Kan wachtwoorden niet meer onthouden?  Wilt u uw online accounts beveiligen?  Hier zijn verschillende belangrijke redenen waarom u een wachtwoordbeheerder nodig hebt.

7 redenen waarom u een wachtwoordbeheerder zou moeten gebruiken

Advertentie Je hebt gehoord over wachtwoordbeheerders zoals LastPass en Dashlane, maar je weet niet zeker of je er een nodig hebt. Nou, hier is het ding: je hebt er een nodig. Als u meer dan één account hebt en voldoende beveiligingsbewust bent om verschillende wachtwoorden te onderhouden, hebt u een wachtwoordbeheerder nodig.

Advertentie

Je hebt gehoord over wachtwoordbeheerders zoals LastPass en Dashlane, maar je weet niet zeker of je er een nodig hebt. Nou, hier is het ding: je hebt er een nodig. Als u meer dan één account hebt en voldoende beveiligingsbewust bent om verschillende wachtwoorden te onderhouden, hebt u een wachtwoordbeheerder nodig.

Wil je meer weten? Hier zijn verschillende redenen waarom u een wachtwoordbeheerder zou moeten gebruiken.

7 goede redenen om een ​​wachtwoordbeheerder te installeren

Wachtwoordbeheerders zijn gratis beschikbaar, als onderdeel van uw webbrowser of als premium-abonnementen. Ze zijn van vitaal belang voor het beheer van uw online accounts. Dit is waarom:

  1. U hoeft uw wachtwoorden niet te onthouden
  2. U hebt slechts één hoofdwachtwoord nodig
  3. Bespaar tijd met automatisch inloggen
  4. De mogelijkheid om huidige wachtwoorden te controleren
  5. Gecodeerde opslag voor wachtwoorden, bankgegevens en meer
  6. Toegang tot wachtwoorden vanaf elk platform
  7. Voor elk account wordt een veilig wachtwoord gemaakt

Wil meer weten? Laten we deze redenen uitbreiden en er dieper op ingaan.

1. U hoeft niet al uw wachtwoorden te onthouden

Overweeg even hoeveel wachtwoorden u gebruikt. Er is waarschijnlijk een e-mailaccount, misschien cloudopslag ... vrijwel zeker sociale media. Misschien heb je een account voor Spotify of iTunes, waarschijnlijk eBay, Amazon, Netflix, misschien apps voor restaurants en supermarkten.

Zo gezegd, het is meer dan je denkt, toch?

Hoewel een of twee wachtwoorden gemakkelijk te onthouden zijn, worden vijf of zes een beetje lastiger. Natuurlijk is er de verleiding om voor alle accounts hetzelfde wachtwoord te gebruiken.

Dit moet u echter nooit doen. Het enige dat een oplichter hoeft te doen, is één account kraken en zij hebben toegang tot iedereen. De resultaten van de website haveibeenpwned.com laten zien hoe regelmatig accountgegevens worden gehackt van websites en online winkels.

Met een wachtwoordbeheerder hoeft u niet elk wachtwoord voor elk account te onthouden. De tool doet het voor u.

2. U hoeft slechts één wachtwoord te onthouden

LastPass wachtwoordbeheerder

Er is echter één wachtwoord dat u moet weten. Wachtwoordbeheerders gebruiken een hoofdwachtwoord dat toegang geeft tot de gecodeerde inhoud van de beveiligde kluis.

Dus, als u het hoofdwachtwoord onthoudt, werkt uw wachtwoordbeheerder en vult hij indien nodig wachtwoorden en accountgegevens in. Soms heb je het wachtwoord niet eens nodig. De LastPass-app voor mobiele apparaten kan bijvoorbeeld de thumbprint-lezer van een telefoon of tablet gebruiken voor authenticatie.

Zorg ervoor dat u een veilig, gedenkwaardig hoofdwachtwoord maakt. Hoe u een sterk wachtwoord maakt dat u niet vergeet. Hoe een sterk wachtwoord maakt dat u niet zult vergeten. Weet u hoe u een goed wachtwoord kunt maken en onthouden? Hier zijn enkele tips en trucs om sterke, afzonderlijke wachtwoorden voor al uw online accounts te behouden. Lees verder .

3. Automatisch inloggen bespaart tijd

Een ander voordeel van een wachtwoordbeheerder is hoe het inloggen op websites en mobiele apps kan versnellen.

Dit komt omdat de wachtwoordbeheerder uw gebruikersnaam samen met het wachtwoord voor de bijbehorende site registreert. Wanneer de inlogpagina wordt bezocht, wordt dit gedetecteerd en worden de inloggegevens automatisch gekopieerd van de wachtwoordbeheerder.

Sommige websites blokkeren autocompletion, maar in de meeste gevallen werkt dit goed.

4. Moet u een wachtwoord controleren? Jij kan!

RememBear wachtwoordbeheerder

Met een wachtwoordbeheerder geïnstalleerd op uw systeem en geïntegreerd met uw browser, worden uw wachtwoorden veilig opgeslagen. Vaak weet u niet eens wat het wachtwoord is, omdat de software de taak van het maken ervan overneemt.

Maar wat als u een wachtwoord moet weten? Welnu, u kunt het opzoeken in de wachtwoordbeheerder. Misschien probeert u bijvoorbeeld toegang te krijgen tot een account vanaf een ander apparaat of een mobiele app in te stellen. Open eenvoudig uw wachtwoordbeheerder, zoek de lijst met accounts en klik op het oogpictogram om het wachtwoord te bekijken.

5. Wachtwoordbeheerders hebben opslag gecodeerd

Zoals opgemerkt, slaan wachtwoordbeheerders informatie veilig op. Er is geen enkele manier waarop iemand toegang heeft tot uw gegevens zonder uw hoofdwachtwoord. Dit codeert de opslag, waardoor het onmogelijk is om te decoderen en te stelen.

Het zijn ook niet alleen wachtwoorden die worden opgeslagen in een wachtwoordbeheerder. Creditcardgegevens kunnen ook worden opgeslagen, terwijl de meeste tools ook een basisblok bieden voor het opslaan van belangrijke informatie. Dit kunnen documenten zijn, of toegangscodes voor lockboxes, hangsloten, codes voor opslagfaciliteiten, wat dan ook.

Alles hangt echter af van uw hoofdwachtwoord, dus vergeet het niet!

6. Toegang tot uw wachtwoorden vanaf elk platform

Scherm voor wachtwoordbeheer van Chrome
Google Chrome heeft een ingebouwde wachtwoordbeheerder

Dat probleem kan vaak worden opgelost door eenvoudig de mobiele versie van uw wachtwoordbeheerder te installeren. De meeste oplossingen zijn beschikbaar op meerdere platforms. Als u bijvoorbeeld LastPass gebruikt, is het beschikbaar op Windows, Mac, Linux, iOS en Android. U vindt ook plug-ins voor browsers Firefox, Chrome, Microsoft Edge, Opera en Safari.

Uw wachtwoordbeheerder kan accounts synchroniseren met elk apparaat waarop u het installeert. Log eenvoudig in om wachtwoorden te synchroniseren en log in op elk online account of app op elk apparaat.

Dit werkt naadloos. Een Windows-gebruiker kan bijvoorbeeld zijn wachtwoorden synchroniseren met een Android-telefoon. Het is echt zo gemakkelijk.

7. Sterke, veilige wachtwoorden voor elk account

De complexiteit van de wachtwoorden die uw wachtwoordbeheerder maakt, kan worden aangepast. Standaard zijn ze echter lastig te hacken, waarbij gebruik wordt gemaakt van hoofdletters en kleine letters, cijfers en leestekens.

Het resultaat is een ander, willekeurig gegenereerd wachtwoord voor elk account dat u hebt ingesteld in uw wachtwoordbeheerder. Weet je nog de problemen die je had met het onthouden van wachtwoorden voor slechts enkele sites? Uw wachtwoordbeheerder onthoudt niet alleen uw accountgegevens, maar kan ook een veilig wachtwoord maken om uw beveiliging te verbeteren.

Geen wachtwoordduplicatie meer. Geen wachtwoorden meer die in principe hetzelfde zijn maar aan het eind een ander nummer hebben. Met een app voor wachtwoordbeheer kunt u uw online beveiliging vergroten, veilig in de wetenschap dat uw wachtwoorden veilig zijn.

It Sense Sense: gebruik vandaag een wachtwoordbeheerder!

U moet nu overtuigd zijn van het belang van een wachtwoordbeheerder. Zo niet, kijk er dan op deze manier naar: samen met een antivirus en een VPN is een wachtwoordbeheerder het laatste onderdeel van uw digitale beveiligingstriumviraat.

Iedereen die online wachtwoorden gebruikt, heeft een veilige wachtwoordbeheerder nodig. Het risico is accountdiefstal, wat kan leiden tot identiteitsdiefstal en kort daarna tot geldverlies. Het kan zelfs leiden tot gegevensverlies of fysieke eigendom.

Het antwoord? Installeer nu een wachtwoordbeheerder.

Welke moet je kiezen? Browser of wachtwoordbeheerder van derden? Betaalde oplossing of gratis? Bekijk onze lijst met de beste wachtwoordbeheerders De beste wachtwoordbeheerders voor elke gelegenheid De beste wachtwoordbeheerders voor elke gelegenheid Hebt u moeite om uw steeds ingewikkelder wachtwoorden te onthouden? Het is tijd om te vertrouwen op een van deze gratis of betaalde wachtwoordbeheerders! Lees meer om uw keuze te informeren.