Thuis problemen met wifi-netwerk ondervinden?  Mogelijk hebt u een nieuwe router nodig.  Hier zijn de beste wifi-routers voor lange afstand thuis.

De 7 beste wifi-routers voor lange afstand en betrouwbaarheid

Is je wifi onregelmatig en traag? Wenst u dat u draadloze ontvangst zou kunnen krijgen in elke kamer in uw huis, of zelfs buitenshuis? Dan heeft u misschien een nieuwe router nodig. Hoewel interferentie problemen kan veroorzaken, zijn slechte draadloze prestaties vaak te wijten aan uw router. Dit is met name het geval als u de basisrouter gebruikt die door uw ISP is geleverd

Is je wifi onregelmatig en traag? Wenst u dat u draadloze ontvangst zou kunnen krijgen in elke kamer in uw huis, of zelfs buitenshuis? Dan heeft u misschien een nieuwe router nodig.

Hoewel interferentie problemen kan veroorzaken, zijn slechte draadloze prestaties vaak te wijten aan uw router. Dit is met name het geval als u de basisrouter gebruikt die door uw ISP is geleverd. Een upgrade naar een router met een groot bereik kan uw wifi-problemen oplossen.

Hier zijn de beste draadloze routers om uw thuisnetwerk te verbeteren.

1. Linksys AC2200 Tri-Band wifi-router

Linksys AC2200 Linksys AC2200 Nu kopen bij Amazon $ 139, 99

De Linksys AC2200 is een tri-band lange afstand draadloze router die 2.000 vierkante meter Wi-Fi-dekking belooft. De router kan meer dan 20 gelijktijdige draadloze verbindingen ondersteunen, met MU-MIMO-technologie (Multi-User Multiple-Input Multiple-Output) om de snelheid in het netwerk te handhaven.

Met een 2, 4 GHz-band voor oudere apparaten en twee 5 GHz-banden met gecombineerde snelheden tot 2, 2 Gbps op ondersteunde apparaten, kunt u met de AC2200 4K-inhoud via het netwerk streamen. De functie Airtime Fairness van Linksys is ontworpen om een ​​eerlijke verdeling van de bandbreedte over het netwerk te garanderen.

Overweeg ook: Linksys AC5400, een krachtigere versie van de AC2200 die 3000 vierkante meter draadloze dekking belooft en meer dan 25 gelijktijdige Wi-Fi-verbindingen. Het is ook aanzienlijk duurder.

2. Netgear Nighthawk AX3000

Netgear Nighthawk AX3000 Netgear Nighthawk AX3000 Nu kopen bij Amazon $ 199, 99

De Netgear Nighthawk AX3000 heeft een strak en uniek ontwerp, net als veel van de routers op deze lijst. De router wordt aangedreven door een dual-core processor om vier gelijktijdige streams te leveren. Dat betekent dat u tot 16 draadloze apparaten op het toegangspunt kunt aansluiten zonder prestatieproblemen.

Netgear specificeert geen draadloos bereik op de Amazon-lijst of de productpagina ervan, maar beveelt in plaats daarvan de AX3000 aan voor "middelgrote tot grote huizen". We zouden dat interpreteren als ongeveer 2.000 vierkante meter - uw kilometerstand kan echter variëren .

Het is volledig compatibel met Wi-Fi 6, wat betekent tot één gigabit draadloze snelheden op ondersteunde apparaten en achterwaartse compatibiliteit met zo ongeveer al het andere. De AX3000 belooft soepele 4K lokale streaming, plus er zijn ook vijf gigabit ethernet-poorten voor bekabelde verbindingen. Afhankelijk van uw behoeften, is dit misschien de beste langeafstandsrouter voor uw huis.

Overweeg ook: Netgear Nighthawk AX6000, een duurdere, meer capabele versie van de AX3000 met acht draadloze streams, quad-core processor en een enkele twee-gigabit ethernetpoort.

3. TP-Link AC5400 Tri-Band

TP-Link AC5400 TP-Link AC5400 Nu kopen op Amazon $ 259, 99

De TP-Link AC5400 is een tri-band gamingrouter met een onderscheidende, spinachtige esthetiek. Acht antennes zorgen voor een groter draadloos bereik met beamforming-technologie om het bereik te maximaliseren. TP-Link geeft geen specifiek bereik aan, maar verwijst naar "middelgrote kantoren en openbare cafés" op de productpagina.

De AC5400 heeft vier afzonderlijke draadloze streams met MU-MIMO-technologie, waardoor de router maximaal vier apparaten tegelijk kan bedienen. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de ingebouwde 1, 4 GHz dual-core processor.

Omdat dit een tri-band router is, is er een standaard 2, 4 GHz-band voor oudere apparaten en twee 5 GHz-banden voor snellere netwerkprestaties, gaming, 4K-streaming en snelle bestandsoverdracht.

4. Netgear Orbi Mesh Wi-Fi-systeem

Netgear Orbi Mesh Netgear Orbi Mesh Nu kopen bij Amazon $ 240, 00

Mesh Wi-Fi-systemen zijn een beetje anders dan uw gemiddelde draadloze router, met de Netgear Orbi als een van de meest bekroonde producten in zijn soort. Mesh routers zijn gebouwd met twee dingen in gedachten; Wi-Fi-dekking en bruikbaarheid.

Dit ultraperformante Orbi-systeem wordt geleverd met een router en één satelliet voor een totale dekking van 5000 vierkante meter. De Orbi is ingesteld met behulp van een app op uw telefoon, wat betekent dat er geen browsergebaseerde admin-panelen zijn en gemakkelijke toegang tot functies zoals ouderlijk toezicht. Het apparaat wordt zelfs geleverd met antivirusbescherming, een firewall en de mogelijkheid om bekende kwaadaardige sites te blokkeren.

Dit mesh-routersysteem biedt drie banden; één 2, 4 GHz en twee 5 GHz voor oudere en nieuwere apparaten. Als u vindt dat deze installatie niet voldoende dekking biedt, kunt u deze upgraden door een andere Orbi-satelliet aan te schaffen en te installeren. U kunt in totaal één router en drie satellieten in het systeem hebben.

5. Netgear Wi-Fi Range Extender EX3700

Netgear EX3700 Netgear EX3700 Nu kopen bij Amazon $ 34, 99

Veruit de goedkoopste manier om uw huidige draadloze dekking uit te breiden, is door een bereikvergroter aan te schaffen. De Netgear EX3700 is een geweldige budgetoptie die een extra bereik van 1000 m² aan uw netwerk toevoegt.

Het compacte ontwerp kan worden aangesloten op een stopcontact en biedt dual-band snelheden tot 750 Mbps. Het werkt met elke bestaande draadloze router, niet alleen producten van het merk Netgear. De extender kan tot 15 apparaten tegelijk verwerken, hoewel je niet de high-end prestaties van een speciale router mag verwachten.

Naast het uitbreiden van het Wi-Fi-bereik, biedt de EX3700 een enkele megabit ethernet-poort voor het aansluiten van bedrade apparaten. Als uw bestaande netwerkhardware goed werkt, is de EX3700 een goedkope oplossing voor slechte draadloze dekking.

6. Netgear Mesh Range Extender EX8000

Netgear EX8000 Netgear EX8000 Nu kopen bij Amazon $ 199, 99

Aan de andere kant van de schaal staat de Netgear EX8000, die het bedrijf als zijn ultieme range extender beschouwt. Deze tri-bandverlenger biedt een enkele 2, 4 GHz- en twee 5 GHz-banden met automatisch schakelen voor naadloos roamen. De EX8000 is compatibel met elk merk draadloze router.

Met deze extender kunt u uw draadloze bereik vergroten tot 2500 m² en ondersteuning bieden voor 50 gelijktijdige apparaten. Snelheden tot 3000 Mbps zijn mogelijk op ondersteunde apparaten, wat voldoende is om 4K-inhoud te streamen. Er zijn ook vier gigabit ethernetpoorten voor het aansluiten van bekabelde apparaten.

De EX8000 is waarschijnlijk te veel voor de meeste huishoudens. Het wordt niet alleen op een stopcontact aangesloten, het is een router-formaat apparaat waarvoor je ruimte nodig hebt. Maar als alleen de beste range extender voldoet, hoeft u niet verder te zoeken.

7. TP-Link AV2000

TP-Link AV2000 TP-Link AV2000 Nu kopen op Amazon

Een andere optie om uw netwerk te verbeteren, is uw draadloze verbinding te laten vallen en te kiezen voor een powerline ethernet. De TP-Link AV2000 biedt twee gigabit ethernetpoorten die gebruik maken van de bestaande stroomleidingen in uw muren.

Elke adapter wordt rechtstreeks op een stopcontact aangesloten, met doorvoer zodat u nog steeds een ander apparaat kunt aansluiten. Het systeem is plug and play, dus er is geen ingewikkelde installatie. Sluit gewoon het ene uiteinde aan op uw router en het andere uiteinde op uw console, computer of wat u ook probeert te netwerken.

De AV2000 is compatibel met HomePlug AV2, wat betekent dat hij is gecertificeerd voor 4K-streaming en gaming. Het netwerk is ook end-to-end gecodeerd met 128-bit AES. Ten slotte detecteert de slimme energiebesparende functie wanneer het netwerk in gebruik is, waardoor het stroomverbruik tijdens stille periodes met 85 procent wordt verminderd.

De beste wifi-router voor lange afstanden

Moderne routers en range-extenders kunnen zeker helpen bij het oplossen van Wi-Fi-problemen, maar al te vaak is er een goedkopere oplossing. Door te leren problemen met uw draadloze netwerk te identificeren en op te lossen, hebt u een sneller en stabieler netwerk, ongeacht hoe oud uw apparatuur is.

Leer hoe u uw draadloze netwerk kunt versnellen. Waarom is mijn wifi zo traag? Hier is hoe het te repareren Waarom is mijn wifi zo traag? Hier is hoe het te repareren Vraagt ​​u zich af waarom uw wifi zo traag is? In dit artikel worden snelle, eenvoudige manieren uitgelegd om uw wifi-internetverbinding te repareren en te versnellen. Lees eerst meer om het meeste te halen uit de netwerkhardware die u al bezit.

Ontdek meer over: Computernetwerken, Router, Wi-Fi.