Maak een sterk wachtwoord dat u later kunt onthouden.  Gebruik deze apps om uw beveiliging vandaag nog te upgraden met nieuwe sterke wachtwoorden.

5 wachtwoordhulpmiddelen om sterke wachtwoordzinnen te maken en uw beveiliging bij te werken

Advertentie Is uw wachtwoord gemakkelijk voor hackers om te kraken? Als u een complex wachtwoord maakt, hoe moet u het dan onthouden? Deze apps zullen uw beveiliging upgraden met nieuwe sterke wachtwoorden die u snel tussen accounts kunt bijwerken. Het standaard advies als het gaat om wachtwoordbeveiliging is het gebruik van een goede wachtwoordbeheerder

Advertentie

Is uw wachtwoord gemakkelijk voor hackers om te kraken? Als u een complex wachtwoord maakt, hoe moet u het dan onthouden? Deze apps zullen uw beveiliging upgraden met nieuwe sterke wachtwoorden die u snel tussen accounts kunt bijwerken.

Het standaard advies als het gaat om wachtwoordbeveiliging is het gebruik van een goede wachtwoordbeheerder. En ja, dit is handig en handig voor de meeste dagelijkse gevallen. Maar wachtwoordbeheerders zijn niet voldoende om u veilig te houden, en bepaalde accounts (zoals uw online bankieren of e-mail) verdienen meer beveiliging.

Dat is waar deze apps helpen. Met behulp van verschillende methoden kunt u een sterk wachtwoord maken dat u later kunt onthouden, testen hoe veilig het is tegen uw huidige wachtwoord en ten slotte belangrijke apps en services bijwerken met uw nieuwe wachtwoordzin.

1. Sterke wachtwoordgenerator (web): sterke maar memorabele wachtwoorden

Strong Password Generator is een gratis online applicatie om unieke memorabele en sterke wachtwoorden te maken

Als u niet weet hoe u een sterk en veilig wachtwoord moet maken, laat het internet dan voor u doen. Strong Password Generator (SPG) maakt een uniek en moeilijk te breken wachtwoord voor u, afhankelijk van uw vereisten. Wat nog belangrijker is, het zal u helpen het wachtwoord te onthouden.

Deze web-app bestaat al een tijdje en verdient lof en erkenning van verschillende beveiligingsexperts. Het gaat met vijf basisparameters die een sterk wachtwoord vormen: minimaal 15 tekens en een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen. Gebruik de geavanceerde instellingen voor de generator om aspecten te wijzigen, zoals het gebruik van alleen eenvoudige interpunctie en het vermijden van interpunctie door programmeren.

SPG adviseert drie verschillende manieren om het wachtwoord te onthouden, zoals geadviseerd door beveiligingsexperts. De generator heeft ook een fonetische woordgenerator, die je een zin geeft met Engelse woorden om het wachtwoord te proberen te onthouden. Probeer het eens, het is een van de functies die SPG tot een van de beste online generators voor sterke willekeurige wachtwoorden maken De 5 beste online wachtwoordgenerators voor sterke willekeurige wachtwoorden De 5 beste online wachtwoordgenerators voor sterke willekeurige wachtwoorden Op zoek naar een manier om snel een onbreekbaar wachtwoord? Probeer een van deze online wachtwoordgenerators. Lees verder .

2. Juiste paardenbatterij niet (web): XKCD-gebaseerde wachtwoordgenerator

Correct Horse Battery Staple is een online wachtwoordgenerator op basis van de XKCD-stripmethode

Je hebt deze waarschijnlijk eerder gezien. In zes panelen van een stripverhaal liet XKCD zien hoe een willekeurig gegenereerd lang wachtwoord beter is dan een reeks gebrabbel omdat het moeilijker is voor machines om te verslaan terwijl het gedenkwaardig is voor de maker. Deze web-app zet die formule om in actie.

De juiste nietbatterij voor paardenbatterijen is vernoemd naar de willekeurige zin die in de originele strip wordt gebruikt. Met de wachtwoordgenerator kunt u kiezen:

  • Het minimum aantal woorden in de wachtwoordzin (2-10)
  • De minimale tekenlengte van het volledige wachtwoord (10-40)
  • Punctuaties om te gebruiken als scheidingstekens tussen woorden (optioneel)
  • De eerste letter van elk woord in hoofdletters maken (optioneel)
  • Een willekeurig nummer toevoegen aan het einde van de lijst (optioneel)

Op basis van de gekozen instellingen krijgt u een willekeurig gegenereerd sterk wachtwoord. De kunst is dan om een ​​leuke scène in je hoofd te maken waarmee je deze vier willekeurige woorden als onderdeel van één wachtwoord kunt onthouden. Of je kunt het gewoon opschrijven op een zeer veilige plek waar niemand anders toegang toe heeft.

3. Diceware-wachtwoordzin (web): superveilige, complexe wachtwoordzinnen

De Diceware-wachtwoordzin heeft onhackbare wachtwoorden gecreëerd die alleen u kent

Er zijn voldoende goede redenen om een ​​wachtwoordbeheerder te gebruiken. 7 redenen waarom u een wachtwoordbeheerder zou moeten gebruiken 7 redenen waarom u een wachtwoordbeheerder zou moeten gebruiken Kan u geen wachtwoorden onthouden? Wilt u uw online accounts beveiligen? Hier zijn verschillende belangrijke redenen waarom u een wachtwoordbeheerder nodig hebt. Lees verder . Maar u moet nog steeds een hoofdwachtwoord maken dat veiliger is dan wat dan ook, omdat dit de sleutel tot al uw accounts is. Diceware is een van de meest vertrouwde methoden om sterke, lange wachtzinnen te maken die u zich kunt herinneren, maar machines zullen zeer moeilijk te hacken zijn.

Dit is hoe het werkt. Je hebt een standaard dobbelsteen en de volledige Diceware-woordenlijst van de website nodig. Diceware wijst Engelse woorden toe aan groepen van 5 cijfers. 56322 betekent bijvoorbeeld synode, terwijl 21123 clio betekent. Gooi de dobbelstenen en noteer de nummers die je krijgt.

Diceware beveelt minimaal zes woorden aan, wat betekent dat je minimaal 30 rollen nodig hebt. Verdeel de rollen in cijfers van 5 cijfers om uw zes woorden uit de hoofdwoordenlijst van Diceware te krijgen. Onthoud de cijfers, niet de woorden, en bewaar de cijfercombinatie indien nodig op een veilige plaats.

Het klinkt in het begin misschien wat ingewikkeld en intimiderend, maar de combinatie van lange tekens en willekeurige woorden resulteert in moeilijk te hacken of te raden wachtwoorden. Verschillende beveiligingsexperts gebruiken de Diceware-methode en bevelen deze aan.

Als u rondzoekt, vindt u ook alternatieven voor de officiële Diceware-website die het gemakkelijker maken om vergelijkbare wachtwoorden te maken met andere woordenlijsten. Als u niet bij het origineel wilt blijven, zorg er dan voor dat u een lijst gebruikt van een vertrouwde bron zoals de EFF Dice-Generated Passphrases.

4. Wachtwoordmeter (web): hoe sterk is uw wachtwoord?

Wachtwoordmeter controleert de sterkte van uw wachtwoord op basis van verschillende waarden en toekenningspunten

Gebruik een van de gewenste methoden, maar als u eenmaal uw wachtwoord hebt gemaakt, wilt u het testen met uw huidige wachtwoord. Probeer beide uit bij de wachtwoordmeter, die de sterkte van wachtwoorden op verschillende parameters test.

Afgezien van de basisvereisten van acht tekens met een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen, zijn er talloze andere metrieken. Opeenvolgende kleine letters verminderen bijvoorbeeld de waarde.

Bij elke parameter geeft een symbool aan of uw wachtwoordzin de aanbevolen instellingen voor sterke wachtwoorden overschrijdt, voldoet of niet. Het is een eenvoudige kleine app die je kan vertellen waar je wachtwoord kwetsbaar is voor aanvallen

5. Update uw pas (web): werk wachtwoorden snel bij op sites

Update Your Pass geeft koppelingen naar de wachtwoordveranderingspagina's van alle belangrijke apps en services

Als uw wachtwoord is aangetast door een beveiligingslek op één site en u hetzelfde wachtwoord op verschillende websites gebruikt, kunt u dit het beste overal wijzigen. Het regelmatig wijzigen van het wachtwoord is in ieder geval een goede beveiligingspraktijk.

De pagina voor het wijzigen van het wachtwoord is vaak niet gemakkelijk te vinden, verborgen in Instellingen, de link "Wachtwoord vergeten" of andere plaatsen voor een dergelijke service. Update Your Pass geeft directe koppelingen om het wachtwoord van verschillende belangrijke applicaties en services te wijzigen. Klik op de link, wijzig het wachtwoord en kom terug om naar de volgende service te gaan.

Natuurlijk zult u niet alle websites gebruiken die hier worden vermeld, dus Update Your Pass maakt het een beetje eenvoudiger om degenen die voor u belangrijk zijn te filteren. Selecteer degene die u gebruikt door erop te klikken en klik op "Deze website opslaan" om een ​​lijst met favorieten te maken. Deze worden opgeslagen via browser-cookies voor de volgende keer dat u wachtwoorden wilt bijwerken.

Wat is de beste wachtwoordbeheerder?

Deze ultraveilige wachtwoorden zijn ideaal voor digitale accounts die er echt toe doen, zoals online bankieren, e-mail en plaatsen waar u persoonlijke gegevens opslaat. Maar voor de vreemde willekeurige aanmelding heb je ze niet echt nodig. Een eenvoudige wachtwoordbeheerder is dan de betere optie.

Dus wat is de beste wachtwoordbeheerder De beste wachtwoordbeheerders voor elke gelegenheid De beste wachtwoordbeheerders voor elke gelegenheid Hebt u moeite om uw steeds complexere wachtwoorden te onthouden? Het is tijd om te vertrouwen op een van deze gratis of betaalde wachtwoordbeheerders! Meer lezen vandaag? Het hangt af van waar u het wilt gebruiken en of u op zoek bent naar gratis of betaalde opties. Maar we hebben alles wat in dit artikel wordt behandeld.

Ontdek meer over: Computerbeveiliging, Cool Web Apps, Wachtwoord, Wachtwoordgenerator, Wachtwoordbeheer.