Een nieuwe taal leren is een tijdrovende uitdaging.  Maak het leuk met deze handige tools die je onderdompelen in de nieuwe taal.

6 leuke manieren om een ​​nieuwe taal te leren door onderdompeling

Advertentie Het leren van een nieuwe taal is een lang en uitdagend proces. Zelfs als je maanden aan de cursus vasthoudt, is er geen garantie dat je vloeiend bent. Taalonderdompeling is een meer bewezen en natuurlijk alternatief. In plaats van te vertrouwen op het onthouden van vertalingen, leren deze technieken u door lessen te integreren in uw routine-activiteiten

Advertentie

Het leren van een nieuwe taal is een lang en uitdagend proces. Zelfs als je maanden aan de cursus vasthoudt, is er geen garantie dat je vloeiend bent.

Taalonderdompeling is een meer bewezen en natuurlijk alternatief. In plaats van te vertrouwen op het onthouden van vertalingen, leren deze technieken u door lessen te integreren in uw routine-activiteiten. Bijvoorbeeld wanneer u het nieuws leest. Hierdoor kunt u beter begrijpen hoe u de basisprincipes van de taal kunt gebruiken in echte gesprekken.

Hier zijn de beste apps voor taalonderdompeling en services die u kunt proberen.

1. Talen leren met Netflix (Chrome)

Netflix heeft een uitgebreide catalogus met shows en films uit verschillende landen. Een browserextensie genaamd Language Learning With Netflix maakt daar gebruik van om je nieuwe talen te leren terwijl je naar buitenlandse content kijkt.

De app doet dit door de ondertitels van een programma of film actief te vertalen naar de taal die u probeert te leren. Je kunt beide versies lezen en over woorden die je niet kent, zweven om hun betekenis en gebruik te onthullen. Er is ook een handige zijbalk met alle dialogen. U kunt op elk item klikken om de vertaling te bekijken, naar de scène springen waar het verschijnt en er een bladwijzer van maken.

Talen leren met Netflix ondersteunt bijna elke grote taal en heeft tal van andere functies die u handig zult vinden. Het kan het afspelen na elke regel automatisch pauzeren, zodat u genoeg tijd hebt om het te verwerken. Het voegt een handvol sneltoetsen toe om het afspelen te regelen. Op de website kunt u eenvoudig inhoud vinden, afhankelijk van de taal die u wilt leren.

Downloaden: Talen leren met Netflix (gratis, premium-upgrade beschikbaar)

Taal leren met Netflix is ​​slechts een van de tools voor het leren van een nieuwe taal op Netflix. Als je merkt dat de functies ervan ontbreken, zijn er nog een handvol manieren om Netflix te bekijken en toch een nieuwe taal te leren 5 manieren om Netflix te bekijken en nog steeds een nieuwe taal te leren 5 manieren om Netflix te bekijken en nog steeds een nieuwe taal te leren Een vreemde taal leren met Netflix is ​​een van de leuke manieren om een ​​nieuwe taal te beheersen. Probeer deze Chrome-extensies zelf. Lees verder .

2. Flowlingo (Android, iOS)

Met Flowlingo kun je talen studeren door zowel het nieuws als boeken te lezen, online video's te bekijken en naar muziek te luisteren.

Op Flowlingo kun je door een reeks inhoud bladeren in de taal die je probeert te leren. De app toont automatisch de lokale publicaties, clips en muziek van het land. Wanneer je er op tikt, laadt Flowlingo een speciale webpagina waar je woorden kunt markeren om ze snel te vertalen en in te loggen.

Voor video's en liedjes wordt een interface met meerdere vensters meegeleverd. De media worden in het bovenste gedeelte afgespeeld en in het onderste gedeelte kun je zowel teksten in je eigen als in vreemde talen lezen. Ten slotte biedt Flowlingo een boekgedeelte en kun je ook je eigen bestanden uploaden.

Daarnaast verandert Flowlingo je vertalingen met sterren in flashcards. U kunt deelnemen aan tests en uw woordenschat doornemen.

U kunt gratis online artikelen lezen op Flowlingo. Maar voor de andere functies moet u een maandelijks abonnement betalen.

Downloaden: Flowlingo voor Android | iOS (gratis, abonnement beschikbaar)

3. TenWords (Chrome)

TenWords brengt enkele van de beste functies van Flowling naar uw computer. Met de browserextensie kunt u uw taalvaardigheden verbeteren terwijl u op de hoogte blijft van het nieuws.

Net als Flowlingo interpreteert TenWords buitenlandse artikelen in uw moedertaal. U kunt met woorden over hun vertalingen gaan en TenWords vertellen of u het al wist of niet. De service gebruikt deze gegevens om flashcards te maken, zodat u later kunt oefenen.

Bovendien heeft de kleine widget van TenWords een tekstveld. Voordat u de vertaling ontgrendelt, kunt u proberen te raden en deze zelf invoeren op basis van de context van de zin en uw bestaande kennis. TenWords heeft nog een paar handige tools zoals dagelijkse doelen en woordenschatstatistieken.

TenWords ondersteunt ongeveer 10 talen, waaronder Italiaans, Spaans, Russisch, Litouws en Frans.

Downloaden: TenWords (gratis)

4. Beelinguapp (Android, iOS)

Beelinguapp is een app voor het onderdompelen van talen voor Android en iOS. Het is echter vooral voor degenen die een nieuwe taal willen leren door middel van audio. Het herbergt een bredere selectie van audioboeken en muziek in verschillende talen.

Tijdens het luisteren toont Beelinguapp de tekst van de audio en de vertaling ervan in de taal die u kent.

Bovendien biedt de app precieze bedieningselementen om zich te concentreren op een specifieke zin of woord. U kunt een bladwijzer maken, de uitspraak herhalen, het tempo van de spreker aanpassen en handmatig door het boek of de songtekst bladeren.

Beelinguapp heeft ook een tabblad Nieuws. Maar in tegenstelling tot Flowlingo, waarin je een verhaal kunt kiezen uit elke gewenste publicatie, stelt Beelinguapp een beperkt aantal artikelen samen.

Download: Beelinguapp voor Android | iOS (gratis, abonnement beschikbaar)

5. Specht leren (Android, iOS)

Op dezelfde manier is Woodpecker gespecialiseerd in taalonderdompeling via video's. U kunt lokale programma's en video's bekijken en de dialogen begrijpen via ondertitels op het scherm.

Woodpecker geeft een overzicht van de regels zodra ze verdwijnen en u kunt op een van de regels tikken om ze te vertalen. U kunt ook ondertitels in meerdere talen tegelijk laten uitvoeren.

Woodpecker beschikt bovendien over een webbrowser die is geïntegreerd met een vertaler. Hiermee kunt u de betekenis van een vreemd woord leren door erop te tikken. De app geeft je nog een paar tools zoals een bookmarking tool en oefentests.

Downloaden: Woodpecker voor Android | iOS (gratis, premium abonnement beschikbaar)

6. Probeer een tweetalig verhalenboek

Tweetalig boek

Als je overweldigd bent door deze apps en services, probeer dan een goed tweetalig verhalenboek. Zoals de naam al doet vermoeden, worden verhalenboeken in twee talen geleverd met een reeks verhalen die in meerdere talen zijn geschreven. U kunt de eerste in uw eigen taal lezen en vervolgens proberen de andere te vertalen.

De meeste hebben geen vergelijking naast elkaar en vereisen dat u grondig leest en aantekeningen maakt. Hoewel dit omslachtig klinkt, kan het productiever zijn, afhankelijk van hoe je de neiging hebt om te studeren.

U kunt tweetalige verhalenboeken vinden op populaire markten zoals Amazon in zowel paperback- als digitale formaten. Zoek naar 'tweetalige boeken' of 'tweetalige boeken'.

Vergroot uw geheugen om nieuwe talen te leren

Het beheersen van een nieuwe taal kost maanden toewijding. Er is veel om in te nemen als je een nieuwe taal probeert te leren. Het belangrijkste is dat u een sterk geheugen nodig hebt om in eerste instantie in een vreemde taal te kunnen converseren. Dus profiteer van een paar manieren om uw geheugen te stimuleren 5 manieren om uw geheugen te vergroten en namen, notities (en al het andere) te onthouden 5 manieren om uw geheugen te vergroten en namen, notities (en al het andere) te onthouden Worstelen met uw geheugen over namen en nieuwe informatie? Deze terugroephulpmiddelen en hersenhacks kunnen u helpen uw geheugen te verbeteren. Lees verder .

Ontdek meer over: Onderwijstechnologie, Hobby's, Talen leren.