De volgende keer dat je vastzit op een luchthaven met een lange tussenstop, gebruik je deze apps om de ervaring een beetje minder ellendig te maken.

7 levensreddende apps om langeafstandsvluchten te overleven

Advertentie Een lange tussenstop kan de opwinding van elke reis wegnemen. Je bent uitgeput van de vorige vlucht, de wifi en je mobiele verbinding zijn meestal vlokkig, je apparaten raken leeg en er zijn veel mensen in de buurt. Het is gewoon geen comfortabele ervaring. Maar het blijkt dat er manieren zijn om die overstapsituaties iets beter te maken

Advertentie

Een lange tussenstop kan de opwinding van elke reis wegnemen. Je bent uitgeput van de vorige vlucht, de wifi en je mobiele verbinding zijn meestal vlokkig, je apparaten raken leeg en er zijn veel mensen in de buurt. Het is gewoon geen comfortabele ervaring.

Maar het blijkt dat er manieren zijn om die overstapsituaties iets beter te maken. Met de juiste apps kun je het meeste uit een tussenstop halen en met een beetje geluk zelfs een mini-vakantie maken. Hier zijn de beste zeven apps die u nodig hebt.

1. Stuiteren

Als je genoeg tijd hebt tot je volgende vlucht, kun je net zo goed uitstappen en de stad waarin je bent een paar uur verkennen. Helaas bieden luchthavens geen opslagcabines aan waar u uw koffers tijdelijk kunt opbergen.

Voer Bounce in, een service waarmee u plaatsen in de buurt kunt zoeken waar u uw tassen gemakkelijk voor de dag kunt opbergen. Bij elke Bounce-retailpartner betaalt u een standaardvergoeding van $ 6 per 24 uur voor één item. Bounce heeft ook geen specifieke gewichtslimiet; het is prima zolang een persoon het kan oppakken.

Plus, Bounce heeft locaties in de buurt van treinstations en luchthavens. Op het moment van schrijven is het beschikbaar in grote Amerikaanse steden zoals Chicago, Los Angeles en meer.

Downloaden: Bounce voor Android | iOS (gratis)

2. FLIO

Probeer FLIO als u een smal venster hebt tussen vluchten. Hiermee kun je bijna elk aspect van de luchthaven bekijken waar je aan vast zit.

Of het nu gaat om het vinden van de beste coffeeshops of het bereiken van de gate van uw vlucht, FLIO heeft u gedekt. Je kunt zelfs loungetoegang rechtstreeks vanuit de app kopen en een paar kortingen scoren als je geluk hebt. FLIO kan ook de dienstregeling en kaart van de luchthaven weergeven.

Downloaden: FLIO voor Android | iOS (gratis)

3. BYHOURS

Voor reizigers die op zoek zijn naar een plek om te crashen maar geen hele dag geld willen uitgeven aan een hotelkamer, is BYHOURS de perfecte app.

Met BYHOURS kun je per uur een kamer krijgen. Er zijn drie niveaus waaruit u kunt kiezen: 3, 6 of 12 uur. BYHOURS werkt samen met gerenommeerde ketens om dit mogelijk te maken, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over kwaliteit. Omdat deze hotels over de hele wereld zijn verspreid, kunt u de app in een groot aantal steden gebruiken.

Prijzen verschillen op basis van de accommodatie, maar de app biedt drie-, vier- en vijfsterrenhotels. Boeken via BYHOURS biedt nog steeds toegang tot de rest van de voorzieningen van het hotel en de service biedt ook gratis annulering.

Downloaden: BYHOURS voor Android | iOS (gratis)

4. Google Trips

Google Trips hier op het eerste gezicht lijken misschien vreemd. Maar de app wordt geleverd met een aantal tools die u misschien handig vindt om snel een korte rondleiding door de stad te plannen. Voor elke bestemming heeft Google Trips een tabblad met de naam Day Tours, waar u routes kunt vinden die perfect zijn als u maar een paar uur over hebt.

Bovendien kunt u deze plannen met één tik downloaden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over een lokaal gegevensplan. Zoals we eerder hebben vermeld, is Google Trips in staat tot veel meer en is het een waardevolle reisgenoot.

Downloaden: Google Trips voor Android | iOS (gratis)

5. AirHelp

Layovers zijn niet altijd gepland. Scenario's zoals vliegtuignoodsituaties, omleidingen en vertragingen kunnen ook grote schade aanrichten aan uw plannen en toekomstige reserveringen. In die gevallen heeft u AirHelp nodig.

Met AirHelp kunt u uw passagiersrechten leren kennen en claims indienen. AirHelp brengt uw claim naar de luchtvaartmaatschappij zelf en vecht namens u voor de zaak. Eenmaal verwerkt, kunt u weten of u in aanmerking komt voor een vergoeding en als u dat doet, hoeveel het bedrijf u precies verschuldigd is. Het archiveringsproces is vrij snel en kan binnen enkele minuten worden uitgevoerd.

Het enige dat u hoeft te doen, is de essentiële gegevens uploaden, zoals uw boekingsnummer, een beschrijving van het incident en dergelijke. Bovendien brengt AirHelp alleen kosten in rekening als u de claim wint. Het kost 25 procent minder voor eenvoudige zaken en 50 procent als het naar de rechtbank gaat. Het werkt met annuleringen, overboekingen, vertragingen en vrijwel al het andere daar tussenin.

Downloaden: AirHelp voor Android | iOS (gratis)

6. MiFlight / MyTSA

Dus je hebt besloten om zoveel mogelijk de stad in te trekken. Maar laat u voldoende tijd over voor die beveiligings- en bagagelijnen op de luchthaven?

Om het antwoord te vinden (tenminste voor luchthavens in de Verenigde Staten), kunt u MiFlight of MyTSA downloaden.

Beide bevatten crowdsourced-gegevens die u ongeveer vertellen hoe lang het duurt om door de beveiliging op een specifieke luchthaven te komen. MyTSA, de officiële TSA-app, bevat ook een heleboel andere handige weetjes die je kunt controleren. Dat omvat informatie zoals hoe druk een terminal is, wat u in uw handbagage kunt hebben en meer.

MyTSA is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Maar MiFlight is alleen Android.

Download: MyTSA voor Android | iOS (gratis)
Downloaden: MiFlight voor iOS (gratis, in-app aankopen beschikbaar)

7. WiFi-kaart

Een andere community-gestuurde app die je geest opbeurt tijdens een tussenstop is WiFi Map. Zoals de naam al doet vermoeden, toont het u alle gratis Wi-Fi-hotspots in de buurt waarmee u verbinding kunt maken. Bovendien host de app referenties voor miljoenen met een wachtwoord beveiligde netwerken, dankzij gebruikersinvoer.

Je kunt er zelf aan toevoegen als je merkt dat dat nog niet in de app staat. Het heeft ook een heleboel andere handige netwerkhulpmiddelen, zoals een ping-calculator, bandbreedtevoorbeeld en meer.

Downloaden: WiFi-kaart voor Android | iOS (gratis, abonnement beschikbaar)

Maak je klaar voor je volgende internationale reis

Dus je hebt de overstap overleefd. En hopelijk heb je met deze zeven apps misschien zelfs genoten van een onverwachte mini-vakantie.

Maar nu is het tijd om je voor te bereiden op de reis waarop je eigenlijk hebt gewacht. Om je hierbij te helpen, bekijk je enkele apps die van pas kunnen komen bij je volgende buitenlandse reis. 9 Handige apps om te downloaden voor je volgende internationale reis 9 Handige apps om te downloaden voor je volgende internationale reis Een internationale reis maken? Deze essentiële Android- en iPhone-apps helpen u uw weg te vinden, valuta om te zetten en meer. Lees verder .

Ontdek meer over: Android-apps, Google Flights, iOS-apps, planningstool, reizen.