Welke gratis websitebouwer is het beste voor uw portfolio?  Hier zijn de beste website-bouwers waaruit u kunt kiezen!

De beste websitebouwers om een ​​schone online portfolio te maken

Advertentie Met zoveel mensen die ervoor kiezen om freelance te gaan of nevenevenementen uit te proberen, zijn online portefeuilles belangrijker dan ooit. Of u nu een ontwerper, kunstenaar, fotograaf, schrijver of een andere persoon bent die uw werk wil presenteren, maak een portfolio online en verspreid het woord

Advertentie

Met zoveel mensen die ervoor kiezen om freelance te gaan of nevenevenementen uit te proberen, zijn online portefeuilles belangrijker dan ooit. Of u nu een ontwerper, kunstenaar, fotograaf, schrijver of een andere persoon bent die uw werk wil presenteren, maak een portfolio online en verspreid het woord.

Maar niet iedereen heeft de vaardigheden of middelen om een ​​hele website te maken. En dat is waar deze handige gratis portfoliowebsites van pas komen. Hier zijn vier van de beste online portfoliomakers die u zullen helpen uw werk te presenteren.

1. Wix

wix tools voor het bewerken van portfolio's van websites

Wix is ​​een gratis website-maker die de mogelijkheid biedt om elk klein detail van uw site te bewerken. Als zodanig is Wix perfect voor het aanpassen van lay-outs aan uw exacte voorkeuren, met veel sjablonen voor degenen die een online portfolio willen.

Voor meer informatie over de service, bekijk onze gids over het gebruik van Wix om een ​​website te maken zonder codering Een unieke website bouwen zonder code WIX gebruiken Een unieke website bouwen zonder code WIX-websites zijn tegenwoordig gemakkelijker te maken. Zelfs als je niet weet hoe je moet coderen. Laten we eens kijken hoe u een website kunt maken met Wix en deze kunt aanpassen met de builder. Lees meer kennis.

Voors:

Een van de beste functies van Wix is ​​het feit dat de service een uitgebreid gratis abonnement heeft. Dit betekent dat u zich niet buitengesloten voelt van de meeste functies of niet onder druk staat om te upgraden naar een betaald abonnement.

Als het gaat om het maken van een gratis online portfolio, kan de ADI-tool van Wix een conceptwebsite voor je maken als je tijd nodig hebt. Je beantwoordt gewoon een paar vragen, waarna Wix een verscheidenheid aan gegenereerde sjablonen zal voorstellen om uit te kiezen.

Natuurlijk kunt u ook handmatig door thema's bladeren om te beslissen welke sjabloon het beste bij u past. Andere functies zijn onder meer de mogelijkheid om gratis apps en plug-ins aan uw site toe te voegen.

Een ander groot voordeel van Wix is ​​de intuïtieve editor. Met de service kunt u specifieke elementen van uw site of portfolio bewerken, met drag-and-drop-functionaliteit en hulpmiddelen voor het wijzigen van het formaat. Deze functies zijn geweldig voor het moeiteloos wijzigen van elementen van de pagina. Dit geeft u de flexibiliteit die andere webeditors soms missen.

Als het gaat om mobiele optimalisatie, biedt Wix een speciale mobiele editor om u te helpen uw mobiele site perfect aan te passen. Dit betekent dat u elementen kunt bewerken die niet goed reageren op het formaat, terwijl u mobiele gebruiksvriendelijke functies zoals navigatieknoppen toevoegt.

De SEO-functies van Wix vallen ook op. Wix leidt u door een checklist met taken om een ​​gepersonaliseerd SEO-plan voor uw site te maken. Dit helpt u ervoor te zorgen dat zoekmachines uw site correct indexeren.

nadelen:

Wix heeft veel voordelen, maar ook een paar nadelen. Een groot nadeel is dat als je eenmaal een sjabloon hebt geselecteerd en er een Wix-site mee hebt gemaakt, je geen andere sjabloon kunt selecteren. Als u dezelfde informatie in een ander thema wilt plaatsen, moet u uw site verwijderen en opnieuw beginnen. Natuurlijk kunt u uw huidige site gewoon bewerken.

Hoewel de precieze bewerkingstools een voordeel zijn, kunnen elementen tegelijk bewerken ook tijdrovend zijn. Dit is niet noodzakelijk een goed platform voor mensen die een portfolio in slechts enkele minuten willen voltooien.

Ten slotte kunnen de URL's die zijn gegenereerd als onderdeel van het gratis abonnement te ingewikkeld zijn. Uw URL bevat uw gebruikersnaam, het Wix-domein en de naam van uw website (gebruikersnaam.wix.com/uwwebsitenaam).

2. Moonfruit

moonfruit portfolio website layout editor

Moonfruit is een websitebouwer die u kunt gebruiken om persoonlijke portfoliowebsites te maken. De thema's op de startpagina van Moonfruit zijn gratis te gebruiken en te bouwen, maar u kunt ook kiezen voor een betaald abonnement. Moonfruit is vooral handig als u een visuele pagina wilt - perfect voor fotografen, ontwerpers en andere visuele creatieven.

Voors:

Met Moonfruit kunt u ervoor kiezen om aanpasbare sjablonen te gebruiken of een website helemaal opnieuw te beginnen. Dus als u een perfectionist bent, kunt u uw website sectie voor sectie bouwen zonder de noodzaak van technische kennis.

Als het gaat om het bewerken van uw site, kunt u ook specifieke elementen kiezen om toe te voegen of te vervangen. U kunt elk element afzonderlijk bewerken - van tekstkleuren, spatiëring, achtergronden en meer.

nadelen:

Moonfruit maakt niet meteen duidelijk hoe te kiezen voor het gratis plan van de site. Zonder een profiel te maken, weet je misschien nooit dat er een gratis abonnement is. Als u een profiel en site aanmaakt, zult u zien dat zodra u aan uw gratis proefperiode begint, u ervoor kunt kiezen om op het gratis abonnement van Moonfruit te blijven.

Met zowel de betaalde als de gratis versie van de service is er echter een beperkt aantal sjablonen om uit te kiezen. Dit gebrek aan variatie betekent dat het moeilijk kan zijn er een te vinden die bij u past.

Als het gaat om aanpassing, kan het een beetje verwarrend zijn om eerst de bewerkingstools van de site te achterhalen - vooral voor beginners.

Tot slot, om een ​​veilige site met het HTTPS-protocol te krijgen, moet u upgraden naar een aangepast domein. Dit betekent dat gebruikers van het gratis abonnement hun site zullen markeren als niet beveiligd door browsers zoals Chrome.

3. WordPress

voorbeeld van WordPress portfolio site-thema

WordPress.com is een van de populairste platforms voor bloggen. Maar het is niet alleen voor bedrijven en blogs. Met de website kunt u ook gratis online portfolio's maken.

Voors:

Als u wilt dat uw portfolio inhoud bevat zoals blogposts en nieuwsupdates, zijn de content management tools van WordPress hier perfect voor. WordPress heeft een geweldig centraal dashboard waarmee u uw site kunt beheren.

Maar een enorm voordeel is de mogelijkheid om uw thema naar believen te wijzigen, zonder de inhoud van uw site te verliezen. Al uw inhoud en gegevens blijven daar, u hoeft ze alleen maar een beetje te reorganiseren om aan de kenmerken van uw nieuwe thema te voldoen.

Je kunt ook widgets toevoegen die linken naar je Twitter-feed, sociale mediapagina's en andere sites.

Het maken van uw portfolio op een gratis WordPress-site biedt ook analyses over sitebezoeken. Dit kan u helpen te begrijpen waar uw lezers in geïnteresseerd zijn en wat voor soort verkeer de portfolio ontvangt.

nadelen:

Het grote nadeel van het gebruik van WordPress is hoeveel functies er achter verschillende betaalde plannen zitten. WordPress stimuleert gebruikers om vaak te upgraden - dus zelfs als u een betaald abonnement hebt, blijft WordPress u vragen om naar de volgende laag te upgraden. De service vergrendelt ook bepaalde handige tools achter verschillende abonnementen, zoals SEO-optimalisatie, Google Analytics en plug-ins.

Bovendien bepaalt de maker van het thema, zelfs als u een betaald abonnement kiest en toegang hebt tot premium-thema's, nog steeds hoeveel elementen van het thema u kunt wijzigen (tenzij u zelf CSS-elementen toevoegt). U kunt niet zomaar een element selecteren dat u wilt wijzigen of vervangen. U moet werken binnen de beperkingen van de bewerkingen die door de maker van het thema zijn toegestaan.

De site kan een uitdaging zijn om erachter te komen wie nog geen CMS heeft gebruikt. Het vinden van het juiste thema kan ook een hit-and-miss-affaire zijn, omdat de site zoveel verschillende website-indelingen heeft.

Als je de content management kant van WordPress wilt gebruiken, maar niet zeker weet waar je moet beginnen, bekijk dan onze gids over het opzetten van een blog op WordPress Je blog instellen met WordPress: de ultieme gids Je blog instellen met WordPress: de ultieme Gids Wilt u uw eigen blog starten, maar weet u niet hoe? Kijk naar WordPress, het krachtigste blogplatform dat vandaag beschikbaar is. Lees verder .

4. IMCreator

IMCreator website builder portfolio bewerking

IMCreator is een website voor het maken van visuele portfolio's die verschillende indelingen biedt, waaronder bedrijfslandingspagina's, artiestenportfolio's en productvitrines. De site bevat zowel gratis als betaalde abonnementen. U moet echter wel een gratis licentie aanvragen.

Als de ontwikkelaars u geen licentie verlenen, kunt u uw website nog steeds gratis delen, echter met een door IMCreator gegenereerde URL. U hoeft niet op een licentie te wachten voordat u een website maakt, dus u kunt direct na het aanmelden beginnen met het bouwen ervan.

Voordelen :

De IMCreator-website-editor is ongelooflijk intuïtief, zodat u elementen gemakkelijk kunt bewerken, vergroten of verkleinen en vervangen. Zelfs als het gaat om meer complexe attributen, zoals scroll-animaties, presenteert IMCreator deze opties in een slank, gemakkelijk te begrijpen formaat.

Er zijn ook verschillende nuttige elementen die u aan uw pagina kunt toevoegen, waaronder diavoorstellingen, pop-ups en ingesloten video's.

IMCreator is zo eenvoudig te gebruiken dat zelfs iemand die niet veel weet over het bouwen van een website, snel een portfolio kan samenbrengen. Elk thema wordt geleverd met voorbeeldinhoud die u kunt vervangen, bewerken, herschikken of verwijderen.

nadelen:

De gratis versie van IMCreator heeft een ietwat onaantrekkelijke URL-indeling. Veel andere sitemakers geven u een subdomeinnaam (bijvoorbeeld http://uwnaam.wordpress.com), maar IMCreator voegt enkele extra velden toe die afbreuk doen aan de professionaliteit van uw site.

Ondertussen is het toevoegen van secties eenvoudig; het toevoegen van elementen binnen bestaande secties kan soms verwarrend zijn. In plaats van een pop-upknop te geven zoals bij het toevoegen van een sectie, moet u het sectie-instellingenmenu openen om afzonderlijke items toe te voegen.

Echter, als je eenmaal tijd hebt gehad om de individuele eigenaardigheden uit te zoeken, is het een relatief soepele ervaring.

Toon uw werk met een nieuwe portfoliowebsite

Als geen van deze bieden wat u nodig hebt, is het wellicht beter om uw eigen online portfolio te hosten. Het is een beetje meer werk, maar de toegevoegde mate van flexibiliteit en personalisatie kan het verschil maken.

We raden WP Engine ten zeerste aan, die al het gedoe van het beheren van een WordPress-portfoliosite aankan. Met dagelijkse back-ups, razendsnelle snelheden en tientallen professionele thema's is het de prijs zeker waard. Meld je aan via deze link voor je eerste 4 maanden gratis!

Zodra u een indrukwekkend online portfolio hebt, is de volgende stap het vinden van banen en kansen. Zie onze gids op websites om uw creatieve werk te promoten. Hoe vindt u een creatieve baan door uw werk online te laten zien? Hoe kunt u een creatieve baan vinden door uw werk online te laten zien. heb altijd gewild. Lees meer om erachter te komen welke platforms u kunnen helpen bij het vinden van uw volgende optreden.

Ontdek meer over: Online portfolio, werken op afstand, CV, webdesign.