Toetsenborden met touchscreen zijn niet altijd het beste.  Klaar om de overstap te maken?  Hier zijn de beste smartphones met fysieke toetsenborden.

De 5 beste smartphones met fysieke toetsenborden

Advertentie De overgrote meerderheid van smartphones gebruikt tegenwoordig uitsluitend aanraakinvoer. Dat betekent dat u het aanraaktoetsenbord op het scherm moet gebruiken, wat onnauwkeurig en langzaam kan zijn. Er zijn echter nog steeds een handvol telefoons op de markt met fysieke toetsenborden met tactiele feedback en een betere nauwkeurigheid

Advertentie

De overgrote meerderheid van smartphones gebruikt tegenwoordig uitsluitend aanraakinvoer. Dat betekent dat u het aanraaktoetsenbord op het scherm moet gebruiken, wat onnauwkeurig en langzaam kan zijn.

Er zijn echter nog steeds een handvol telefoons op de markt met fysieke toetsenborden met tactiele feedback en een betere nauwkeurigheid. In deze lijst hebben we verschillende apparaten geselecteerd die toetsenborden hebben en toch volwaardige smartphones zijn.

1. Blackberry Key2

Blackberry Key2 Blackberry Key2 Nu kopen bij Amazon $ 844, 48

Zeer weinig bedrijven maken nog steeds smartphones met toetsenborden, maar Blackberry is de meest prominente van het stel. Hun nieuwste telefoon met toetsenbord, de Blackberry Key2, biedt veel van de functionaliteit die de beste smartphones op de markt hebben. Het heeft een strak ontwerp, met een gestructureerde, grijpende achterkant en een aluminium frame.

Het is uitgerust met een Snapdragon 660, een mid-range processor die taken en sommige gaming redelijk goed aankan. De standaardconfiguratie heeft 6 GB RAM en 64 GB opslag, die u kunt uitbreiden via microSD. Het heeft ook dubbele camera's aan de achterzijde, dubbele SIM-ondersteuning en een 4, 5-inch Full HD-scherm.

Het fysieke toetsenbord is de standaard QWERTY-indeling en voelt goed om op te typen. Bovendien werken alle toetsen op het toetsenbord als secundaire knoppen. U kunt app-snelkoppelingen toewijzen aan specifieke toetsen, bepaalde opdrachten activeren en snel schakelen tussen apps.

Het oppervlak van het hele toetsenbord fungeert ook als een touchpad. Dat betekent dat u op het toetsenbord omhoog en omlaag kunt vegen, en wat op het scherm wordt weergegeven, schuift ook omhoog of omlaag. Er is ook een vingerafdruksensor geïntegreerd in de spatiebalk.

De Key2 draait op Android 8.1 en wordt geleverd met een groot aantal eigen beveiligingsfuncties van Blackberry. Een ander groot aspect is de levensduur van de batterij. Omdat het niet op een bijzonder krachtige processor draait en het scherm van de telefoon kleiner is dan normaal, gaat de batterij van 3.500 mAh maximaal twee dagen mee.

2. Blackberry Priv

Blackberry Priv Blackberry Priv Nu kopen bij Amazon $ 379, 44

Als u de voorkeur geeft aan telefoons met uitschuifbare toetsenborden, zodat u ononderbroken media kunt bekijken, is de Blackberry Priv een goede keuze. Het heeft een groter 5, 4-inch display en een glijdend toetsenbord dat uit de onderkant van het apparaat komt. Je kunt ook snel schakelen tussen typmodi als je het aanraaktoetsenbord liever gebruikt.

Het is uitgerust met een oudere Snapdragon 808-processor, Android 6.1 en 3 GB RAM. Hoewel het niet de snelste telefoon is die er is, moet het nog steeds goed omgaan met de dagelijkse taken. U kunt de opslagcapaciteit ook uitbreiden met een microSD-kaart.

De Priv heeft een 18MP camera aan de achterzijde met optische beeldstabilisatie en Schneider-Kreuznach-optiek. Het heeft ook een scherp 1440 × 2560-display dat helder, levendig en geweldig is voor het bekijken van video's.

Het uitschuifbare toetsenbord glijdt soepel en klikt netjes op zijn plaats. Het fysieke toetsenbord reageert snel en voelt zeer tactiel aan. De lay-out is gemakkelijk om aan te wennen, aangezien de toetsen redelijk ruim zijn, zelfs als dit niet het breedste apparaat is.

3. Samsung Galaxy-map 2

Samsung Galaxy Folder 2 Samsung Galaxy Folder 2 Nu kopen bij Amazon $ 399, 00

Voordat Samsung de Galaxy Fold aankondigde, was het vorige vouwapparaat de Galaxy Folder 2. In plaats van een QWERTY-toetsenbord zoals de rest van de telefoons op deze lijst, heeft het een T9-toetsenbord met letters en tekens toegewezen aan cijfers.

De Folder 2 stort ineen in een compacte vormfactor, die lijkt op oudere flip-telefoons uit de vroege jaren 2000. Het kleine formaat maakt het gemakkelijk om in een zak of tas te plaatsen.

Deze telefoon is in de eerste plaats bedoeld als een upgrade voor gebruikers van gedateerde telefoons met functies. Ondanks de retro-look heeft het veel van de kenmerken van moderne smartphones. De Galaxy Folder 2 draait op Android 6.0, heeft een quad-core Snapdragon-processor en is compatibel met LTE-netwerken.

Dat betekent dat het de meeste basistaken aankan, zoals sociale media, surfen op internet en berichten. Het heeft ook naar voren gerichte en naar achteren gerichte camera's. Hoewel het geen media-krachtpatser zal zijn met zijn kleine, 3, 8-inch scherm en 400 × 800 resolutie, is het scherm helder en zou het prima moeten werken om foto's te bekijken.

De typervaring van het T9-toetsenbord lijkt sterk op die van oudere mobiele telefoons. Het is niet zo snel als typen op een QWERTY-toetsenbord, maar het werkt prima als dat is wat je gewend bent.

4. Blackberry Key2 LE

Blackberry Key2 LE Blackberry Key2 LE Nu kopen bij Amazon $ 599, 50

De Blackberry Key2 LE is gepositioneerd als een meer betaalbare variant van de Key2 en heeft veel van de essentiële functies van het vlaggenschip behouden, terwijl hij tegen een lagere prijs verkrijgbaar is.

De Key2 LE is uitgerust met een iets langzamere Snapdragon 636-processor en 4 GB RAM. Deze combinatie moet voldoende multitasking aankunnen, schakelen tussen apps en surfen op het web. Het heeft ook een kleinere batterij van 3000 mAh, die nog steeds geschikt is voor een volledige dag van matig gebruik. De Qualcomm Quick Charge 3.0 zou het echter goed moeten maken, omdat u uw Key2 in slechts 36 minuten tot 50 procent kunt opladen.

Anders doet de LE weinig concessies. Het heeft hetzelfde goed ontworpen QWERTY-toetsenbord met programmeerbare toetsen, een touchpad en een vingerafdruksensor. Het behoudt ook de 4, 5-inch schermgrootte met een 2K HD-resolutie. Er is 64 GB interne opslag, die kan worden opgewaardeerd via een microSD-kaart.

Bovendien behoudt het nog steeds het grootste deel van dezelfde look en feel, met de gestructureerde, grijpende rug en het stevige gewicht in de hand. Er is echter geen aluminium frame, omdat het is vervangen door plastic. De luidsprekers zijn redelijk mat, dus we raden aan in plaats daarvan een oordopje te gebruiken.

5. Samsung Galaxy S8 + toetsenbord Cover

Samsung Galaxy S8 + toetsenbord Cover Samsung Galaxy S8 + toetsenbord Cover Nu kopen bij Amazon

Als u liever een vlaggenschip van volledige grootte gebruikt, maar als optie een fysiek toetsenbord wilt, is de Samsung Galaxy S8 + Keyboard Cover misschien iets voor u. Hoewel veel Bluetooth-toetsenborden werken met mobiele apparaten op de markt, biedt geen van hen een naadloze ervaring. Deze cover werkt met een Samsung Galaxy S8 + en hecht aan de onderste helft van de telefoon.

De toetsen zijn behoorlijk groot en hebben een bevredigende klik wanneer ze worden ingedrukt, dus het is gemakkelijk om op de normale typen snelheid te komen. Voor de meeste mensen zult u snel merken dat u veel nauwkeuriger typt. Omdat het niet afhankelijk is van aanraakinvoer, is het ook compatibel met normale schermbeschermers.

Het schermformaat wordt automatisch aangepast wanneer u de cover op de telefoon plaatst. Hoewel dit het kijkgebied kleiner maakt, kun je het eenvoudig verwijderen als je een game wilt spelen of een video op volledig formaat wilt bekijken. Het verbindt en verbreekt onmiddellijk.

Het enige probleem is dat de toetsen niet van achteren zijn verlicht, dus je moet op je spiergeheugen vertrouwen om nauwkeurig te typen bij weinig licht.

De beste smartphones met toetsenborden

De opties die we hierboven hebben vermeld, bieden vooral een veel voelbaardere typervaring dan een schermtoetsenbord. Ze zijn echter niet de krachtigste apparaten die er zijn.

Als u uw bestaande smartphone wilt gebruiken om zwaar te typen, kunt u een USB-toetsenbord op uw Android-telefoon aansluiten. Aan de andere kant wilt u misschien nog steeds een fysieke invoer, maar hebt u niet noodzakelijk een smartphone nodig. In dat geval bent u misschien geïnteresseerd in een van de beste domme telefoons De 5 beste domme telefoons De 5 beste domme telefoons Is een smartphone teveel voor u? Bekijk de beste domme telefoons voor sms'en, minimalisme, stijl en meer. Lees meer vandaag beschikbaar.

Ontdek meer over: Android, Feature Phone, .