7 waarschuwingssignalen Het is tijd om uw Android-telefoon te upgraden
Advertentie
Wanneer u een nieuwe Android-smartphone koopt, verwacht u dat deze lang meegaat - een telefoon van hoge kwaliteit moet minstens enkele jaren nuttig zijn. Naarmate de tijd verstrijkt, zult u echter merken dat uw telefoon zijn glans begint te verliezen, ongeacht hoe goed u ervoor zorgt.
Het vervangen van uw apparaat kan onvermijdelijk zijn als het langzaam is, beschadigd is of begint te worstelen. Hier zijn enkele belangrijke tekenen dat het tijd is om je Android-telefoon te upgraden naar iets beters.
1. Batterij raakt snel leeg
Als u een smartphoneverslaafde bent, bent u waarschijnlijk gewend dat de batterij van uw smartphone rood knippert. Er zijn manieren om de levensduur van uw batterij te verlengen op Android 10 Bewezen en geteste tips om de levensduur van de batterij te verlengen op Android 10 Bewezen en geteste tips om de levensduur van de batterij op Android te verlengen Lijden aan een slechte levensduur van de batterij op Android? Volg deze tips om meer energie uit de batterij van uw Android-apparaat te halen. Lees meer, maar daar is het iets te laat voor als je merkt dat je telefoon geen lading vasthoudt zoals vroeger.
De belangrijkste reden hiervoor is eenvoudige chemie. Na verloop van tijd beginnen de chemische componenten van uw batterij te degraderen, wat betekent dat ze steeds minder opgeladen blijven. Na enkele honderden oplaadcycli (ongeveer een jaar of twee), heeft de batterij mogelijk een vijfde of meer van zijn vermogen verloren om een lading vast te houden.
Daarom is het belangrijk om 's nachts opladen te vermijden om het aantal onnodige oplaadbeurten te beperken.
Als je batterij zijn lading niet meer vasthoudt zoals vroeger, maar je hem nog steeds op dezelfde manier gebruikt, zul je het merken. In plaats van in de buurt van uw lader te blijven, zouden zware smartphonegebruikers moeten overwegen om te upgraden om een telefoon met een nieuwe batterij te krijgen. Een nieuwe batterij gaat immers langer mee.
2. Te langzaam in gebruik
Gebruik een telefoon of tablet lang genoeg en je begint de vertraging te voelen. Niemand wil wachten tot een smartphone reageert. Het openen van apps kan een hele minuut duren, of u merkt dat aanrakingen langzamer worden geregistreerd.
Er zijn redenen waarom uw telefoon langzamer wordt 5 Redenen Uw telefoon vertraagt na verloop van tijd 5 Redenen Uw telefoon vertraagt na verloop van tijd Is uw smartphone plotseling traag? We hebben goed nieuws: je wordt niet gek. Dat verlies van apparaatvermogen raakt zowel Android- als iOS-gebruikers. Apparaten vertragen na verloop van tijd. Dit is waarom. Lees meer en in veel gevallen speelt de leeftijd van uw smartphone een rol. Het upgraden van je versie van Android (als je het geluk hebt om aangeboden updates te krijgen) kan hogere eisen stellen aan de bronnen van je telefoon, waaronder zwaarder RAM- en CPU-gebruik. Nieuwe apps kunnen ook vergelijkbare problemen veroorzaken, vooral als ze hulpbronnenintensief zijn. De nieuwste Android-games zijn vaak een boosdoener.
Een ander probleem kan het aantal actieve apps op de achtergrond zijn. Hoe meer apps op de achtergrond bronnen gebruiken, hoe langzamer uw telefoon wordt. U kunt dit oplossen door apps agressiever te sluiten, natuurlijk, maar alleen als de actieve apps niet nuttig voor u zijn.
Als je je telefoon vervangt, krijg je meer informatie over de software van je telefoon, of het nu Android zelf is of de apps die je installeert.
3. Verouderde en ontbrekende updates
Een nieuwe Android-release gebeurt meestal eenmaal per jaar rond september. Van Cupcake tot Pie (en alles daar tussenin), nieuwe Android-versies hebben smaakvolle namen en nieuwe functies. Ze komen ook met een verhoogde vraag naar uw telefoonbronnen.
Verwacht echter geen eindeloze updates. Als je een smartphone van topklasse zoals een Samsung Galaxy hebt gekocht, krijg je mogelijk een upgrade (of twee) naar een nieuwere versie van Android in de loop van zijn levensduur. Niet elke fabrikant zal zich hiermee bezig houden, wat betekent dat uw telefoon mogelijk verouderd is zodra u deze koopt.
Hoe zit het met beveiliging? Nou, als een telefoon eenmaal verouderd is, zal uw fabrikant waarschijnlijk niet de moeite nemen om beveiligingsupdates lang uit te geven, zelfs als belangrijke upgrades geen deel uitmaken van het plan.
Als u zich zorgen maakt over een verouderde telefoon en geen updates meer ontvangt, is een vervanging wellicht de beste manier om verder te gaan.
4. Nieuwe apps worden niet uitgevoerd
Het is nog de begindagen van virtual reality, maar er zijn een aantal geweldige VR-apps beschikbaar voor Android De 10 beste Virtual Reality-apps voor Android De 10 beste Virtual Reality-apps voor Android Onze lijst met de beste VR-apps voor Android bevat games, virtuele ervaringen, en meer die u kunt ervaren met compatibele headsets. Lees al meer. Helaas zult u merken dat nieuwere soorten apps, zoals VR-apps die bijzonder hulpbronnenintensief zijn, gewoon niet effectief werken op oudere telefoons.
Hetzelfde probleem geldt voor Android-gaming. Verbeteringen aan gameplay betekenen hogere eisen aan RAM en de interne grafische kaart van je telefoon. Als uw telefoon ouder is, zal hij het werk niet zo effectief doen als een nieuwe telefoon met de meest up-to-date technologie die hem voedt.
De beste manier om dit te testen is door een aantal krachtige apps te installeren. Probeer een paar VR-apps of games met veel bronnen uit en kijk hoe goed ze presteren op je telefoon. Als ze niet goed werken, is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe telefoon.
5. Apps crashen vaak
Android-smartphones zijn door mensen gemaakt, dus ze zijn niet perfect, en de vreemde app-crash is onvermijdelijk. Je telefoon is niet altijd de oorzaak - soms is een app buggy of slecht ontworpen. In andere gevallen is telefooncompatibiliteit het probleem. Een app kan bijvoorbeeld alleen op de modernste telefoons worden uitgevoerd.
Als je merkt dat apps de hele tijd op je telefoon vastlopen, kan dit een teken zijn van een groter probleem met je smartphone. Apps kunnen crashen vanwege de vraag die ze op uw telefoon plaatsen, zoals de RAM of CPU. Als de beschikbare bronnen niet voldoende zijn, crasht de app.
Mogelijk ziet u ook crashes wanneer de opslag op uw apparaat laag is, vooral voor apps die vaak opslaan of toegang tot de opslag hebben. Nieuwere telefoons hebben meer opslagruimte om dit specifieke probleem op te lossen.
6. Camera van slechte kwaliteit
In het selfie-tijdperk is het hebben van een hoogwaardige camera op je smartphone essentieel voor zelfs de meest casual fotografiegebruikers. Tenzij je een hobbyist of een professional bent, maken de meeste mensen foto's met hun telefoon. En omdat nieuwere telefoons betere foto's produceren, zullen uw foto's op een negatieve manier opvallen.
U kunt weinig doen om uw foto's te verbeteren als uw camera slecht is. Apps voor het bewerken van foto's kunnen helpen uw foto's te optimaliseren, maar ze kunnen hun resolutie niet verbeteren. Dit is het meest voor de hand liggend op camera's aan de voorkant, die (in het verleden) slechter waren dan die aan de achterkant.
De enige optie als fotografie belangrijk voor u is, is naar een vervangende telefoon te kijken. Een nieuwere telefoon wordt geleverd met betere camera's, zowel voor als achter, hoewel dit afhankelijk is van uw telefoonkeuze.
7. Telefoonschade of slijtage
Hoewel het leuk zou zijn als onze technologie onverwoestbaar was, duurt niets voor altijd. Of het nu gaat om een kapot scherm, een versleten knop of een gebarsten hoesje - als uw telefoon beschadigd is, loopt de klok op hoe lang hij meegaat.
Natuurlijke slijtage kan ook een rol spelen. Je stuurt misschien iets te vaak tweets in de regen, of je vingers drukken te hard op de fysieke knoppen van je telefoon. Er is misschien geen voor de hand liggende oorzaak - interne componenten zoals de flash-opslag van uw telefoon mislukken soms zonder duidelijke reden.
Schade, of deze nu langdurig of onmiddellijk is, beperkt de effectiviteit van uw telefoon. Het is aan jou om te beslissen of je het hoofd kunt bieden aan een beschadigde telefoon die blijft werken. Uiteindelijk zullen kapotte componenten je hand forceren en heb je misschien weinig anders dan upgraden.
Geen smartphone zal eeuwig meegaan
Of het nu gaat om slijtage of gewoon veroudering, geen smartphone gaat eeuwig mee. Sommige componenten, zoals de batterij van uw telefoon, zijn beperkt houdbaar. Andere onderdelen, zoals de CPU en de camera, raken verouderd als je ze vergelijkt met nieuwere telefoons.
Natuurlijk heeft niet iedereen de mogelijkheid om zijn smartphone meteen te upgraden. Als u (nog) niet klaar bent om te upgraden, kunt u stappen ondernemen om uw Android-apparaat sneller te maken Hoe Android sneller te maken: wat werkt en wat niet Hoe Android sneller te maken: wat werkt en wat niet als uw Android-apparaat voelt niet zo snel als het ooit was, probeer deze tweaks om het sneller te laten werken (plus veel voorkomende "tips" om te voorkomen). Lees meer als u de vertraging voelt.
Ontdek meer over: Android, Batterijlevensduur, Hardware Tips.