Hier zijn enkele manieren waarop moderne reguliere browsers u beschermen tegen malware en andere beveiligingsproblemen.

5 manieren waarop uw browser u nu beschermt

Advertentie U moet beveiligingssoftware gebruiken om uzelf te beschermen tegen gevaren op internet zoals ransomware, man-in-the-middle (MITM) -aanvallen en Trojaanse paarden. Maar er is nu een andere beveiligingslaag bezig om schadelijke software af te weren. Algemene browsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox of Microsoft Edge zijn uw eerste verdediging tegen malware

Advertentie

U moet beveiligingssoftware gebruiken om uzelf te beschermen tegen gevaren op internet zoals ransomware, man-in-the-middle (MITM) -aanvallen en Trojaanse paarden. Maar er is nu een andere beveiligingslaag bezig om schadelijke software af te weren.

Algemene browsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox of Microsoft Edge zijn uw eerste verdediging tegen malware. Hier zijn slechts enkele manieren waarop de gateway die u gebruikt om toegang te krijgen tot internet u bewaakt.

1. Sandboxen van uw tabbladen

speelgoed voor kinderen in een zandbak

Als je ooit meerdere tabbladen tegelijk hebt geopend, heb je waarschijnlijk gemerkt dat er een niet meer reageert. Gelukkig heeft een probleem met één pagina geen invloed op de rest van uw browse-ervaring. Dat komt door sandboxing.

Stelt u zich eens letterlijk zandbakken voor. Je zit in de een en iemand anders speelt op een paar meter afstand. Jullie bouwen allebei zandkastelen. De andere persoon klopt per ongeluk. Je wordt niet beïnvloed. Alles wat in de sandbox gebeurt, blijft in de sandbox.

Dat is in wezen hoe sandboxing ook online werkt. Als er iets misgaat met één tabblad, is de rest prima. Als u een onveilige site tegenkomt, heeft dit niet automatisch invloed op de rest van uw browser of het besturingssysteem van uw apparaat.

U vraagt ​​zich misschien af ​​hoe virussen überhaupt zich verspreiden als dit het geval is. Dit is het voorbehoud met sandboxing: het kan worden omzeild als u een download accepteert. Klik op een verdachte link en u stemt ermee in om wijzigingen aan te brengen in uw computer.

Sandboxing is echter een geweldige methode om schade te beperken en wordt gebruikt door grote browsers, waaronder Chrome, Edge en Opera. Firefox gebruikt ook een vergelijkbare methode, maar om te besparen op geheugengebruik, hanteert het een limiet van vier processen; dit is in essentie hetzelfde als sandboxen, behalve dat als je eenmaal meer dan vier tabbladen opent, andere de energie van het primaire kwartet wegspoelen.

2. Controleert SSL / TLS-certificaten

hoe een website te controleren veilig is met behulp van de beveiligingswaarschuwing van Google Chrome over SSL-certificaten

Wanneer u een website op het Surface Web bezoekt (niet op het Deep of Dark Web), doet u dit met behulp van het Hyper Text Transfer Protocol (HTTP) - of, idealiter, HTTPS, de toegevoegde "S" die "Veilig" betekent. Je ziet dit in de adresbalk en de meeste browsers geven een hangslot weer om het verschil te markeren.

Dus wat is het verschil tussen HTTP en HTTPS? Dit laatste betekent dat uw verbinding met de website veilig is met behulp van codering. Gegevens die tussen uw apparaat en de siteserver worden verzonden, worden onleesbaar gemaakt.

Uw browser controleert dit door het SSL / TLS-certificaat van een site te onderzoeken 7 Redenen Uw site heeft een SSL-certificaat nodig 7 Redenen Uw site heeft een SSL-certificaat nodig Het maakt niet uit of u een bescheiden blog of een volledige e-commerce site ontwikkelt: u heeft een SSL-certificaat nodig. Hier zijn enkele praktische redenen waarom. Lees meer, een verificatie dat de pagina echt is. Dit betekent niet dat het absoluut de site is die het beweert te zijn, maar dat uw verbinding veilig is. Dit is echter van vitaal belang voor online bankieren, financiële diensten zoals PayPal, of zelfs overal waar persoonlijke informatie nodig is.

Deze certificaten betekenen ook dat pagina's sneller laden. Als een site niet beveiligd is, geven veel browsers een waarschuwing weer, zodat u weet dat er iets niet klopt.

3. Patches Kwetsbaarheden via updates

5 manieren waarop uw browser u momenteel beschermt Google Chrome bijwerken

Updatesnelheden variëren natuurlijk enorm, maar de meeste reguliere browsers bieden ze vaak genoeg om u te beschermen tegen de nieuwste bedreigingen voor uw veiligheid en privacy.

Alles heeft kwetsbaarheden. Uw smartphone kan worden gehackt. Uw tablet is een doelwit. En uw browser ook.

Daarom zijn updates zo belangrijk. Ze voelen waarschijnlijk als een overlast als u ze handmatig initieert - om de zoveel tijd verschijnt er een bericht en geeft u bugs totdat u het accepteert. Maar er is een goede reden om ze onmiddellijk te downloaden of in te stellen om te downloaden terwijl je slaapt.

Werkt tussentijdse beveiligingsproblemen bij die zijn ontdekt. Ze beperken de impact van virussen.

Google is de snelste mainstreambrowser die updates uitgeeft en doet dit om de 15 dagen. Firefox rolt kleine fixes uit tussen grote updates (die ongeveer om de 28 dagen plaatsvinden). Safari werkt op een vergelijkbare manier: het lost regelmatig kleine problemen op, terwijl er elke 54 dagen grotere patches worden gemaakt. Edge werkt niet met een quotum, maar stuurt in plaats daarvan updates twee of drie keer per maand.

Ja, "de meeste" reguliere browsers doen dit. We sluiten Internet Explorer uit, wat moeilijk te doden is. Microsoft wil actief dat IE-gebruikers overschakelen naar Edge omdat het bedrijf updates niet zo vaak naar het eerste stuurt als wel het geval was. Desalniettemin behoudt IE een aanzienlijk belang in de markt.

Als u nu IE gebruikt, wijzigt u de browser. Als je geen compleet ander systeem wilt, download dan Edge op zijn minst 10 redenen waarom je Microsoft Edge nu zou moeten gebruiken 10 redenen waarom je Microsoft Edge nu zou moeten gebruiken Microsoft Edge markeert een volledige breuk met de merknaam van Internet Explorer en gaat dood een 20-jarige stamboom in het proces. Hier is waarom je het zou moeten gebruiken. Lees verder .

4. Privé browsen

Incognitomodus is het privé browsen van Google Chrome

Privé browsen heeft misschien een slechte reputatie omdat mensen het associëren met het bekijken van inhoud voor volwassenen. Natuurlijk heeft het vele andere toepassingen, inclusief wanneer u op zoek bent naar geschenken voor andere mensen die uw computer gebruiken.

Persoonlijke activiteit betekent dat uw apparaat geen gegevens opslaat over sites die u hebt bezocht - althans niet lokaal. Pagina's die u vaak bezoekt, worden niet in de geschiedenis weergegeven en persoonlijke gegevens zoals gebruikersnamen en wachtwoorden worden niet onthouden voor de volgende keer. Dit komt omdat cookies niet op uw pc worden opgeslagen.

Waarom is dit goed voor uw veiligheid? Ten eerste verbergt het wat u doet voor iedereen die uw apparaat gebruikt. Als u uw computer met anderen deelt, zijn uw gegevens voor hen verborgen. Ten tweede beperkt u de hoeveelheid gegevens die een risico kunnen vormen bij het recyclen van uw oude hardware. Pas op deze 8 beveiligingsproblemen bij het recyclen van hardware. Pas op deze 8 beveiligingsproblemen bij het recyclen van hardware. Het recyclen van oude hardware is een goed idee, maar u wilt niet persoonlijke gegevens weggeven. Overweeg deze beveiligingsproblemen voordat u van uw hardware afkomt en kijk wat u eraan kunt doen. Lees verder .

Privé browsen maakt je niet volledig onzichtbaar. Adverteerders kunnen nog steeds zien wat u doet, net als uw internetprovider. Als u dat niveau van anonimiteit wilt, schakel dan over naar een virtueel privénetwerk 11 Redenen waarom u een VPN nodig hebt en wat het is 11 Redenen waarom u een VPN nodig hebt en wat het is Virtuele privénetwerken kunnen uw privacy beschermen. We leggen uit wat ze precies doen en waarom u een VPN moet gebruiken. Lees meer… of Firefox!

Jazeker, Firefox heeft privébrowser met trackingbeveiliging, zodat Mozilla niet bijhoudt wat u doet en uw gegevens niet verkoopt.

5. Bestrijdt cybercriminelen

Google Chrome beloont iedereen die kwetsbaarheden in de browser vindt.

Uw browser helpt u; in ruil daarvoor kun je je browser helpen in de oorlog tegen cybercriminelen. Dit is een situatie waarin iedereen wint.

Laten we hopen dat u dat niet hoeft te doen. Als u dit doet, betekent dit dat u een verdachte website of een kwetsbaarheid in uw browser heeft gevonden.

Het Chrome Reward-programma biedt bijvoorbeeld monetaire prikkels voor iedereen die een fout in Chrome bij Google meldt. Laten we zeggen dat je de vaardigheden hebt om een ​​hacker te zijn, maar eigenlijk de wet niet wilt overtreden. Vertel het bedrijf over het probleem dat u heeft blootgelegd en u kunt tot $ 15.000 krijgen als beloning.

In het bijzonder is dat totaal voor het lokaliseren van een kwetsbaarheid met sandboxing, maar er is een glijdende schaal van prikkels afhankelijk van wat je vindt. Er wordt zelfs geld aangeboden om fouten in componenten van derden te vinden.

Informatie over kwetsbaarheden komt terug in browserupdates, dus als u er een ontdekt, helpt u de hele gemeenschap van gebruikers.

Dan is er Safe Browsing van Google, waarmee u alle websites waarvan u vermoedt dat ze kwaadaardige agenda's hebben, kunt melden. U krijgt geen financiële vergoeding. Je zult het gewoon moeten doen omdat je een goed persoon bent.

Vergeet geen extra beveiliging!

We hebben de neiging browsers als vanzelfsprekend te beschouwen, maar kijken toch naar al het mooie dat ze doen. Natuurlijk betekenen deze maatregelen niet dat u geen extra beveiligingsmaatregelen moet nemen. Een solide suite is absoluut noodzakelijk, ongeacht hoe veilig u zich online voelt.

Welke browser is de veiligste? Wat is de veiligste mainstreambrowser? Wat is de veiligste mainstreambrowser? De strijd om de beste desktopbrowser zal nooit worden beslecht. Maar welke is het veiligst? Allemaal hebben ze een superieure bescherming - maar in 2017, de browser bij uitstek voor de beveiliging ... Lees meer ... dat is een heel ander argument!