080 HD weergeven met een contrastverhouding van 15.000: 1. Er zijn verschillende modi die automatisch de perfecte instellingen selecteren en het beeld verbeteren, afhankelijk van wat u bekijkt.

Er zijn twee HDMI-slots beschikbaar waar u snel tussen kunt schakelen. Dit is ideaal als u meer dan één apparaat hebt dat u wilt aansluiten, zoals meerdere consoles of pc's.

4. Beste Android Gaming Projector:
JMGO N7

JMGO N7 JMGO N7 Nu kopen op Amazon $ 799, 00

Als je wilt gamen, maar je hebt geen gaming-pc of een console, kan de JMGO N7 je misschien interesseren. Het is een op zichzelf staande projector die uit de doos is uitgerust met Android. Dat betekent dat u games en streaming-apps kunt installeren, video's kunt bekijken en muziek kunt afspelen zonder een extern apparaat.

Dit apparaat heeft ook een eigen interne opslag, een quad-core CPU en dual-band wifi. U kunt ook een bekabelde ethernet-kabel gebruiken als u een snellere verbinding wilt. Als er videobestanden op een flashstation rondslingeren, kunt u USB 2.0- en 3.0-apparaten op het systeem aansluiten.

Dat gezegd hebbende, als je de conventionele route wilt volgen en een extern apparaat wilt aansluiten, heeft het ook een HDMI-ingang. De 1080p-resolutie en 9000: 1 contrastverhouding maakt het een competente projector op zichzelf.

De N7 heeft een sterke geluidskwaliteit met twee Dolby Digital 5W stereoluidsprekers met een breed bereik van geluidsuitvoer. Het werkt ook als een Bluetooth-luidspreker, zodat u uw telefoon kunt verbinden en muziek kunt streamen.

5. Beste woonkamerprojector:
ViewSonic PX700HD

ViewSonic PX700HD ViewSonic PX700HD Nu kopen bij Amazon $ 499, 00

De ViewSonic PX700HD is een voordelige optie met veel functies van de duurdere modellen. Aangezien het geen projector met een korte projectieafstand is, moet u er voldoende ruimte voor vinden. Als je echter op zoek bent naar een projector voor je PS4 of Xbox One in een grote woonkamer, is dit absoluut de beste videogameprojector die er is.

Dit toestel biedt een resolutie van 1920 × 1080 en een schermgrootte tot 300 inch. Het heeft ook een bovengemiddelde helderheid van 3500 lumen, dus de projectie moet helder zijn, zelfs als uw kamer veel daglicht heeft.

De energiebesparende functies van ViewSonic geven de PX700HD een levensduur van de lamp tot 15.000 uur, wat ideaal is als u een standaard-tv wilt vervangen. U kunt ook twee afzonderlijke HDMI-ingangen aansluiten.

Naast de korte responstijd die een soepele game-ervaring biedt, is het ook geweldig voor all-round mediaconsumptie. Er is een speciale sportmodus die details verbetert, zodat je spelers en spelen op je scherm gemakkelijk kunt herkennen.

6. Beste goedkope gamingprojector:
Optoma HD143X

Optoma HD143X Optoma HD143X Nu kopen op Amazon

Als u niet bijna duizend dollar te besteden heeft aan een gamingprojector, is de Optoma HD143X een geweldige, betaalbare keuze. Het levert een solide videokwaliteit ongeacht de inhoud, inclusief het minimaliseren van input lag voor games.

De HD143X beschikt over een flexibele zoom- en werpverhouding. Dat betekent dat u de schermgrootte en -afstand snel kunt aanpassen zonder de projector zelf te hoeven verplaatsen. Het voorkomt ook veel hoofdpijn die gepaard gaat met het proberen om uw projectie op de juiste plek te plaatsen.

De beeldkwaliteit is ook niet traag. Kleuren zijn levendig en zwart is diep dankzij de contrastverhouding van 23.000: 1 en de resolutie van 1920 x 1080. Er is ook een luidspreker van 10 watt als je audio in een snuifje wilt uitvoeren.

Het is ook een vrij compacte eenheid die gemakkelijk mee te nemen is. Het apparaat weegt slechts 5, 5 pond, dus u kunt ermee reizen als u games wilt spelen of films buiten het huis wilt kijken.

De beste gamingprojector voor u

Er zijn veel factoren om te wegen bij het kiezen van een projector, zoals de videokwaliteit, de prijs en de grootte van uw kamer. U moet al deze aspecten in overweging nemen voordat u er een kiest.

Als u alleen een betaalbare, normale projector nodig heeft, zijn de bovenstaande projectoren misschien iets buiten uw prijsklasse. In dat geval moet u onze lijst met de beste goedkope projectoren raadplegen De 6 beste goedkope projectoren voor uw laptop of smartphone De 6 beste goedkope projectoren voor uw laptop of smartphone Een projector kopen kan een dure aangelegenheid zijn, maar het hoeft niet worden. Hier zijn de beste goedkope projectoren om u te helpen. Lees verder .

Ontdek meer over: Gaming Tips, Projector.