Op zoek naar de beste IPTV-apps voor Android?  We hebben u gedekt met verschillende geweldige gratis keuzes.

De 5 beste gratis IPTV-apps om live tv te kijken op Android

Advertentie Het is eenvoudiger dan ooit om tv-programma's en films op aanvraag te bekijken op uw Android-apparaat. Maar hoe zit het met live tv? Ja, er zijn services zoals Sling en PlayStation Vue. Als u echter weet waar u moet zoeken, hoeft u zich niet te abonneren op hun dure plannen. U kunt in plaats daarvan gratis IPTV gebruiken; je hebt alleen een IPTV-app en een IPTV-bron nodig

Advertentie

Het is eenvoudiger dan ooit om tv-programma's en films op aanvraag te bekijken op uw Android-apparaat. Maar hoe zit het met live tv?

Ja, er zijn services zoals Sling en PlayStation Vue. Als u echter weet waar u moet zoeken, hoeft u zich niet te abonneren op hun dure plannen. U kunt in plaats daarvan gratis IPTV gebruiken; je hebt alleen een IPTV-app en een IPTV-bron nodig.

Wat is een IPTV-app?

We hebben IPTV in detail bekeken Wat is IPTV en is het legaal? Wat is IPTV en is het legaal? Wat is IPTV? En nog belangrijker, is IPTV legaal? Zoals altijd met juridische vragen, is het antwoord enigszins genuanceerd. Lees eerder meer, maar we zullen hier kort samenvatten.

IPTV-apps lijken een beetje op Kodi; het zijn lege shells die geen inhoud kunnen streamen zonder gebruikersinvoer. U bent verantwoordelijk voor het toevoegen van kanalen, afspeellijsten en andere bronnen.

Doorgaans kunt u de apps niet gebruiken om Netflix, Hulu of directe inhoud van andere externe providers te bekijken.

Hier zijn we niet geïnteresseerd in de beste on-demand streaming-apps Geannuleerde kabel? 8 TV-apps streamen om de ongeldige geannuleerde kabel te vullen? 8 TV-apps streamen om de leegte op te vullen Als je de kabel hebt geannuleerd, vraag je je misschien af ​​wat je hierna kunt kijken. Deze streaming tv-apps kunnen het antwoord zijn, omdat ze een traditionele kijkervaring bieden. Lees meer of plaatsen om online tv te kijken. We kijken alleen naar de IPTV-apps zelf - bekijk ons ​​stuk over IPTV-serviceproviders De beste legale IPTV-serviceproviders in 2019 De beste legale IPTV-serviceproviders in 2019 Hier zijn de beste legale IPTV-services die u niet in problemen zullen brengen met de wet. Lees meer voor meer. In het bijzonder willen we weten wat de beste IPTV-apps op Android zijn.

1. Luie IPTV

Onze eerste keuze is Lazy IPTV. Het ondersteunt M3U-afspeellijsten in open-view-, ZIP- en GZ-formaten. De app kan ook afspeellijsten lezen in de indeling XSPF (XML Shareable Playlist).

Nieuwe inhoud toevoegen aan Lazy IPTV is eenvoudig. U hebt toegang tot inhoud op uw lokale bestandssysteem en plakt URL's rechtstreeks van internet of het klembord van uw apparaat. De app werkt met HTTP- en UDP-streams en kan video's rechtstreeks van YouTube en VK VK afspelen. Er is ook een ingebouwde audiospeler voor internetradiokanalen.

Belangrijk voor een IPTV-app, deze ondersteunt elektronische programmagidsen (EPG's). Het kan XMLTV EPG's lezen die zijn opgeslagen als open-view, ZIP of GZ.

Vanuit het oogpunt van bruikbaarheid kunt u met Lazy IPTV favorieten toevoegen, geneste mappen ondersteunen en afspeellijstgroepen maken. U kunt uw afspeellijsten exporteren als u ooit besluit over te schakelen naar een alternatieve app.

Ten slotte is het startscherm van de app volledig aanpasbaar. U kunt snelkoppelingen toevoegen aan uw meest bekeken kanalen en wijzigen hoe de inhoud wordt weergegeven.

Downloaden: Lazy IPTV (gratis)

2. GSE Smart IPTV

GSE Smart IPTV is een van de populairste IPTV-apps in de Google Play Store. Het is meer dan een miljoen keer gedownload en scoort gemiddeld 4, 5 sterren.

De app is niet voor niets populair. Ten eerste is het misschien wel de meest visueel aantrekkelijke IPTV-app voor Android. Het heldere ontwerp en de kabel-tv-achtige EPG-indeling maken het gemakkelijk om te vergeten dat u zelfs een app gebruikt.

Ten tweede is GSE Smart IPTV beschikbaar op veel meer platforms dan de meeste van zijn concurrenten. U vindt versies voor Android, Android TV, iOS en Apple TV. De app is ook compatibel met Chromecast. En vergeet niet, u kunt zelfs Android-apps installeren op Amazon Fire TV-apparaten Apps op een Amazon Fire TV-stick sideloaden Apps op een Amazon Fire TV-stick sideloaden Hier leest u hoe u Fire Stick-apps kunt installeren die niet beschikbaar zijn op Amazon. Lees meer als u weet hoe u APK-bestanden sideloaden.

Qua functies ondersteunt GSE Smart IPTV EPG-inhoud in het XML-, ZIP- en GZ-formaat. Het biedt ook native ouderlijk toezicht en ondersteuning voor ondertiteling (SRT-bestanden).

GSE Smart IPTV kan livestreams van HTTP-, HSL-, M3U8-, MMS-, RTSP- en RTMP-bronnen afspelen. De app wordt door advertenties ondersteund.

Downloaden: GSE Smart IPTV (gratis)

3. Perfecte speler IPTV

perfecte speler epg-opties

Perfect Player IPTV is een andere enorm populaire app. Het is vooral populair bij gebruikers van Android TV die op zoek zijn naar een alternatief voor de native Live Channels-app.

De app ondersteunt M3U- en XSPF-afspeellijsten. En als u een elektronische programmagids wilt toevoegen, kunt u XMLTV (ZIP, GZ, XZ) en JTV gebruiken.

Er zijn ook een paar verschillende decoderopties om uit te kiezen: Native, Software, Hardware en Hardware Accelerated . Andere functies zijn onder meer de mogelijkheid om lokaal opgeslagen inhoud te bekijken, ondersteuning van UDP-naar-HTTP-proxyserver en automatische synchronisatie met de desktopversie van de app voor een consistente ervaring.

Net als GSE Smart IPTV gebruikt Perfect Player een thema dat gemakkelijk in het oog springt en zijn ontwerpaanwijzingen ontleent aan EPG's voor kabel- en satelliet-tv.

Opmerking: als u overweegt een Android TV-apparaat te kopen, bekijk dan onze lijst met essentiële Android TV-vragen voordat u begint met winkelen.

Downloaden: Perfect Player IPTV (gratis)

4. IPTV

De eenvoudig genoemde IPTV-app is de meest gedownloade IPTV-app voor Android; meer dan 10 miljoen gebruikers hebben het geïnstalleerd.

Zoals je zou verwachten, kun je zowel M3U- als XSPF-afspeellijsten aan de app toevoegen. EPG-ondersteuning komt in de vorm van XMLTV en JTV. Als u een UDP-proxy heeft (geïnstalleerd via uw LAN), kunt u de IPTV-app gebruiken om multicast-streams af te spelen.

De app biedt ook enkele aanpassingsopties. Het kan de kanalen die u hebt toegevoegd weergeven in een lijst-, raster- of tegelweergave, afhankelijk van uw voorkeur.

Tot slot, als u een speciale Android-settopbox hebt die u gebruikt om IPTV te bekijken, is het de moeite waard om te upgraden naar de pro-versie. Dit omvat een functie waarmee de app automatisch start wanneer het hostapparaat opstart. De pro-versie verwijdert ook advertenties en voegt een functie 'hervatten kijken' toe waarmee uw laatst bekeken kanaal automatisch kan worden afgespeeld.

Downloaden: IPTV (gratis) | IPTV Pro ($ 3)

5. OttPlayer

OttPlayer is vooraf geïnstalleerd op sommige smart-tv's. Iedereen met een Sharp-, Hisense- of Sony-set moet er bekend mee zijn.

Een Russische ontwikkelaar heeft de app gemaakt. Lange tijd was het alleen beschikbaar in het Russisch. Gelukkig is er nu een Engelse versie.

OttPlayer ondersteunt vier streamingprotocollen (HLS, RTSP, TS by UDP, RTMP) en M3U-afspeellijsten. Het werkt niet met XSPF-afspeellijsten. Je kunt ook je kanaalpictogrammen aanpassen en je inhoudsbronnen toevoegen aan de OttPlayer-website. Als u er een aan de site toevoegt, wordt deze op al uw apparaten gesynchroniseerd.

Opmerking: u moet een account op de website maken voordat u de app kunt gebruiken.

In tegenstelling tot veel andere gratis IPTV-apps op Android, wordt OttPlayer niet door advertenties ondersteund. Het betekent dat je niet hoeft te wachten tot een kanaal is geladen terwijl je die irritante berichten "Je video wordt afgespeeld over vijf seconden" ziet aftellen tot nul.

Downloaden: OttPlayer (gratis)

Hoe zit het met gratis IPTV op Kodi?

In deze samenvatting wilden we ons richten op apps die gespecialiseerd zijn in IPTV. Kodi kan IPTV-inhoud afspelen, maar kan ook zoveel meer doen dat we het niet als een eerlijke vergelijking beschouwden.

Als u liever Kodi gebruikt, hoeft u geen Kodi-add-ons van derden te installeren. M3U-afspeellijstondersteuning is een native onderdeel van de Kodi-app - u hoeft alleen de juiste component toe te voegen.

Ga aan de slag met Add-ons> Mijn add-ons> PVR> PVR IPTV Simple Client> Configureren . Voer uw M3U-afspeellijstadres in wanneer daarom wordt gevraagd.

Voor meer informatie over het kijken naar live-tv, bekijk je hoe je gratis tv kijkt op Android TV. Gratis tv kijkt op Android TV. Gratis tv kijkt op Android tv. Wil je live tv kijken vanaf je Android TV-apparaat? Hier zijn de beste Android TV-apps die u kunt gebruiken om tv te streamen nadat u het snoer hebt doorgesneden. Lees verder . U kunt Google Chrome ook op uw Android TV instellen Hoe Google Chrome op Android TV te installeren Hoe Google Chrome op Android TV te installeren Is het mogelijk om Google Chrome op uw Android TV-apparaat te installeren? Ja dat is het, en in dit artikel laten we je zien hoe ... Lees meer en live stream shows van je bladwijzers.

Ontdek meer over: Android-apps, internet-tv, mediastreaming, .