De 3 meest veilige en gecodeerde e-mailproviders online
Advertentie
Van hackers tot bedrijven en overheidsinstellingen, veel mensen willen onze communicatie bekijken. Gratis e-mailproviders gebruiken heimelijk software om informatie uit uw e-mails en contacten te verzamelen om u steeds meer gerichte advertenties te verkopen.
Als u deze stand van zaken beu bent en uw communicatie tegen nieuwsgierige blikken wilt beveiligen, is het misschien de moeite waard om in plaats daarvan een veilige, gecodeerde e-mailservice te kiezen.
1. ProtonMail
Prijs : gratis. Premium accounts beschikbaar.
Opslag : 500 MB. Tot 20 GB voor premium accounts.
Land : Zwitserland
ProtonMail werd voor het eerst gelanceerd in 2013 en werd ontwikkeld door onderzoekers van CERN. Na een succesvolle crowdfunding-campagne heeft de open source, gecodeerde e-mailprovider beta in maart 2016 verlaten. ProtonMail gebruikt end-to-end-codering zodat berichten alleen zichtbaar zijn voor u en de ontvanger.
Hoewel er premium-opties zijn, hebben veel gebruikers van de service gratis accounts. Het is daarom redelijk om na te denken over hoe zij de dienst kunnen ondersteunen zonder te leunen op gerichte reclame. Gelukkig heeft het bedrijf een Defensiefonds dat de dienst tot een jaar zonder enige andere inkomsten kan ondersteunen.
Waarom ProtonMail?
Alle gegevens worden opgeslagen op de servers van het bedrijf in Zwitserland - een land dat bekend staat om zijn harde houding ten aanzien van privacy en gegevensbescherming. Belangrijk is dat ProtonMail delen van hun service in open source heeft. De code is beschikbaar op GitHub van ProtonMail zodat iedereen de beveiliging van het platform kan bekijken en verifiëren.
Hoewel e-mails van en naar andere ProtonMail-gebruikers end-to-end gecodeerd zijn, zal ProtonMail deze e-mails scannen om te beschermen tegen spam als u communiceert met niet-gecodeerde services zoals Gmail. Deze berichten worden echter in het geheugen gescand, wat betekent dat ze niet worden bewaard en in zeer korte tijd worden overschreven. Zodra de e-mail is onderzocht, wordt deze versleuteld. Als al dit gepraat over codering verwarrend wordt, wilt u misschien de coderingsvoorwaarden lezen die u zou moeten kennen 10 basiscoderingsvoorwaarden die iedereen zou moeten kennen en begrijpen 10 basiscoderingsvoorwaarden die iedereen zou moeten kennen en begrijpen Iedereen heeft het over codering, maar als u merkt dat u verloren of verward, hier zijn enkele belangrijke coderingsvoorwaarden die u op de hoogte brengen. Lees verder .
Volgens hun privacybeleid is IP-logboekregistratie standaard uitgeschakeld, hoewel u dit kunt inschakelen in uw accountinstellingen. Uw IP-adres kan uw locatie onthullen, dus het gebrek aan logboekregistratie is een voordeel voor uw privacy.
ProtonMail slaat ook geen gegevens op zodra het is verwijderd ProtonMail: de e-mailbeveiliging die u nodig hebt met de functies die u wilt ProtonMail: de e-mailbeveiliging die u nodig hebt met de functies die u wilt ProtonMail is een vertrouwde e-mailservice die krachtige beveiliging combineert met handige functies . Dit is waarom je het eens moet proberen. Lees verder . Als u een e-mail verwijdert, is deze echt verdwenen. De enige uitzondering is wanneer de gegevens zijn opgeslagen in een back-up. In dat geval kan het tot 14 dagen duren voordat ze volledig zijn verwijderd. Het is niet nodig om persoonlijke informatie te verstrekken tijdens het aanmelden. Het bedrijf staat je zelfs toe om te betalen voor premium-accounts in de cryptocurrency Bitcoin.
Het moederbedrijf van ProtonMail, Proton Technologies AG, ontwikkelt ook ProtonVPN, een multi-platform VPN. Net als de e-mailservice biedt ProtonVPN gratis en premium niveaus. Sommige ProtonMail premium-accounts hebben ook toegang tot de premiumfuncties van ProtonVPN. We hebben ProtonVPN zelfs vermeld als een van de beste onbeperkte gratis VPN-services De beste onbeperkte gratis VPN-services (en hun verborgen kosten) De beste onbeperkte gratis VPN-services (en hun verborgen kosten) Op zoek naar een gratis onbeperkte VPN om uw online privacy te beschermen? Hier zijn de topkeuzes, samen met hun verborgen kosten. Lees verder .
Download : ProtonMail voor Android | iOS | Web
(Vrij)
2. TutaNota
Prijs : gratis. Premium accounts beschikbaar.
Opslag : 1 GB, uitbreidbaar.
Land : Duitsland
Tutanota werd in 2011 gelanceerd door het Duitse bedrijf Tutao GmbH. De naam van de dienst komt uit het Latijn voor een veilig bericht. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat Tutanota een gratis gecodeerde e-mailservice is. Hun servers zijn ook gevestigd in Duitsland, waardoor ze onderworpen zijn aan de strenge Duitse federale wet op gegevensbescherming.
Hoewel dat in theorie geweldig klinkt, is het ook vermeldenswaard dat de Duitse inlichtingendienst samenwerkte met hun Amerikaanse tegenhangers, de NSA, in hun bewakingsprogramma's. Hoewel dat invloed heeft op alle gegevens in Duitsland, is er geen suggestie dat Tutanota ooit medeplichtig is geweest. Voor privacy-georiënteerde is het echter de moeite waard om in gedachten te houden.
Waarom Tutanota?
Net als ProtonMail gebruikt Tutanota end-to-end encryptie om de privacy van uw e-mails te waarborgen. Waar de zaken enigszins verschillen, is de manier waarop de service externe e-mails verwerkt. Als u een bericht naar een andere e-mailservice zoals Gmail verzendt, stuurt Tutanota een link naar een tijdelijk account waar de ontvanger het bericht kan bekijken.
Tutanota is ook open-source, met de code beschikbaar op de Tutanota Github-pagina. Alle gegevens die in uw inbox zijn opgeslagen, zijn gecodeerd, waarbij alleen metagegevens zoals afzender, ontvanger en datum zichtbaar zijn. In hun veelgestelde vragen staat echter dat ze ook coderen voor het coderen van metagegevens.
Het bedrijf gebruikt 2048-bits RSA en 128-bits AES-coderingsmethoden. Ze ondersteunen echter geen PGP; een functie die vaak wordt gebruikt om veilige e-mailproviders te beoordelen. Dat gezegd hebbende, geloven ze dat hun codering voordelen biedt boven PGP, zoals het coderen van de onderwerpregel. Er is ook ruimte voor hen om in de toekomst meer gecodeerde services te bouwen, zoals de voor iedereen beschikbare agenda en geplande cloudopslag.
Volgens hun privacybeleid verzamelen ze wel mailserverlogboeken. Hoewel deze slechts zeven dagen worden bewaard, bevatten ze wel e-mailadressen van afzenders en ontvangers, maar geen IP-adressen van klanten.
Hoewel je gratis een Tutanota-account kunt openen, bieden ze ook betaalde opties. Een Premium-account kost slechts € 12 per jaar en stelt u in staat een extra gebruiker toe te voegen, maximaal vijf aliassen te gebruiken en ondersteuning voor aangepaste domeinen mogelijk te maken.
Download : TutaNota voor Android | iOS | Web (gratis)
3. Mailfence
Prijs : gratis. Premium accounts beschikbaar.
Opslag : 500 MB e-mails, standaard 500 MB documenten.
Land : België
Mailfence is een gratis beveiligde e-mailservice van de makers van ContactOffice. Na de onthullingen van Snowden die toezicht houden op de Amerikaanse overheid, vond ContactOffice dat er behoefte was aan een privacygerichte e-mailservice.
Hun servers bevinden zich in België en, zoals bij veel Europese landen na de GDPR, heeft het land sterke privacywetten. Deze voorschriften begunstigen meestal de consument in plaats van het bedrijf, waardoor de bescherming wordt versterkt. In tegenstelling tot sommige landen - namelijk de Five Eyes-landen - zijn er geen aanwijzingen dat België heeft meegewerkt aan de NSA-surveillancesystemen.
Waarom Mailfence?
Een zorg bij het kiezen van een nieuwe digitale dienst is of deze nog jaren operationeel zal blijven. ContactOffice werd opgericht in 1999 en heeft dus een lange levensduur. Ze verdienen ook operationele middelen voor Mailfence door de software in licentie te geven aan bedrijven. Om dit te doen, moeten ze hun software eigendom houden, dus helaas is Mailfence niet open-source.
In tegenstelling tot de andere services in deze lijst is Mailfence meer dan alleen een veilige e-mailprovider. Een account biedt ook toegang tot agenda's, contacten en documentopslag. Gratis accounts hebben opslagruimte voor 500 MB e-mails, 500 MB documenten en één kalender. Entry- en Pro-accounts upgraden deze opslag en voegen extra functies toe. Door hun privacygerichte gegevens te versterken, kunt u er zelfs voor kiezen om uw account te betalen met Bitcoin.
Teleurstellend is er geen mobiele applicatie van Mailfence. Het bedrijf heeft echter verklaard dat er sinds minstens 2017 een in ontwikkeling is. Als dit een dealbreaker is, kunt u gecodeerde e-mail op Android verzenden met OpenKeychain. Gecodeerde e-mail verzenden op Android met OpenKeychain. Gecodeerde e-mail verzenden op Android met behulp van OpenKeychain OpenKeychain Zin om gecodeerde e-mails en berichten op uw Android-telefoon te verzenden? Bekijk hoe OpenKeychain dit eenvoudig maakt. Lees in plaats daarvan meer. Voorlopig moet je echter een premium account betalen als je je Mailfence-mail op je smartphone wilt beheren. Dit geeft u toegang tot Exchange ActiveSync, POP, IMAP en SMTPS.
Mailfence is end-to-end gecodeerd en ondersteunt OpenPGP. U kunt een sleutel op uw computer genereren die vervolgens wordt versleuteld met 256-bits AES en wordt opgeslagen op de servers van Mailfence. Ze ondersteunen ook tweefactorauthenticatie om ongeautoriseerde toegang tot uw account te voorkomen.
Opkomen voor uw principes is op zichzelf bewonderenswaardig, maar daarnaast doneert ContactOffice 15 procent van de inkomsten uit hun Pro-plannen aan de pro-privacyorganisaties. Momenteel gaan donaties naar de Electronic Frontier Foundation (EFF) en de European Digital Rights Foundation (EDRi).
Downloaden : Mailfence voor web (gratis)
De meest veilige e-mailproviders
Veel gratis e-mailproviders ondernemen geen stappen om uw privacy te beschermen of nemen zelfs stappen om deze te ondermijnen. Overschakelen naar een gecodeerd e-mailaccount is een wijziging waard. Bij het kiezen is het essentieel om de provider te evalueren op hun versleutelingsmethoden, hoe ze de service financieren en waar de servers zich bevinden.
Natuurlijk is geen enkele online service volledig veilig, ongeacht de ethiek van de aanbieder. Er zullen altijd hackers en bewakingsbureaus zijn die hun steeds groeiende databases willen uitbreiden. Vergeet niet de basis om uw veiligheid te vergroten. Daarom kunt u overwegen om uw cyberhygiëne te verbeteren en onze tips voor het omgaan met gegevens op het werk te bekijken 5 Tips voor gegevensverwerking om beveiligingslekken op het werk te voorkomen 5 Tips voor gegevensverwerking om beveiligingslekken op het werk te voorkomen Bezorgd dat u per ongeluk een inbreuk op de beveiliging kunt veroorzaken op het werk? Bekijk onze tips voor gegevensverwerking om ervoor te zorgen dat u veilig blijft! Lees verder .
Ontdek meer over: Desktop Email Client, Email Tips, Encryptie, Online Privacy, Online Security, Surveillance.