Hebt u een nieuwe smartphone gekocht en merkte u dat de batterij zo kort lijkt als die in uw oude telefoon?  Dit is waarom.

Waarom hebben telefoons zo'n korte batterijduur? 5 redenen waarom

Advertentie De meeste mensen gebruiken hun smartphones de hele dag. Zelfs met licht gebruik zijn er echter maar weinig telefoons die u van 's morgens vroeg tot middernacht kunnen brengen met een enkele lading. Met huidige vlaggenschepen die worden geprijsd op duizend dollar en meer, zou je denken dat fabrikanten manieren zouden vinden om je smartphone de hele dag lang mee te laten gaan

Advertentie

De meeste mensen gebruiken hun smartphones de hele dag. Zelfs met licht gebruik zijn er echter maar weinig telefoons die u van 's morgens vroeg tot middernacht kunnen brengen met een enkele lading.

Met huidige vlaggenschepen die worden geprijsd op duizend dollar en meer, zou je denken dat fabrikanten manieren zouden vinden om je smartphone de hele dag lang mee te laten gaan. De meeste telefoons hebben echter dezelfde batterijlevensduur als hun vorige iteraties.

Dit is de reden waarom de batterij van je telefoon niet de hele dag kan meegaan zonder op te laden.

1. Meer vermogen, meer stroomverbruik

Galaxy Note 9 Batterij Grootte 4000
Afbeeldingstegoed: Samsung / Galaxy Note 9

Je weet misschien al hoe batterijen werken. Maar waarom verbetert de levensduur van de batterij niet?

De duidelijkste reden is eenvoudig dat ze meer stroom verbruiken. Neem bijvoorbeeld de Samsung Note-serie. Deze telefoons staan ​​normaal gesproken bekend om hun uitzonderlijke batterijduur. Er is echter weinig veranderd sinds de eerste Galaxy Note werd uitgebracht.

In 2011 bracht Samsung de originele Galaxy Note uit met een batterij van 2500 mAh. Afhankelijk van het gebruik kan het ongeveer een dag duren. De meest recente versie van de telefoon, de Galaxy Note 9, is uitgerust met een 4000mAh-batterij. Hoewel dit theoretisch betekent dat het 60% meer sap kan opslaan, is dat in de praktijk niet waar.

De Galaxy Note 9 is uitgerust met een veel groter, helderder AMOLED-scherm met een hogere resolutie. Het heeft ook een veel snellere processor, krachtigere grafische afbeeldingen en meer RAM. Het grotere scherm op zich eist veel van de mogelijke levensduur van de batterij.

Bovendien draaien onze telefoons meer apps dan ooit op de achtergrond. Hoewel dit betekent dat we onze meldingen op tijd ontvangen en onze foto's automatisch met de cloud worden gesynchroniseerd, betekent dit ook dat onze apparaten continu stroom verbruiken.

Voeg daar nog alle extra verbindingsvormen aan toe die op een bepaald moment op een telefoon kunnen worden uitgevoerd. 3G, LTE, Wi-Fi, Bluetooth en NFC verbruiken de hele dag snel batterijen.

Fabrikanten hebben energiebesparende functies op telefoons toegevoegd. Sommige apparaten hebben instelbare schermresoluties die het aantal pixels dat wordt weergegeven onderdompelen. Het lijdt echter geen twijfel dat hoe krachtiger een apparaat, hoe meer stroom het verbruikt.

2. Dunnere en dunnere telefoons

iPhone XS Max dunne maat
Afbeeldingstegoed: Apple / iPhone XS

Telefoons worden in de loop van de tijd ook steeds dunner en dunner. De originele iPhone uitgebracht in 2007 was 0, 46 centimeter dik. Aan de andere kant, het nieuwste vlaggenschip van Apple, de iPhone XS, scheert ongeveer 40% daarvan af, op 0, 30 centimeter dik.

Terwijl de dunnere vormfactor moderne telefoons slanker, gemakkelijker vast te houden en meer in zakformaat te maken, laat ze ook minder ruimte voor de interne onderdelen van een telefoon. Ter compensatie nemen fabrikanten kleinere batterijen op.

Zelfs als batterijtechnologie iets compacter wordt, betekent dat weinig als bedrijven zich inzetten om hun apparaten af ​​te slanken.

De meeste vlaggenschepen hebben een batterijduur van 2800 mAh tot 4000 mAh. De vlaggenschip-smartphone met de grootste batterij die in 2018 uitkomt, was de Huawei Mate 20 Pro, met zijn 4200 mAh-batterij. Het is echter belangrijk op te merken dat de Mate 20 Pro een 6, 5-inch apparaat was.

Er zijn nog steeds telefoons met een batterijlevensduur van meer dan 5000 mAh. De beste smartphones voor een lange levensduur van de batterij De beste smartphones voor een lange levensduur van de batterij Een smartphone is slechts zo goed als zijn batterij. Zonder stroom is het gewoon een mooie baksteen. De meeste moderne smartphones hebben een behoorlijke batterijlevensduur, hier is een lijst met de langstlopende handsets van dit moment. Lees verder . Ze zijn echter allemaal over het algemeen dikker en groter dan een typisch vlaggenschip. In een ruimte waar esthetiek erg belangrijk kan zijn voor consumenten, willen grote fabrikanten van smartphones waarschijnlijk geen dikkere telefoons in de mix introduceren.

3. Powerpacks en laadsnelheden

Apple iPhone-batterijpakket
Afbeeldingstegoed: Apple / iPhone XS Smart Battery Pack

Een andere reden waarom uw telefoon een korte batterijduur heeft, is dat smartphonefabrikanten niet gemotiveerd zijn om deze te verhogen.

Veel apparaten prijzen tegenwoordig hun laadsnelheden en draadloze oplaadfunctionaliteit in plaats van de batterijcapaciteit. Telefoons laden nu veel sneller op dan voorheen, met verschillende vlaggenschipapparaten die het opladen binnen een uur kunnen voltooien. Bovendien wordt draadloos opladen ook sneller en alomtegenwoordiger in de markt.

Daarom kunnen bedrijven in plaats van grotere batterijen in plaats daarvan extra apparaten pushen die de oplaadervaring verbeteren. De snelladende steen van Apple komt bijvoorbeeld niet uit de doos en moet apart worden gekocht. Ze verkopen ook batterijbehuizingen die de batterijlevensduur van de iPhone verlengen.

Samsung daarentegen verkoopt packs voor draadloos opladen die zijn bedoeld om te werken met de opstelling van hun apparaten.

4. Verslechteren in de tijd

Telefoon Opladen Verlicht Aangesloten

Als je al meer dan twee jaar een smartphone hebt, weet je waarschijnlijk al dat lithium-ionbatterijen uiteindelijk verslechteren. Hoewel ze oplaadbaar zijn, behouden ze hun maximale capaciteit slechts gedurende een beperkt aantal cycli. Afhankelijk van het gebruik blijven smartphonebatterijen één tot drie jaar "vers".

Dit was meestal minder een probleem in vroege Android-apparaten. In oudere telefoons kunnen gebruikers het achterpaneel gemakkelijk verwijderen en een vervangende batterij kopen bij de fabrikant of een derde partij. Nu moeten gebruikers rechtstreeks naar de fabrikant gaan om een ​​batterij te vervangen.

Dit proces kan tijdrovend en duur zijn.

5. Batterijontwikkeling is achteropgevallen

Telefoon Achtergedeelte Batterij

Batterijtechnologie is een langzaam proces. De lithium-ion-technologie die al decennia wordt gebruikt, verbetert, maar het is niet zo snel als je zou willen. Dat is de reden waarom hun huidige iteraties nog steeds de neiging hebben om na verloop van tijd te verslijten. Ze zijn ook net zo afhankelijk van hun grootte als hun voorgangers.

Met de alomtegenwoordigheid van smartphones, evenals elektrische auto's en draagbare apparaten, is er een duw om de batterijtechnologie zo snel mogelijk te verbeteren. Onderzoekers werken al jaren aan verbeteringen en mogelijke vervangingen, terwijl bedrijven miljoenen hebben gestort om dit probleem op te lossen.

Op zoek naar een betere levensduur van de batterij op telefoons

Het is niet zo onrealistisch om te denken dat de batterijtechnologie in de nabije toekomst radicaal zal verbeteren. Voor nu, voordat u een apparaat koopt, moet u altijd rekening houden met de levensduur van de batterij. U kunt dit doen door de batterijcapaciteit te controleren of door batterijtests te bekijken die het gebruik van een apparaat tegenover andere batterijen plaatsen.

Om samen te vatten, hier zijn de vijf redenen waarom uw smartphone niet de hele dag kan meegaan:

  1. Moderne apparaten verbruiken sneller energie
  2. Telefoons worden slanker en hebben minder ruimte voor batterijen
  3. Fabrikanten hebben geen reden om grotere batterijen toe te voegen
  4. Lithium-ionbatterijen verslechteren na verloop van tijd
  5. Batterijtechnologie houdt niet bij

Natuurlijk zijn er dingen die je kunt doen om meer uit je apparaten te halen. Als u denkt dat u niet genoeg batterij uit uw smartphone haalt, zijn hier enkele manieren om de levensduur van de batterij van uw Android-apparaat te verbeteren 10 bewezen en geteste tips om de levensduur van de batterij op Android te verlengen 10 bewezen en geteste tips om de levensduur van de batterij op Android te verlengen Lijden van een slechte batterijduur op Android? Volg deze tips om meer energie uit de batterij van uw Android-apparaat te halen. Lees meer en manieren om de batterijduur van uw iPhone te verbeteren.

Ontdek meer over: Batterijen, Batterijlevensduur.