Geen opslagruimte meer?  U wilt een microSD-kaart!  Maar wat is de beste microSD-kaart voor jou?

De snelste en beste microSD-kaarten

Advertentie Moderne apparaten vereisen opslag. Als uw apparaat geen geïntegreerde opslag heeft, kunt u beter hopen dat het een microSD-slot heeft. Alles van camera's tot smartphones en zelfs je Nintendo Switch vereist opslag. Of het nu gaat om foto's, muziek of video, apparaten hebben veel ruimte nodig.

Advertentie

Moderne apparaten vereisen opslag. Als uw apparaat geen geïntegreerde opslag heeft, kunt u beter hopen dat het een microSD-slot heeft. Alles van camera's tot smartphones en zelfs je Nintendo Switch vereist opslag.

Of het nu gaat om foto's, muziek of video, apparaten hebben veel ruimte nodig. Ondanks de bekendheid van cloudopslag, gaan microSD-kaarten nergens heen.

Als u een microSD-kaart nodig hebt, moet u drie dingen in gedachten houden: snelheid, grootte en gebruik . Hier zijn de snelste en beste microSD-kaarten voor elk apparaat.

Hoe kies je een microSD-kaart?

Alle microSD-kaarten zijn niet gelijk. Ze zien er misschien hetzelfde uit. Ze voelen waarschijnlijk ook hetzelfde. Maar tussen microSD-kaartmodellen is er veel verschil. Hier zijn de specificaties om op te letten wanneer u een microSD-kaart kiest.

Type microSD-kaart

Er zijn verschillende soorten microSD-kaarten. Deze kaarten zien er hetzelfde uit, maar hebben verschillende mogelijkheden onder de motorkap.

  • microSD: de originele microSD-kaart kwam in 2005 op de markt en heeft een opslaglimiet van 4 GB.
  • microSDHC: de tweede iteratie van de microSD-kaart werd in 2006 geïntroduceerd en verhoogde de snelheid van gegevensoverdracht en de maximale opslagcapaciteit tot 32 GB.
  • microSDXC: de derde microSD-kaartversie, uitgebracht in 2009, ondersteunt een maximale opslag van maximaal 2, 1 TB en introduceert ook de Ultra High Speed-klasse. MicroSDXC versie 5.0 ondersteuning toegevoegd voor de Video Speed ​​Class.
  • microSDUC: de vierde microSD-iteratie ondersteunt overdrachtssnelheden tot 985 MB / s en opslagcapaciteit tot 140 TB. Op het moment van schrijven zijn microSDUC-kaarten momenteel niet beschikbaar, maar worden naar verwachting eind 2019 op de markt gebracht.

Snelheid

MicroSD-kaarten voor de SDHC / SDXC-specificatie ontvangen beoordelingen voor hun snelheidsklasse. De snelheidsklassen variëren van klasse 2 tot klasse 10. Een klasse 2 microSD-kaart heeft een minimale schrijfsnelheid van 2 MB / s, terwijl een klasse 10 microSD-kaart een minimale schrijfsnelheid van 10 MB / s heeft.

Er is ook een Ultra High Speed ​​(UHS) -klasse, waarbinnen UHS Klasse 1 en Klasse 3 is. Maar dat is niet alles. Er is ook een videoklasse, waarin zich videoklasse 6, 10, 30, 60 en 90 bevindt. De UHS- en videoklassen hebben ook verschillende minimale schrijfsnelheden en werkbelastingen. Verward? Bekijk de onderstaande tabel. Het zal dingen ophelderen!

typen microsd-kaartentabel snelheidsklasse

Ruimte

Heb je een microSD-kaart van 2 GB of 200 GB nodig? Opslagcapaciteit is afhankelijk van hoe u de microSD-kaart gebruikt. Als vuistregel is het beter om te veel opslag te hebben in plaats van te weinig. In dit artikel lees je voornamelijk over microSD-kaarten met 64 GB opslag of meer.

Wanneer u een SanDisk Class 10 microSD-kaart kunt kopen voor ongeveer $ 10, heeft het niet veel zin om kleiner te worden - tenzij het apparaat dat u gebruikt natuurlijk alleen een bepaalde hoeveelheid opslag kan lezen.

Beste microSD-kaarten voor smartphones

Smartphone-gebruikers waarderen opslaggrootte waarschijnlijk boven schrijfsnelheid. De meeste microSD-kaarten met hoge capaciteit hebben een snelheid die snel genoeg is voor de meeste toepassingen. Dat gezegd hebbende, veel smartphones kunnen nu in 4K fotograferen, en sommige kunnen zelfs 8K beheren. Als je je smartphone gebruikt om in 8K te fotograferen, heb je een supersnelle microSD-kaart met hoge capaciteit nodig.

1. Samsung Evo Plus

Samsung Evo Plus 128 GB Samsung Evo Plus 128 GB Nu kopen bij Amazon $ 19, 90

De 128 GB Samsung Evo Plus microSDXC ondersteunt leessnelheden tot 100 MB / s en schrijfsnelheden tot 90 MB / s, met compatibiliteit met Class 10 en UHS Class 3. Met 128 GB kan de Evo Plus ongeveer zes uur 4K-video, ongeveer 20 uur 1080p-video, meer dan 35.000 foto's of meer dan 19.000 MP3's bevatten.

De Samsung Evo Plus is ook röntgen-, temperatuur-, water- en magneetbestendig. Beter nog, Samsung biedt een beperkte garantie van 10 jaar voor elke Evo Plus microSDXC-kaart. Het Evo Plus-assortiment heeft ook kaarten met een veel grotere capaciteit. De 512 GB Samsung Evo Plus kan bijvoorbeeld ongeveer 24 uur 4K-video, ongeveer 78 uur 1080p-video, meer dan 150.000 foto's of meer dan 75.000 MP3's bevatten.

2. SanDisk Ultra

SanDisk Ultra 256 GB SanDisk Ultra 256 GB Nu kopen bij Amazon $ 36, 99

SanDisk's Ultra microSDXC-lijn biedt fantastische waarde. Met kaarten van 16 GB tot 512 GB, met een overdrachtssnelheid tot 100 MB / s, is een SanDisk Ultra microSDXC-kaart perfect voor smartphones en tablets. Net als de Samsung Evo Plus-reeks, hebben de SanDisk Ultra-kaarten een beperkte garantie van 10 jaar en zijn ze waterdicht, schokbestendig, temperatuurbestendig (binnen een gespecificeerd bereik) en röntgenbestendig.

Beste microSD-kaarten voor DSLR's en videocamera's

Als het gaat om digitale fotografie en video, zijn er twee prioriteiten: opslag en schrijfsnelheid . U wilt een hoge lees- / schrijfsnelheid voor gegevensoverdracht en een hoge opslagcapaciteit voor de media. Video en foto's kunnen een enorm opslagvolume verbruiken, met name bij hogere resoluties of in specifieke formaten (denk aan RAW voor fotografie).

1. Lexar Professional 1800x

Lexar Professional 1800x Lexar Professional 1800x Nu kopen bij Amazon $ 37, 38

De Lexar Professional 1800x is een van de snelste microSDXC-kaarten die beschikbaar zijn voor fotografen en videoproducenten. De 1800x 64GB-versie heeft een snelle leessnelheid van 270MB / s en een schrijfsnelheid van 250MB / s, wat uitstekend is. De kaart zelf is ontworpen met fotografen en videocamera's in gedachten, met behulp van UHS Klasse 3-technologie om de overdrachtssnelheid hoog te houden. De 1800x werkt ook goed met persoonlijke opnameapparaten, zoals de GoPro.

Het enige dat de Lexar Professional 1800x-serie teleurstelt, is een inconsistentie tussen capaciteitsmodellen. De 64 GB 1800 x beschikt over die fantastische overdrachtssnelheden, maar de 128 GB versie met grote capaciteit daalt tot 110 MB / s schrijven. Dat is een significante daling van de beschikbare 250MB / s op de 64GB-kaart.

2. ADATA Premier ONE

ADATA Premier ONE 256 GB ADATA Premier ONE 256 GB Nu kopen bij Amazon $ 289, 87

ADATA is een minder bekend microSD-kaartmerk. De ADATA Premier ONE moet echter de aandacht trekken van fotografen en videoproducenten, door kaarten met een grote capaciteit te combineren met uitzonderlijke overdrachtssnelheden. De perfecte combinatie, bijna. De Premier ONE maakt gebruik van UHS Klasse 3-technologie om 275MB / s lees- en 155 MB / s schrijfsnelheden te leveren, zodat u gemakkelijk kunt opnemen in 8K, 3D en VR.

Een ander leuk extraatje voor de ADATA Premier ONE is de beperkte levenslange garantie. Naast andere duurzaamheidsfuncties zoals waterdicht, schokbestendig en röntgenbestendig, is de Premier ONE een geweldige optie voor fotografen en andere mediaproducenten.

Beste microSD-kaarten voor de Nintendo Switch

Nintendo Switch-gebruikers hebben snelle microSD-kaarten nodig om games uit de opslag te laden en te lezen. Naast het lezen van games uit opslag, heb je ook extra opslagruimte nodig voor de extra functionaliteit van de Switch. Omdat de Nintendo Switch alleen wordt geleverd met 32GB opslag en Nintendo een deel daarvan reserveert voor het besturingssysteem van de Switch, is een flinke uitbreiding microSD-kaart een noodzaak.

1. SanDisk Extreme

De San Disk Extreme biedt Nintendo Switch-bezitters een briljante reeks microSD-uitbreidingskaarten, variërend van 32 GB tot maar liefst 1 TB. Voor de meeste gebruikers is een kaart van 256 GB voldoende. Vergeet niet dat dat al acht keer zo groot is als de opslagruimte aan boord van de Nintendo Switch.

De San Disk Extreme 256 GB heeft een leessnelheid van 160 MB / s en een schrijfsnelheid van 90 MB / s en wordt geleverd met een beperkte levenslange fabrieksgarantie. Als je elke Nintendo Switch-game altijd bij je wilt hebben, is er altijd de SanDisk Extreme 1 TB microSD!

2. Delkin Prime

Delkin Prime 128 GB Delkin Prime 128 GB Nu kopen bij Amazon $ 129, 99

Delkin richt zich meestal op high-end video- en fotografieproducten, maar de Delkin Prime 128 GB is ook geschikt voor Nintendo Switch-gebruikers. Dat komt omdat het Delkin Prime-bereik razendsnelle lees- / schrijfsnelheden van respectievelijk 300 MB / s en 100 MB / s heeft. Je hebt iets minder ruimte voor nieuwe games dan met de SanDisk Extreme, maar de snelheidsboost voor gegevensoverdracht zou het verschil meer dan moeten goedmaken. Plus, moet je echt ongeveer 20 spellen tegelijk spelen?

Beste microSD-kaarten voor beveiligingscamera's en dashcams

Met beveiligingscamera's en dashcams heeft opslagruimte de neiging om de behoefte aan snelle lees- / schrijfsnelheden te overtreffen. Een beveiligingscamera of dashcam kan een enorme hoeveelheid beeldmateriaal vastleggen, dus prioriteit geven aan volume boven snelheid is logisch.

1. PNY U3 Pro Elite

PNY U3 Pro Elite PNY U3 Pro Elite Nu kopen bij Amazon $ 89, 99

De PNY U3 Pro Elite voldoet aan veel van de eisen voor beveiliging en dashcam-vereisten. De Pro Elite van 512 GB heeft enorme hoeveelheden opslag. Het heeft ook behoorlijke prestaties, met 100 MB / s lezen en 90 MB / s schrijfsnelheid, wat betekent dat het niet traag is. Bovendien heeft de Pro Elite de classificatie Class 10, UHS Class 3 en Video Class V30, dus je weet dat de kaart goed presteert in zowel beveiliging als dashcams (of zelfs een drone of je smartphone!).

2. SanDisk High Endurance-video

SanDisk High Endurance-video 256 GB SanDisk High Endurance-video 256 GB Nu kopen bij Amazon $ 50, 85

Wist je dat de SanDisk High Endurance Video-reeks is ontworpen voor videobewakingssystemen? Welnu, dat doe je wel. SanDisk heeft het High Endurance Video-assortiment ontworpen met beveiligingscamera's, dashcams en andere persoonlijke opnameapparaten in gedachten. De High Endurance Video-reeks is ook perfect voor GoPro-apparaten en andere robuuste draagbare camera's.

Het 256 GB-model maakt ongeveer 20.000 uur aan Full HD-opnames mogelijk, ondersteunt 4K-beeldmateriaal en heeft de classificatie Class 10, UHS Class 3 en Video Class 30. Qua prestaties bieden SanDisk's High Endurance Video microSD-kaarten u een niet al te sjofel 100MB / s lezen en 40MB / s schrijven. Hoewel deze cijfers enigszins traag lijken in vergelijking met andere microSD-kaarten op deze lijst, hebt u niet dezelfde hoge lees- / schrijfsnelheden nodig voor beveiliging en dashcams.

Wat is de beste microSD-kaart?

Hoewel ze het publiek misschien hebben verlaten, zijn microSD-kaarten nooit echt verdwenen. Er was een lichte afname van het aantal apparaten dat microSD-kaarten gebruikt voor externe uitbreiding.

Maar die trend lijkt zich te hebben omgekeerd, waarbij fabrikanten beseffen dat consumenten de optie willen hebben om opslag te regelen zoals zij dat nodig achten. Fabrikanten produceren nu snellere kaarten met meer opslag dan ooit. Er is ook het vooruitzicht van de microSDUC-kaarten op korte termijn, dus verwacht dat de microSD-opslagcapaciteit en gegevensoverdrachtsnelheden weer zullen toenemen.

Als u op zoek bent naar een nieuwe opslagkaart, zorg er dan voor dat u deze veelvoorkomende fouten bij de aanschaf van microSD vermijdt 5 Te vermijden fouten bij het kopen van een MicroSD-kaart 5 Te vermijden fouten bij het kopen van een MicroSD-kaart Het kopen van MicroSD-kaarten lijkt misschien eenvoudig, maar hier zijn een enkele kritieke fouten om te vermijden als u geen spijt wilt hebben van uw aankoop. Lees verder !

Ontdek meer over: Kooptips, Geheugenkaart, SD-kaart, Opslag.