Heb je geen reguliere ISP?  Maak je geen zorgen, je kunt nog steeds online gaan waar je ook bent zonder een internetprovider.

Wi-Fi krijgen zonder internetprovider: 5 methoden

Advertentie Op internet komen is duur. In de Verenigde Staten zijn de gemiddelde kosten van een internetverbinding thuis $ 60 per maand. Geen zin om al dat geld te betalen? Maak je geen zorgen; zelfs als u geen reguliere ISP hebt, zijn er nog steeds manieren om online te gaan. Hier leest u hoe u W-Fi kunt krijgen zonder een internetprovider

Advertentie

Op internet komen is duur. In de Verenigde Staten zijn de gemiddelde kosten van een internetverbinding thuis $ 60 per maand. Geen zin om al dat geld te betalen? Maak je geen zorgen; zelfs als u geen reguliere ISP hebt, zijn er nog steeds manieren om online te gaan.

Hier leest u hoe u W-Fi kunt krijgen zonder een internetprovider.

1. Mobiele hotspot

De beste manier om ervoor te zorgen dat u altijd internet op uw laptop hebt, is door een mobiele hotspot te gebruiken.

Natuurlijk zijn daar vooraf kosten aan verbonden - je moet een hotspot-apparaat kopen en een abonnement nemen op een mobiel internetplan.

Nogal wat bedrijven bieden mobiele hotspots. Zoals bij alle soorten technologie, variëren de prijs en kwaliteit enorm.

Er zijn drie mobiele hotspotmodellen die we met name aanbevelen:

Verizon Jetpack MiFi 8800L

Verizon Jetpack MiFi 8800L wifi hotspot-apparaat

De Verizon Jetpack MiFi 8800L is waarschijnlijk de beste 4G-hotspot die momenteel beschikbaar is. Het is het enige model dat de X20-modem van Qualcomm gebruikt, wat betekent dat het aggregatie met vijf dragers kan uitvoeren en 11 LTE-banden ondersteunt. De hotspot geniet doorgaans een veel betere ontvangst dan smartphones en tablets dankzij de twee TS9-poorten.

Je kunt het apparaat krijgen voor $ 99 als je je aanmeldt voor een tweejarig contract voor mobiel internet. Het kost $ 199 als u het apparaat zonder contract koopt.

Nighthawk LTE mobiele hotspotrouter

Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router wifi-hotspot

De Nighthawk LTE Mobile Hotspot Router is het mobiele hotspot-apparaat van AT&T. Als u onderweg internet nodig heeft voor een laptop, is dit een uitstekende keuze.

Onder de motorkap vindt u een Qualcomm X16-modem met vier spectrumkanalen. Het apparaat schittert ook als het gaat om aanpassing; in tegenstelling tot de meeste hotspots, kunt u een groot aantal instellingen aanpassen. Ze omvatten port forwarding en filtering, opties voor UPnP, DLNA en een DMZ en dual-band 802.11ac-ondersteuning.

De hotspot is niet zo geschikt voor mensen die onderweg toegang willen hebben tot internet. Met een grootte van 4, 14 x 4, 14 x 0, 75 inch en een gewicht van 8, 5 gram is dit een van de grotere apparaten die je tegenkomt.

Het kost $ 89, 99 met een contract van twee jaar of $ 189, 99 vooraf.

Roaming Man U2 Global 4G wifi-hotspot

Als u een laptop-internet nodig heeft terwijl u buiten de Verenigde Staten reist, hebt u een mobiele hotspot en mobiel internetplan nodig die beide internationaal werken.

We houden van de Roaming Man U2 Global 4G Wi-Fi Hotspot. Het werkt in meer dan 100 landen over de hele wereld en kost $ 9, 99 per dag, waar u ook bent.

Voor die prijzen is het natuurlijk geen geschikte binnenlandse optie. Maar als u op vakantie bent en verbonden moet blijven met thuis, is het nog steeds veel goedkoper dan het gebruik van roaming-internet op uw smartphone.

2. Bevestig uw smartphone of tablet

Als u geen reguliere mobiele gegevens nodig hebt en in plaats daarvan alleen af ​​en toe toegang tot internet op uw laptop nodig hebt, is de snelste en gemakkelijkste manier om online te komen vaak uw smartphone vast te maken.

Tethering van uw smartphone of tablet heeft twee nadelen. Ten eerste ben je volledig afhankelijk van het signaal van je mobiele telefoonaanbieder. Dat is prima als je in een stad bent, maar minder betrouwbaar als je in het land bent. Ten tweede gebruiken laptops meestal veel meer gegevens dan smartphones, wat betekent dat u misschien voor een nare verrassing komt te staan ​​wanneer uw volgende telefoonrekening in uw mailbox belandt.

Als u een Android-apparaat hebt, kunt u tethering inschakelen door naar Instellingen> Netwerk en internet> Hotspot en tethering te gaan en vervolgens de schakelaar naast Wi-Fi-hotspot in de positie Aan te schuiven.

iOS-gebruikers moeten naar Instellingen> Persoonlijke hotspot gaan en de schakelaar verschuiven.

Op zowel Android als iOS moet u een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord instellen om de veiligheid van uw hotspot te beschermen.

3. Zoek naar openbare wifi

Afhankelijk van waar u zich bevindt wanneer u internet nodig hebt zonder een provider, kunt u mogelijk op een nabijgelegen openbaar wifi-netwerk springen. Bibliotheken, coffeeshops, restaurants en transporthubs hebben vaak netwerken waar u lid van kunt worden.

U kunt gratis Wi-Fi in de buurt vinden met apps zoals Wi-Fi Master Key op Android en Wi-Fi Finder Connect op iOS.

Opmerking: als u besluit deel te nemen aan een openbaar wifi-netwerk, moet u stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat uw beveiliging en privacy beide veilig zijn. Als je meer wilt weten, bekijk dan ons artikel over hoe je bijna overal gratis Wi-Fi internet kunt krijgen.

Downloaden: Wi-Fi-hoofdsleutel voor Android (gratis)
Downloaden: Wi-Fi Finder Connect voor iOS [niet meer beschikbaar] (gratis)

4. Wi-Fi USB-dongle

internet stick voorbeeld apparaat tmobile

Een wifi-USB-dongle, ook wel een 'internetstick' genoemd, is een goedkopere en meer toegankelijke versie van mobiele hotspots. In plaats van een duur mobiel langetermijnabonnement te sluiten, kunt u een standaard 3G- of 4G-simkaart plaatsen en de gegevensverbinding gebruiken.

Omdat internetsticks voor laptops lichter en kleiner zijn dan mobiele hotspots, zijn ze beter geschikt voor mensen die onderweg een internetverbinding nodig hebben.

Aan de andere kant, verwacht niet dat de signaalsterkte, Wi-Fi-snelheid of Wi-Fi-bereik net zo goed is als bij het gebruik van een USB-dongle als bij het gebruik van een hotspot-apparaat.

Als deze optie u interesseert, bekijk dan de beste Wi-Fi USB-adapters De 7 beste Wi-Fi USB-adapters De 7 beste Wi-Fi USB-adapters Wi-Fi USB-adapters zijn een eenvoudige manier om Wi-Fi-connectiviteit toe te voegen aan elke apparaat. Hier zijn enkele van de beste Wi-Fi USB-adapters. Lees meer voordat u koopt.

5. Deel iemands internet

Windows 10 instellingenmenu voor mobiele hotspot

Er is een kans dat iemand anders in uw partij een internetverbinding op zijn computer heeft. Misschien hebben ze bijvoorbeeld inloggegevens voor een privaat netwerk in de buurt, en u niet.

In die gevallen kunt u de bandbreedte delen met een Windows- of macOS-machine.

Als u een internetverbinding vanaf een Windows-computer wilt delen, gaat u naar Instellingen> Netwerk en internet> Mobiele hotspot . Kies de verbinding die u wilt delen en schuif de schakelaar naar de positie Aan .

Als u een internetverbinding vanaf een macOS-apparaat moet delen, gaat u naar Apple> Systeemvoorkeuren> Internet delen . Kies de verbinding die u wilt delen in de Deel uw verbinding in het vervolgkeuzemenu en selecteer vervolgens hoe u het internet wilt delen in de onderstaande lijst met opties.

Meer informatie over het gebruik van wifi

De beste manier om Wi-Fi te krijgen zonder internetverbinding hangt af van waar u bent en hoe u de verbinding wilt gebruiken.

Mensen die veel werk onderweg doen, moeten een volwaardige mobiele hotspot overwegen. Af en toe incidentele gebruikers willen misschien tethering gebruiken of een internetstick kopen.

Als je meer wilt weten over het gebruik van wifi, bekijk dan onze artikelen over de verschillende soorten wifi-beveiliging WEP versus WPA versus WPA2 versus WPA3: Wi-Fi-beveiligingstypen uitgelegd WEP versus WPA versus WPA2 versus WPA3: Wi-Fi-beveiligingstypen verklaard Er zijn veel soorten draadloze beveiliging, maar welke moet u gebruiken? Welke wifi is het meest veilig: WEP, WPA, WPA2 of WPA3? Lees meer en hoe u langzame wifi-snelheden kunt oplossen Wordt uw wifi-snelheid lager? Hier is waarom en 7 tips om het te repareren Wordt je wifi-snelheid lager? Hier is waarom en 7 tips om het te repareren Wilt u uw wifi versnellen? Volg deze methoden om trage internetsnelheden te repareren die uw online tijd bederven. Lees verder .

Ontdek meer over: Bandbreedte, ISP, mobiel breedband, Wi-Fi, Wi-Fi Hotspot.