De meeste lettertypen zijn tegenwoordig OTF of TTF, maar wat betekent dat?  Wat zijn de verschillen?  Moet je je er zelfs druk om maken?

OTF versus TTF-lettertypen: wat is beter? Wat is het verschil?

Advertentie OTF versus TTF-vergelijkingen geven doorgaans de voorkeur aan OTF. De vergelijking is echter niet zo eenvoudig. Als je ooit met lettertypen of lettertypen hebt gespeeld, is de kans groot dat je jezelf de vraag stelt "Wat is het verschil tussen OTF en TTF?" Wanneer je besluit om lettertypen voor je systeem te downloaden

Advertentie

OTF versus TTF-vergelijkingen geven doorgaans de voorkeur aan OTF. De vergelijking is echter niet zo eenvoudig.

Als je ooit met lettertypen of lettertypen hebt gespeeld, is de kans groot dat je jezelf de vraag stelt "Wat is het verschil tussen OTF en TTF?" Wanneer je besluit om lettertypen voor je systeem te downloaden. Waarom is zoiets eenvoudigs als een paar pixels op het scherm zo ingewikkeld?

Wees niet bang, MakeUseOf heeft u gedekt. Vandaag is het tijd om te gaan zitten en enkele van de belangrijkste verschillen tussen OTF- en TTF-lettertypen te analyseren. Lees verder om de verschillen te ontdekken, welk lettertype beter is en wanneer het gepast is om het ene boven het andere te gebruiken.

TrueType-lettertypen (TTF)

Laten we beginnen met TTF omdat het eerst kwam. Nou, dat is niet helemaal waar. PostScript dateert van meerdere jaren vóór TTF, maar het is niet ongelooflijk gebruikelijk vandaag, dus we gaan het overslaan omwille van de relevantie.

TTF was een gezamenlijke inspanning van Apple en Microsoft in de vroege jaren tachtig. Het doel was eenvoudig: ze hadden een indeling nodig die zowel Windows als Mac native kon gebruiken, evenals een indeling die standaard door de meeste printers kon worden gelezen. TrueType-lettertypen passen bij de rekening.

Het pakket met het lettertype bevatte zowel de scherm- als de printerlettertypegegevens in een enkel bestand. Dit maakte het eenvoudig om nieuwe lettertypen te installeren en diende als een vroeg platformoverschrijdend lettertype dat door de meeste consumentenapparaten kon worden gebruikt.

OpenType-lettertypen (OTF)

OTF was ook een gezamenlijke inspanning, behalve deze keer tussen Adobe en Microsoft. Net als TTF was OTF platformonafhankelijk en omvatte de display- en printerlettertype-gegevens in één pakket, maar dat is waar de overeenkomsten eindigen.

OTF breidde TTF uit door vele mogelijkheden te bieden die laatstgenoemde niet kon bieden. OTF had bijvoorbeeld een indeling die de opslag van maximaal 65.000 tekens mogelijk maakte.

Vanzelfsprekend bevat het alfabet (AZ) slechts 26 tekens, tien cijfers (0-9) en een handvol extra's, zoals interpunctie, valutatekens en diverse andere (@ #% ^ & *, enz.). Dit was echter vooral gunstig voor het ontwerpen en maken van lettertypen.

Omdat het formaat extra opslag bood voor tekens die het aantal tekens dat de gemiddelde gebruiker ooit nodig zou hebben, ver overtrof, konden ontwerpers extra's toevoegen zoals:

  • ligaturen
  • glyphs
  • Kleine caps
  • Alternatieve tekens
  • Oude figuren

Voorheen moesten deze toevoegingen worden toegevoegd als extra lettertypen met behulp van TTF. Met OTF kunnen ze zich in hetzelfde bestand bevinden als het standaardlettertype en gemakkelijk toegankelijk blijven voor ontwerpers en dergelijke.

De verschillen tussen OTF en TTF

Voor ontwerpers, zowel amateur als professional, is het belangrijkste nuttige verschil tussen OTF en TTF de geavanceerde typefuncties. OTF bevat versieringen zoals ligaturen en alternatieve tekens - ook wel glyphs genoemd - die er zijn om ontwerpers meer opties te geven om mee te werken. (25+ sites voor geweldige gratis lettertypen!)

Voor de meesten van ons niet-ontwerpers zullen de extra opties waarschijnlijk ongebruikt blijven.

Met andere woorden, OTF is inderdaad de "betere" van de twee vanwege de extra functies en opties, maar voor de gemiddelde computergebruiker doen die verschillen er niet echt toe.

Je kunt bijvoorbeeld niet gewoon besluiten om een ​​andere versie van een "F" in Facebook te gebruiken of gemeenschappelijke verbindingsletters zoals "TH" te verfraaien om ze op sierlijke typografie te laten lijken. Degenen die deze gebruiken, doen dit meestal in de Adobe Creative Suite, en met als enige doel subtiele aanpassingen te maken die ervoor zorgen dat tekst er beter uitziet voor afdrukken of op internet.

Laten we de dingen nader uitwerken door te kijken naar drie van de meest voorkomende toevoegingen aan OTF-pakketten

glyphs

Glyphs zijn alternatieve tekens die u kunt wijzigen wanneer u op zoek bent naar iets dat stilistisch anders is dan het standaard. Traditionele personages kunnen er ongeveer zo uitzien:

traditionele belettering

Als u bijvoorbeeld een andere 'A' nodig hebt, kunt u ervoor kiezen om een ​​glyph te gebruiken die een 'A' met verschillende stilistische kwaliteiten weergeeft, of een die als standaard wordt gebruikt in andere alfabetten en talen. Bijvoorbeeld:

alternatieve glyphs

ligaturen

Ligaturen zijn strikt een stilistische toevoeging. Deze komen het meest voor bij scriptlettertypen, maar ze komen voor in bijna alle hoogwaardige pakketten. Goedkopere lettertypen, of lettertypen die u gratis online kunt vinden, hebben minder kans op veel glyphs, ligaturen of andere extra's.

ligaturen

Ligaturen zijn meestal combinaties van twee verschillende letters die samenkomen om een ​​stilistische twee-in-één entiteit te worden. Wanneer letters op deze manier worden gecombineerd, hebben ze meestal verfraaide ontwerpen of een aangepaste afstand tussen de twee.

Alternatieve tekens

Alternatieve tekens zijn precies zoals ze klinken: alternatieven voor niet-alfanumerieke tekens. Zie ze als glyphs voor de niet-nummer- en niet-lettertekens in een lettertypeset. Hiermee kunnen ontwerpers een stilistisch andere versie selecteren van de tekens die ze willen gebruiken.

Laten we enkele voorbeelden bekijken. Een typisch personage kan er ongeveer zo uitzien:

regular-personages

Hoewel de alternatieve versie er als volgt iets anders uit zal zien:

afwisselende tekens

Voor de meesten van ons is het verschil minimaal en het zal ons waarschijnlijk niet zoveel schelen welke versie we moeten gebruiken. Als u echter tekst opmaakt voor een tijdschrift, kunnen deze kleine wijzigingen het verschil maken tussen goed en slecht ontwerp.

OTF versus TTF-lettertypen: wat is beter?

OTF is ongetwijfeld de meest robuuste van de twee opties. Het heeft meer functies die bedoeld zijn om de typetters en ontwerpers flexibiliteit te bieden om incrementele veranderingen te bieden die zijn ontworpen om de algehele look van een stuk te verbeteren.

Dat gezegd hebbende, voor typische eindgebruikers zoals jij en ik die deze functies waarschijnlijk toch niet gebruiken, zal het geen verschil maken. Als je de optie hebt, is OTF altijd de beste van de twee, maar als je in de knel zit en de OTF-versie van een lettertype niet kunt vinden, is er niets mis met TTF.

Moeite om lettertypen te matchen voor een nieuw ontwerp of belangrijk document? Bekijk de beste sites voor het vinden van perfecte lettertype-paren De 5 beste sites voor het vinden van perfecte lettertype-paren De 5 beste sites voor het vinden van perfecte lettertype-paren Het vinden van de perfecte lettertypen voor uw volgende project kan lastig zijn. Gelukkig zijn er een aantal sites voor het koppelen van lettertypen. Lees meer en profiteer van deze gratis lettertypebundels De 10 beste gratis lettertypebundels voor grafische ontwerpers De 10 beste gratis lettertypebundels voor grafische ontwerpers Als u een grafisch ontwerper bent, kan het kiezen van lettertypen een ontmoedigende taak zijn. Deze gratis lettertypebundels zouden u echter moeten helpen. Lees verder .

Ontdek meer over: lettertypen, grafisch ontwerp, logo-ontwerp, typografie.