Met Twitter kunt u nu schakelen tussen chronologische en beheerde tijdlijnen.  Hier is alles wat je moet weten ...

Hoe overschakelen naar een chronologische Twitter-tijdlijn

Advertentie Social media-apps vinden altijd een manier om precies het tegenovergestelde te doen van wat iedereen wil, nietwaar? Dat is zeker het geval met Twitter, dat al jaren een samengestelde tijdlijn van tweets vertoont. Gelukkig kun je nu echter teruggaan naar een chronologische tijdlijn op Twitter, wat betekent dat je elke tweet ziet van de mensen die je volgt

Advertentie

Social media-apps vinden altijd een manier om precies het tegenovergestelde te doen van wat iedereen wil, nietwaar? Dat is zeker het geval met Twitter, dat al jaren een samengestelde tijdlijn van tweets vertoont.

Gelukkig kun je nu echter teruggaan naar een chronologische tijdlijn op Twitter, wat betekent dat je elke tweet ziet van de mensen die je volgt. Hier is hoe te schakelen, en een vergelijking van de twee opties ...

De verschillende Twitter-tijdlijnen uitgelegd

Als u niet zeker weet wat er aan de hand is, volgt hier een kort overzicht. Op Twitter volg je accounts waarin je bent geïnteresseerd om je op hun berichten te abonneren. Uw startpagina, ook bekend als uw tijdlijn, verzamelt alle tweets van degenen die u volgt.

Toen Twitter nieuw was, gaf je tijdlijn alle tweets in chronologische volgorde weer. Dat betekende dat het niet uitmaakte wanneer je Twitter opende, je kon er zeker van zijn dat je de nieuwste tweets bovenaan je feed zag, en oudere tweets terwijl je naar beneden bleef scrollen.

Rond 2016 schakelde Twitter iedereen echter over naar een samengestelde tijdlijn. Dit is afhankelijk van verschillende algoritmen om de tweets te bepalen die u 'waarschijnlijk het belangrijkst vindt' en geeft deze eerst in uw feed weer. Dit gooide de chronologische tijdlijn volledig ten gunste van wat Twitter dacht dat je zou willen zien.

Vroeger bood Twitter een optie aan met het label Eerst de beste tweets tonen die standaard was ingeschakeld. Hoewel het uitschakelen van dit selectievakje enkele effecten van het Twitter-algoritme op je tijdlijn verwijdert, was het nooit een echte chronologische optie.

Nu kun je echter naar believen schakelen tussen chronologische en beheerde tijdlijnen in de mobiele apps van Twitter. Hier is hoe…

Hoe te schakelen tussen tijdlijnen op Twitter

Volg deze stappen om tijdlijnmodi te wisselen in de Twitter-app voor Android of iOS. Het proces is identiek op beide platforms, en werkt ook op het nieuwe Twitter.com Twitter op het web krijgt een make-over Twitter op het web krijgt een make-over Hoewel het niet revolutionair is, ziet het nieuwe Twitter.com er zeker mooi uit. Lees verder

  1. Open de Twitter-app en ga naar het tabblad Start (het vogelhuis linksonder).
  2. Tik op het Sparkle- pictogram rechtsboven in de app. Je ziet Home je eerst de beste tweets toont als je de samengestelde tijdlijn gebruikt.
  3. Tik in plaats daarvan op Laatste tweets bekijken en uw tijdlijn schakelt in plaats daarvan onmiddellijk over naar de chronologische modus. Je zult de koptekst zien veranderen in Laatste tweets om dit weer te geven.
  4. Om later terug te schakelen, tikt u op hetzelfde Sparkle- pictogram en kiest u Ga terug naar huis . Je zult dan weer 'top tweets' zien.

Als u het Sparkle- pictogram niet ziet, is uw Twitter-app waarschijnlijk niet bijgewerkt. Ga naar de App Store of Google Play en download de nieuwste versie en probeer het opnieuw.

Als je het nog steeds niet ziet, blijf dan een paar dagen zitten; de nieuwste versie zou binnenkort naar je toe moeten komen.

De voor- en nadelen van elke Twitter-tijdlijn

Nu je weet hoe je de tijdlijnmodus van Twitter kunt wijzigen, welke moet je eigenlijk gebruiken? Dat hangt af van uw voorkeuren.

Veel zware Twitter-fans hebben al geruime tijd aangedrongen op de terugkeer van de chronologische tijdlijn. Maar als je een gewone Twitter-gebruiker bent, heb je misschien niet eens geweten dat je samengestelde tweets zag. Laten we dus eens kijken naar de voor- en nadelen van elke optie.

De chronologische Twitter-tijdlijn

Velen beweren dat de chronologische tijdlijn de juiste manier is om Twitter te ervaren. Je volgt tenslotte accounts om te zien wat ze tweeten, en je wilt niet dat een algoritme dat in de weg staat.

Als je de nieuwste tweets als eerste ziet, kun je ook op de hoogte blijven van wat er aan de hand is. Bij het volgen van het laatste nieuws, een live sportevenement of iets dergelijks, is het belangrijk om de nieuwste content te zien.

De chronologische tijdlijn is consistent. Het maakt niet uit wanneer je Twitter opent - of het nu vijf minuten of vijf dagen geleden is dat je hebt vernieuwd - je weet dat je eerst de meest recente inhoud te zien krijgt.

Wanneer Twitter steeds mijn chronologische tijdlijn overschakelt naar een algoritmische weergave pic.twitter.com/Pdot8e76G0

- Doctor Popular (@DocPop) 17 januari 2019

Het nadeel is dat je bij het gebruik van de chronologische tijdlijn Twitter regelmatig moet controleren als je wilt voorkomen dat je iets mist. Als je geen tweet van je favoriete account zag die twee dagen oud was, zou het een eeuwigheid duren om terug te gaan om het te vinden.

Een ander potentieel nadeel is dat wanneer je de nieuwste tweets als eerste ziet, je vatbaarder bent voor overbelasting vanaf één account. Als iemand die je volgt, een evenement live tweet waar je niet om geeft, wordt het zien van nieuwe tweets van hen om de 10 seconden snel oud.

De samengestelde Twitter-tijdlijn

Waarom zou iemand nog steeds de samengestelde Twitter-tijdlijn willen gebruiken als we eindelijk de chronologische optie terug hebben? Hoewel machtige gebruikers er misschien naar spotten, is het eigenlijk geen vreselijk hulpmiddel voor degenen die Twitter alleen terloops gebruiken. Curation fungeert als een soort "best of" -overzicht, zodat u niets mist van de accounts die u het leukst vindt.

Een voor de hand liggend probleem hierbij is natuurlijk dat Twitter onjuist kan zijn bij het raden van de accounts waar je om geeft. Het bedrijf zegt dat "Top Tweets degenen zijn waar je waarschijnlijk het meest om geeft, en we kiezen ze op basis van accounts waarmee je het meest communiceert, Tweets waarmee je contact hebt en nog veel meer." laat je zien, dan zou je de tweets kunnen missen die je eigenlijk wel wilt zien.

Een ander belangrijk nadeel van de samengestelde tijdlijn is dat het een hoop rommel toevoegt aan je feed. In chronologische weergave ziet u vrijwel alleen tweets en retweets van degenen die u volgt en gepromote tweets (advertenties). Maar de algoritmische tijdlijn toont tweets die anderen leuk vonden, een In het geval je het gemist hebt, en accounts die anderen in je netwerk volgen.

Als je geen tweets wilt zien van accounts die je niet volgt (wat de meeste mensen niet doen), moet je de samengestelde tijdlijn vermijden.

Vergeet geen lijsten

Wanneer u deze beslissing overweegt, moet u een oplossing onthouden die vaak over het hoofd wordt gezien: Twitter-lijsten.

Met lijsten kunt u een aangepaste groep accounts maken, zelfs als u ze niet volgt. Je hebt misschien een lijst voor muzikanten die je leuk vindt, een andere lijst met nieuwsaccounts en een lijst met de meest populaire Twitter-accounts, enz. Deze lijsten zijn niet vatbaar voor enige curatie.

Twitter-lijst

Door een lijst te openen, kunt u door alle tweets van de accounts in die lijst bladeren. Dit geeft u meer controle over de tweets die u ziet en kunt u uw browsen scheiden. U kunt bijvoorbeeld uw favoriete sportaccounts bijhouden tijdens een groot spel.

Als u een lijst met uw favoriete Twitter-accounts maakt, kunt u alleen hun tweets controleren. Met een kleine groep accounts mis je minder belangrijk iets belangrijks. Bekijk onze aanbevelingen van Twitter-tools om je feed te beheren Gebruik deze geweldige Twitter-tools om je feed te beheren Gebruik deze geweldige Twitter-tools om je feed te beheren Als je honderden of duizenden mensen op Twitter volgt, zit er waarschijnlijk veel onzin in je feed. Maar met deze vier Twitter-tools kun je alles in een mum van tijd opruimen. Lees meer als u verder wilt gaan.

De beste tijdlijn voor u kiezen

Ervan uitgaande dat u dit artikel goed hebt gelezen, zou u nu de verschillen moeten kennen tussen de samengestelde tijdlijn van Twitter en de chronologische tijdlijn van Twitter. Welke u gebruikt, hangt af van wat u het leukste vindt aan Twitter.

Als u erop vertrouwt dat het bedrijf uw favorieten oppikt en alleen de hoogtepunten wilt zien, houd u dan aan de algoritmische optie. Maar als je niet wilt dat Twitter zich bemoeit met de accounts die je hebt gekozen, is de chronologische tijdlijn het beste.

Overweldigd door al deze discussie? We helpen je inzicht te krijgen in onze complete gids voor het gebruik van Twitter. Twitter gebruiken. Twitter gebruiken. Twitter kan in het begin overweldigend zijn, maar we zijn er om je te helpen er iets van te begrijpen. Hier is een complete gids voor het gebruik van Twitter en inzicht in hoe het werkt. Lees verder .

Ontdek meer over: Feed, Twitter.