White-hat hackers versus black-hat hackers.  Hier zijn de beste en beroemdste hackers in de geschiedenis en wat ze vandaag doen.

10 van 's werelds meest beroemde en beste hackers (en hun fascinerende verhalen)

Advertentie Niet alle hackers zijn slecht. De goede worden "white-hat hackers" genoemd en gebruiken hacking om de computerbeveiliging te verbeteren. Degenen die gewoon plezier hebben, worden 'grijze hoed-hackers' genoemd. Maar de kwaadaardige soort waar je aan denkt? Ze worden 'black-hat hackers' genoemd

Advertentie

Niet alle hackers zijn slecht. De goede worden "white-hat hackers" genoemd en gebruiken hacking om de computerbeveiliging te verbeteren. Degenen die gewoon plezier hebben, worden 'grijze hoed-hackers' genoemd. Maar de kwaadaardige soort waar je aan denkt?

Ze worden 'black-hat hackers' genoemd. Ondanks dat ze de beste zijn in wat ze doen, kunnen ze veel schade aanrichten, zoals de geschiedenis heeft aangetoond. Hier zijn enkele van de meest beruchte en snode 'zwarte hoedenmakers', wat ze deden om hun reputatie te verdienen, en waar ze nu zijn.

1. Kevin Mitnick

Het Amerikaanse ministerie van Justitie noemde hem de 'meest gezochte computercrimineel in de Amerikaanse geschiedenis'. Het verhaal van Kevin Mitnick is zo wild dat het zelfs de basis vormde voor een film met de naam Track Down.

Wat heeft hij gedaan?
Na een jaar in de gevangenis te hebben gezeten omdat hij het netwerk van Digital Equipment Corporation had gehackt, werd hij drie jaar lang onder toezicht vrijgelaten. Maar aan het einde van die periode vluchtte hij en ging hij op een 2, 5-jarige hacking waarbij het nationale waarschuwingssysteem werd geschonden en bedrijfsgeheimen werden gestolen.

Waar is hij nu?
Mitnick werd uiteindelijk gepakt en veroordeeld met een gevangenisstraf van vijf jaar. Na die jaren volledig te hebben gediend, werd hij consultant en spreker in het openbaar voor computerbeveiliging. Hij runt nu Mitnick Security Consulting, LLC.

Matrix-stijl code

2. Jonathan James

Het verhaal van Jonathan James, bekend als 'c0mrade', is tragisch. Hij begon op jonge leeftijd te hacken, slaagde erin verschillende commerciële en overheidsnetwerken te hacken en werd daarvoor naar de gevangenis gestuurd - terwijl hij nog een minderjarige was.

Wat heeft hij gedaan?
James heeft uiteindelijk het NASA-netwerk gehackt en voldoende broncode gedownload (activa gelijk aan $ 1, 7 miljoen op dat moment) om te leren hoe het International Space Station werkte. NASA moest zijn netwerk drie volledige weken afsluiten terwijl ze de inbreuk onderzochten, wat $ 41.000 extra kostte.

Waar is hij nu?
In 2007 werden verschillende spraakmakende bedrijven het slachtoffer van talloze kwaadaardige netwerkaanvallen. Hoewel James elke betrokkenheid ontkende, werd hij verdacht en onderzocht. In 2008 pleegde James zelfmoord, in de overtuiging dat hij zou worden veroordeeld voor misdaden die hij niet had begaan.

3. Albert Gonzalez

Albert Gonzalez begon als leider van een hackergroep genaamd ShadowCrew. Naast het stelen en verkopen van creditcardnummers, fabriceerde ShadowCrew ook frauduleuze paspoorten, ziekteverzekeringskaarten en geboortecertificaten voor misdaden tegen identiteitsdiefstal 6 Waarschuwingssignalen van digitale identiteitsdiefstal Je moet niet negeren 6 Waarschuwingssignalen van digitale identiteitsdiefstal die je niet mag negeren Negeer identiteitsdiefstal is tegenwoordig niet al te zeldzaam, maar we vallen vaak in de val van het denken dat het altijd "iemand anders" zal overkomen. Negeer de waarschuwingssignalen niet. Lees verder .

Wat heeft hij gedaan?
Albert Gonzalez baande zich een weg naar internetfaam toen hij gedurende twee jaar meer dan 170 miljoen creditcard- en ATM-kaartnummers verzamelde. Vervolgens heeft hij de databases van TJX-bedrijven en Heartland Payment Systems gehackt om ook al hun opgeslagen creditcardnummers te stelen.

Waar is hij nu?
Gonzalez werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar (twee straffen van 20 jaar die gelijktijdig moeten worden uitgezeten) en staat gepland voor vrijlating in 2025.

4. Kevin Poulsen

Kevin Poulsen, ook bekend als 'Dark Dante', verdiende zijn 15 minuten roem door gebruik te maken van zijn ingewikkelde kennis van telefoonsystemen. Op een gegeven moment hackte hij de telefoonlijnen van een radiostation en stelde hij zich op als de winnende beller, waardoor hij een gloednieuwe Porsche kreeg. Volgens de media was hij de 'Hannibal-docent van computercriminaliteit'.

Wat heeft hij gedaan?
Poulsen kwam op de lijst van de FBI met wensen toen hij federale systemen hackte en telefoontapinformatie stal. Hij werd later gevangen genomen in een supermarkt (van alle plaatsen) en veroordeeld tot 51 maanden gevangenisstraf en een factuur voor $ 56.000 aan restitutie.

Waar is hij nu?
Poulsen veranderde zijn wegen na zijn vrijlating uit de gevangenis in 1995. Hij begon te werken als journalist en is nu een bijdragende redacteur voor Wired. In 2006 hielp hij zelfs de politie om 744 zedendelinquenten op MySpace te identificeren.

Persoon draagt ​​een hoodie

5. NASA-hacker Gary McKinnon

Gary McKinnon, bekend als 'Solo' op internet, zou naar verluidt de grootste militaire computerhack aller tijden worden.

Wat heeft hij gedaan?
Gedurende een periode van 13 maanden van februari 2001 tot maart 2002 heeft McKinnon illegaal toegang gehad tot 97 computers van de Amerikaanse strijdkrachten en NASA.

Hij beweerde dat hij alleen op zoek was naar informatie over gratis energieonderdrukking en UFO-cover-ups, maar volgens de Amerikaanse autoriteiten heeft hij een aantal kritieke bestanden verwijderd en meer dan 300 computers onbruikbaar gemaakt, wat resulteerde in meer dan $ 700.000 schadevergoeding.

Waar is hij nu?
Van Schotse afkomst en opererend vanuit het Verenigd Koninkrijk, kon McKinnon de Amerikaanse regering ontwijken tot 2005, toen hij geconfronteerd werd met uitlevering. Na een reeks van beroepen blokkeerde Theresa May zijn uitlevering omdat hij 'ernstig ziek' was en dat uitlevering 'onverenigbaar zou zijn met [zijn] mensenrechten'.

6. Robert Tappan Morris

Robert Tappan Morris heeft zijn kennis van computers overgenomen van zijn vader Robert Morris, die computerwetenschapper was bij Bell Labs en later de NSA. Morris wordt gecrediteerd als de maker van 's werelds eerste bekende computerworm.

Wat heeft hij gedaan?
In 1988 creëerde hij de Morris Worm terwijl hij een student was aan de Cornell University. Het programma was bedoeld om de grootte van internet te meten, maar het had een fout: computers konden meerdere keren worden geïnfecteerd 7 soorten computervirussen om op te letten en wat ze doen 7 soorten computervirussen om op te letten en wat ze doen Veel soorten computervirussen kunnen uw gegevens stelen of vernietigen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende virussen en wat ze doen. Lees meer, en elke infectie zou ervoor zorgen dat de computer nog meer vertraagt. Het maakte meer dan 6.000 computers onbruikbaar.

Waar is hij nu?
In 1989 bleek Robert Tappan Morris de Computer Fraud and Abuse Act te hebben overtreden. Hij werd veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijk, 400 uur gemeenschapsdienst en een boete van $ 10.050. Hij richtte uiteindelijk Y Combinator op en is nu een vaste professor aan het Massachusetts Institute of Technology.

7. Loyd Blankenship

Loyd Blankenship, bekend als "The Mentor" in hacking-kringen, is een actieve hacker sinds de jaren zeventig. Hij was in het verleden lid van verschillende hackgroepen, met name Legion of Doom (LOD).

Wat heeft hij gedaan?
Blankenship schreef een essay met de naam 'Mentor's Last Words' (ook wel 'Conscience of a Hacker and Hacker Manifesto' genoemd), dat hij schreef nadat hij in 1986 was gearresteerd. Het essay wordt gezien als een soort hoeksteen voor het hacken van de cultuur.

Waar is hij nu?
Blankenship werd in 1989 aangenomen door Steve Jackson Games om te werken aan GURPS Cyberpunk. De Amerikaanse geheime dienst overviel zijn huis in 1990 en nam het spelboek van de game in beslag en noemde het een 'handboek voor computercriminaliteit'. Hij heeft sindsdien het hacken opgegeven en is nu hoofd van productonderzoek en ontwerp bij McAfee.

Persoon voor computerscherm

8. Julian Assange

Julian Assange begon op 16-jarige leeftijd te hacken onder de naam 'Mendax'. Gedurende vier jaar hackte hij verschillende overheids-, bedrijfs- en onderwijsnetwerken - waaronder het Pentagon, NASA, Lockheed Martin, Citibank en Stanford University.

Wat heeft hij gedaan?
Assange creëerde vervolgens WikiLeaks in 2006 als een platform voor het publiceren van nieuwslekken en geclassificeerde documenten van anonieme bronnen. De Verenigde Staten startten in 2010 een onderzoek tegen Assange om hem te beschuldigen onder de Spionage Act van 1917.

Waar is hij nu?
Assange is momenteel een burger van Ecuador en heeft zich verscholen in de Ecuadoraanse ambassade in Londen, uit angst voor uitlevering aan de Verenigde Staten.

9. Guccifer 2.0

Wie is Guccifer 2.0? Niemand weet het zeker. Het kan een persoon zijn, of een groep die zich als een persoon voordoet. De naam is een eerbetoon aan een Roemeense hacker (bekend als "Guccifer") die zich vaak richtte op Amerikaanse regeringsfunctionarissen en anderen van politieke bekendheid.

Wat deden ze?
Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 werd het netwerk van de Democratische Nationale Conventie gehackt. Duizenden documenten zijn gelekt op WikiLeaks en elders. Velen geloven dat Guccifer 2.0 een dekking is voor Russische intelligentie, maar in een interview met Vice beweerde Guccifer 2.0 dat hij Roemeens was en geen Russisch.

Waar zijn ze nu?
Guccifer 2.0 verdween vlak voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 en verscheen vervolgens eenmaal in januari 2017 om te beweren dat hij geen banden had met de Russische inlichtingendienst.

10. Anoniem

Anoniem is misschien wel de meest bekende 'hacker' aller tijden, maar ook de meest vage. Anoniem is geen enkele persoon, maar eerder een gedecentraliseerde groep hackers zonder echt lidmaatschap of hiërarchie. Iedereen kan handelen in naam van Anoniem.

Wat deden ze?
Sinds hun debuut in 2003 is Anonymous gecrediteerd voor het aanvallen van verschillende opmerkelijke doelen, waaronder Amazon, PayPal, Sony, de Westboro Baptist Church, de Scientology Kerk, delen van het dark web Wat is het Deep Web? Het is belangrijker dan u denkt Wat is het diepe web? Het is belangrijker dan je denkt. Het diepe web en het donkere web klinken eng en nefar, maar de gevaren zijn overdreven. Dit is wat ze eigenlijk zijn en hoe je ze zelfs zelf kunt openen! Lees meer, en de regeringen van Australië, India, Syrië, de Verenigde Staten, naast tientallen anderen.

Waar zijn ze nu?
Anoniem gaat nog steeds door met zijn hacktivisme. Sinds 2011 zijn er twee gerelateerde hackgroepen van Anoniem ontstaan: LulzSec en AntiSec.

Veilig blijven tegen moderne hackers

Elk jaar komen nieuwe grote beveiligingslekken en nieuwe hacktools aan het nieuws. Heb je bijvoorbeeld gehoord van de LoJax UEFI-rootkit, ontwikkeld door Russische hackers?

Maak je geen zorgen als je bang bent dat een hacker zoals een van de bovenstaande je leven zal ruïneren. Ze geven de voorkeur aan grote organisaties en entiteiten. Bekijk voor meer informatie deze interessante documentaires over hackers.

Maar u moet op uw hoede zijn voor een ander soort hacker: iemand die uw persoonlijke gegevens wil stelen voor eigen gewin. Om beschermd te blijven, moet u beveiligingssoftware gebruiken om te beschermen tegen malware en leren hoe u kunt herkennen wanneer uw online accounts zijn gehackt.

Als je een white-hat hacker wilt worden, bezoek dan deze websites om te leren hoe je legaal kunt hacken 5 Websites die je leren hoe je legaal kunt hacken 5 Websites die je leren hoe je legaal kunt hacken Om ethisch hacken te leren, moet je hacken als een crimineel. Ga aan de slag met deze websites die u wettelijk kunt hacken. Lees verder . Ontdek ook waarom ethisch hacken legaal is Waarom ethisch hacken legaal is en waarom we het nodig hebben Waarom ethisch hacken legaal is en waarom we het nodig hebben Ethisch hacken is een manier om de veiligheidsrisico's van cybercriminaliteit te bestrijden. Is ethisch hacken legaal? Waarom hebben we het zelfs nodig? Lees meer in de eerste plaats.

Afbeelding tegoed: ViChizh / Shutterstock

Ontdek meer over: Hacking, online beveiliging.