Journaling is een gezonde dagelijkse gewoonte die je moet proberen.  Met deze vijf journaalhulpmiddelen kunt u aan de slag met een tik.

5 nieuwe dagboek-apps om een ​​dagelijkse journaalgewoonte te starten

Advertentie Het was een dagboek toen je een kind was, het is een dagboek als je volwassen bent. Noem het wat je wilt, maar het is gezond om de gewoonte te hebben om regelmatig je gedachten, gevoelens, stemmingen en ervaringen op te schrijven. Als je dat een tijdje niet hebt gedaan, helpen deze vijf apps je aan de slag met journaling Start een digitale journaling-gewoonte met een 30-daagse uitdaging Start een digitale journaling-gewoonte met een 30-daagse uitdaging Een nuttig pad naar persoonlijke zelf- verbetering is door een dagboek bij te houden

Advertentie

Het was een dagboek toen je een kind was, het is een dagboek als je volwassen bent. Noem het wat je wilt, maar het is gezond om de gewoonte te hebben om regelmatig je gedachten, gevoelens, stemmingen en ervaringen op te schrijven. Als je dat een tijdje niet hebt gedaan, helpen deze vijf apps je aan de slag met journaling Start een digitale journaling-gewoonte met een 30-daagse uitdaging Start een digitale journaling-gewoonte met een 30-daagse uitdaging Een nuttig pad naar persoonlijke zelf- verbetering is door een dagboek bij te houden. Maar deze aanpak vereist het schrijven van dagboeken om een ​​gewoonte te worden. Een logboekuitdaging kan de duw zijn die je nodig hebt om net te beginnen. Lees verder .

Wanneer je een nieuwe gewoonte probeert te vormen, is het een goed idee om het aantal obstakels dat je moet overwinnen te verminderen. Kies een app op basis van een methode die u het prettigst vindt, en u zult op magische wijze veel sneller een gewoonte vormen.

Of het nu een app is die dagelijks e-mailherinneringen verzendt om e-mails te schrijven of een dagboek dat je elke dag nieuwe vragen stelt om verschillende berichten te genereren, er is voor elk wat wils.

Write.as (web, Android, iOS): geen aanmelding, begin gewoon met schrijven

Begin eenvoudig een dagelijkse dagboekgewoonte.

De meeste journaling-apps dwingen je om een ​​account aan te maken met voor- en nadelen. Met een account kunt u items op meerdere platforms synchroniseren en overal openen. Maar als iemand anders uw account in handen krijgt, kunnen ze uw meest persoonlijke gedachten lezen. Write.as is een manier om niet in te loggen zonder de notities aan uzelf te koppelen.

De app werkt beter bij het lokaal opslaan van informatie op uw iPhone of Android-telefoon. Er is ook een web-app (en Chrome-extensie), maar zoals met alle dingen in een browser, verlies je die vermeldingen als je de browsercache wist Alles wat je moet weten over de browsercache [MakeUseOf legt uit] Alles wat je moet weten Over de browsercache [MakeUseOf legt uit] Wanneer u een probleem hebt met een website, is een van de eerste suggesties die u te horen krijgt van IT-ondersteuning "proberen uw browsercache te wissen" samen met "en uw cookies verwijderen". Dus wat is ... Lees meer.

Als je het mij vraagt, is dat geen groot punt tegen Write.as. Journaling gaat niet altijd over teruggaan naar je oude berichten, het gaat net zo goed over dingen uit je systeem laten. Ik denk aan Write.as meer als een hulpmiddel om gedachten te uiten dan ze later te lezen. Haal het daar weg.

Download: Write.as voor Android | iOS | Chrome (gratis)

Tiny Thoughts (Web): nieuwe vragen voor journaling-inspiratie

Vraagprompts voor uw dagelijkse dagboek.

Als je net begonnen bent met de gewoonte van een dagelijks dagboek, kan het soms overweldigend lijken. Je zult dagen hebben waarin je je afvraagt: 'Waarover schrijf ik vandaag? Er is echt niets gebeurd. ”Tiny Thoughts heeft een slimme aanpak om dit probleem op te lossen door u elke dag een nieuwe vraag te stellen.

Vragen variëren, van dingen als "Waarom heb je vandaag gelachen?" Tot "Wat zou je willen dat je vandaag had gezegd?" Antwoord met één zin en je dagelijkse journaalboeking is klaar. Veel minder druk, nietwaar? Dit is een meer bewuste benadering van journaling en het soort eenvoudige tactieken voor geluk 5 Tactieken van geluk die je vandaag kunt beginnen met leren 5 Tactieken van geluk die je vandaag kunt beginnen met leren Je kunt van hulpeloosheid naar geluk gaan met kleine veranderingen in je gewoontes. Meditatie, mindfulness, vertrouwen en compassie zijn enkele van de andere gelukstools waarvan je kunt profiteren. Lees meer dat iedereen kan gebruiken. Net als Write.as hoef je je niet aan te melden voor Tiny Thoughts, maar het is waarschijnlijk beter als je dat doet.

Afgezien van de nieuwe aanpak heeft Tiny Thoughts alles wat je normaal gesproken zou willen van een journaal-app. U kunt bijvoorbeeld tags toevoegen aan uw items, ervoor kiezen herinneringen te ontvangen voor items met pushmeldingen van Chrome en Firefox, en zelfs al uw gegevens downloaden. Bovendien is het volledig gecodeerd om uw privacy te beschermen.

De gratis versie van Tiny Thoughts zou voor de meeste mensen goed genoeg moeten zijn. Maar als je het gevoel hebt dat je ermee door wilt gaan als je belangrijkste dagboek-app, probeer dan de premium-versie waarmee je foto's in het dagboek kunt plaatsen.

Dabble Me (web, e-mail): op e-mail gebaseerde journaal-app

Een op e-mail gebaseerde journaal-app.

Een van de favoriete journaling-apps van MakeUseOf, Oh Life, werkt helaas niet meer. Oh Life stuurde e-mails naar gebruikers en een antwoord op de e-mail telde als een journaalboeking. Het was een mooi systeem dat goed werkte. Als u op zoek bent naar een vervanging, is Dabble Me de beste die u kunt krijgen.

De gratis versie van de app is vrij beperkt en niet iets dat we aanbevelen, maar de betaalde versie ($ 3 per maand) is geweldig voor degenen die een op e-mail gebaseerd dagboek willen. Je kunt aanpassen wanneer je e-mailherinneringen ontvangt, foto's en Spotify-vermeldingen toevoegen en elke dag kleine aanwijzingen krijgen over waarover je moet schrijven.

In tegenstelling tot veel journaling-apps, wil Dabble Me ook dat je opnieuw bezoekt wat je in het verleden hebt geschreven. Elke e-mailherinnering om ingangen bij te werken wordt ook geleverd met een willekeurig oud item. Het is een mooi systeem, probeer het eens.

Jarme (Web, Android): een dagboek voor live loggen

Sommige mensen schrijven het liefst aan het eind van de dag hun journaalposten en vertellen wat er is gebeurd. Anderen kiezen voor een live-journaalbenadering, zoals het maken van een foto van iets dat je ziet, er iets over schrijven en het leven chronologisch maken terwijl het gebeurt. Jarme is beter geschikt voor degenen die een live-dagboek willen.

De gratis versie van Jarme heeft een paar beperkingen, maar het is goed genoeg om aan de slag te gaan en live logging uit te proberen. Bij elk item worden de datum, tijd en plaats van schrijven bijgehouden. U kunt kleuren en pictogrammen toevoegen en zelfs een afbeelding in het item plaatsen. Tagging, statistieken, stemming volgen en een voicerecorder maken deel uit van premiumversie-upgrades.

En zoals de naam al doet vermoeden, kunt u met Jarme ook geheugenpotten maken, wat een mooie manier is om te zeggen dat u uw items in verschillende categorieën kunt plaatsen. Dus je zou een hele pot met ervaringen op kantoor kunnen hebben of een andere pot met inzendingen die gerelateerd zijn aan een geliefde.

ZenJournal (Android, iOS): minimalistisch, eindeloos scrollend dagboek

Ik hou van ZenJournal's benadering van het idee van het dagelijkse dagboek. In plaats van afzonderlijke vermeldingen verandert uw dagboek in een lange, eindeloze scroll. Maar de schrijfinterface begint altijd als een lege pagina. Dit is hoe het werkt.

Open de app en je hebt een lege ruimte om in te schrijven. Denk niet aan wat je moet zeggen of hoe je een dagboek moet schrijven, of wat je het laatst hebt geschreven; begin gewoon te schrijven. Wanneer u klaar bent en op dat pluspictogram tikt, wordt het item opgeslagen en ziet u het niet meer totdat u ernaar zoekt.

Net als bij alle andere journaal-apps, kunt u items sorteren met hashtags, maar dat hoeft niet echt. De ingebouwde zoekfunctie van ZenJournal is fantastisch, waarbij oude vermeldingen in realtime worden opgespoord terwijl u trefwoorden typt om te zoeken.

De app legt ook de nadruk op privacy. Alles wordt offline opgeslagen. U kunt al uw logboeken in een paar tikken wissen en back-ups maken van gegevens in het geheugen van de telefoon of deze herstellen.

Download: ZenJournal voor Android | iOS (gratis)

Klaar met apps voor beginners? Probeer dag één

Deze lijst met dagboek- en dagboek-apps is ideaal voor diegenen die niet gewend zijn aan deze productiviteitstechniek. Geen enkele benadering is empirisch beter dan de andere, het idee van al deze apps is om van journaling een gewoonte te maken en een beginner in digitaal journaal te begeleiden. De beginnersgids voor digitaal journaal De beginnersgids voor digitaal journaal Een privédagboek bijhouden is een geweldige manier uw schrijfvaardigheid, morsen uw gedachten, verlangens, zorgen en reflecties op papier. Alleen al het schrijven zelf kan je vaak helpen nadenken ... Lees meer.

Als je verder wilt gaan vanuit een app op beginnersniveau, zijn er twee die je vooral moet overwegen. Day One is de beste journaling-app voor iOS- en Mac-gebruikers, terwijl Windows- en Android-gebruikers moeten kiezen voor Journey, of een van de andere nieuwe apps om stemming, voortgang of resoluties te volgen 5 Best Journal en Diary Apps voor 2018 om Mood te volgen, Vooruitgang en resoluties 5 Beste dagboek- en dagboek-apps voor 2018 om stemming, vooruitgang en resoluties bij te houden Journaling is een gewoonte die u gemakkelijk kunt opnemen. Dit zijn enkele van de beste dagboek- en dagboek-apps om je vanaf vandaag te oefenen. Lees verder .

Ontdek meer over: Cool Web Apps, Journaling.