Iedereen kan een heerlijke en gezonde maaltijd bereiden.  Deze apps en sites maken dat gemakkelijk voor iedereen, vooral beginners.

5 voedselapps en -sites om heerlijke en gezonde maaltijden voor beginners te bereiden

Advertentie Of je nu nieuw bent in de keuken of een geoefende kok hebt, iedereen heeft bovenal een vaste doelstelling: een heerlijke en gezonde maaltijd bereiden. Deze apps en sites maken dat gemakkelijk voor iedereen, vooral beginners. Het maakt niet uit welke leeftijd u besluit om te gaan koken, u hebt wat begeleiding nodig

Advertentie

Of je nu nieuw bent in de keuken of een geoefende kok hebt, iedereen heeft bovenal een vaste doelstelling: een heerlijke en gezonde maaltijd bereiden. Deze apps en sites maken dat gemakkelijk voor iedereen, vooral beginners.

Het maakt niet uit welke leeftijd u besluit om te gaan koken, u hebt wat begeleiding nodig. Je kunt je gratis inschrijven voor online kook- en baklessen Waar vind je gratis online kook- en baklessen Waar vind je gratis online kook- en baklessen Waar ga je heen als je systematisch wilt koken en bakken? De meeste online kookcursussen worden betaald, maar deze zeven zijn zowel gratis als uitstekend. Lees meer, maar de beste manier om te leren is door het in uw eigen keuken te doen met uw eigen tools. En als een paar mensen op internet kunnen helpen, dan is er niets leuks, toch?

Project Foodie (Web, iOS): kook mee in realtime met chef-koks

Kookprogramma's en kookboeken gaan ervan uit dat de kijker of lezer over behoorlijke kookvaardigheden beschikt. Ze haasten zich door dingen als de hoeveelheid tijd om iets te koken of de "rooktemperatuur van olie", of nemen snelkoppelingen zoals het tonen van voorgesneden groenten. Het voelt nooit alsof je samen met de chef kookt.

Project Foodie herbeeldt dit door je elke stap van het kookproces te laten zien, wat je tegelijkertijd met de chef-kok doet. Wanneer deze site zegt dat het 30 minuten duurt om een ​​gerecht te maken, betekent dit dat je een video van 30 minuten ziet waarin je elke stap met de chef volgt. Deze "cookalong" is anders dan al het andere dat u online zult zien.

Project Foodie heeft al een enorme verzameling video's op haar YouTube-kanaal en website, allemaal gemaakt door professionele koks en opgenomen door een professionele videoteam. Geen bewerkingen, geen snijwonden en hoogwaardige productie maken dit iets waar je mee wilt koken. Probeer een van de recepten, je kunt het volgen als geen ander recept eerder.

De mobiele app voegt extra functies toe, zoals het online bestellen van boodschappen op basis van het gerecht dat u wilt maken, evenals timers en andere hulpmiddelen. Het is echter niet essentieel, en je kunt alleen de video volgen als professionele koks recepten delen op YouTube 6 YouTube-kookkanalen waar professionele chef-koks hun geheimen delen 6 YouTube-kookkanalen waar professionele chef-koks hun geheimen delen Geïnteresseerd in het aanscherpen van je keukenvaardigheden? Het zijn de professionele koks waar je naar moet luisteren. Je zou verbaasd zijn om te weten dat enkele van de beste kanalen op YouTube voor bedrijven draaien. Lees verder .

Downloaden: Project Foodie voor iOS (gratis)

The Cook's Thesaurus (Web): alles wat u nodig hebt voor elk ingrediënt

de thesaurus van de kok suggereert voedselvervangers

Heb je het gevoel dat je een domme vraag over iets hebt en deze niet wilt stellen omdat het beschamend is? Ga naar The Cook's Thesaurus, een enkele site met alles wat u moet weten over een ingrediënt, inclusief vervangingen.

Voer op de site een zoekopdracht uit naar wat u moet opzoeken, of het nu een groente, fruit, vlees, vis, zuivelproduct, graan, vloeistof of iets anders is. Je zult meteen vinden waar het van is gemaakt, hoe het meestal wordt gebruikt in recepten online, en tips over hoe het te gebruiken. De meeste ingrediënten hebben ook een voorgestelde vervanging voor het geval je het ingrediënt niet bij je hebt.

Je kunt ook bladeren door The Cook's Thesaurus, maar daar lijkt weinig behoefte aan te zijn. Deze website is vooral handig als u op zoek bent naar informatie, dus de zoekfunctie is waar het om gaat. Maak er een bladwijzer van; je weet nooit wanneer je het in de toekomst nodig hebt.

Only Eats (Web): populaire recepten met voedingsinformatie

Only Eats heeft momenteel de populairste recepten van het web, met voedingsinformatie

Je bent altijd op zoek naar iets nieuws en interessants om te eten. Dus wat is de trend op het web op het gebied van recepten, vooral op een kooksite voor beginners Koken voor beginners: 5 Essentiële sites voor nieuwkomers in de keuken Koken voor beginners: 5 Essentiële sites voor nieuwkomers in de keuken Deze sites en gidsen moeten elke beginneling helpen in de keuken meer zelfvertrouwen. Van technieken tot recepten, u krijgt van alles een beetje. Lees verder ? Alleen Eats heeft dat klaar, samen met de nodige voedingswaarde-informatie.

De site is een aggregator, wat betekent dat deze links van andere populaire receptensites bevat. De lijst met recepten toont een foto en een naam, samen met de optie om het voor de toekomst op te slaan als u een account aanmaakt. U kunt het echter altijd op de bronsite plaatsen als bladwijzer. En natuurlijk kunt u de recepten filteren op basis van verschillende criteria, zoals gezond, eenvoudig, diëten, type maaltijd en bronnen.

Elk recept heeft ook een "info" -knop die u de belangrijkste ingrediënten en voedingswaarde-informatie laat zien. Alleen eet beweert dat het deze voedingswaarde-informatie berekent op basis van USDA- en FDA-richtlijnen. Gebruik dit echter alleen als basisstatistiek, niet als een nauwkeurige meting van wat u kookt.

Basisprincipes met Babish (web): leer de basishulpmiddelen en -technieken

Als je nieuw bent in de keuken, moet je de basishulpmiddelen en -technieken kennen waarnaar vaak wordt verwezen in kookboeken en recepten. Bekijk deze afspeellijst met YouTube-video's om dat te leren.

Gastheer Andrew Rea neemt een reeks onderwerpen door waarmee u alles kunt koken wat u tegenkomt. Dit omvat hulpmiddelen, sauzen, biefstuk, pasta, kip, pantry, eieren en meer. De video's duren tussen de vijf en twaalf minuten en Rea heeft een opmerkelijk vermogen om concepten en technieken te vereenvoudigen.

Overigens is Binging With Babish een van de beste sites om alles te vinden wat wordt getoond in films en tv-shows 5 Sites om iets te vinden dat wordt weergegeven in films en tv-shows 5 Sites om iets te vinden wat wordt weergegeven in films en tv-shows Films en tv-shows hebben een grote impact op wat we leuk vinden. Ze gaan verder dan productplaatsingen. Als u iets in een film of een tv-programma hebt gezien, vindt u het op deze sites. Lees verder . Rea zoekt de op het scherm besproken gerechten op en maakt ze opnieuw met het best mogelijke recept om je te laten zien hoe je ze kunt maken.

Teeny Recepten (Web): Facebook-receptvideo's, met volledige tekst

Bekijk alle Facebook-recepten op Teeny Recipes

Videorecepten zijn beter als je begint en Facebook is er een schat van. Sommige van de beste websites delen hun geheimen op het sociale netwerk, net als bloggers en thuiskoks. Maar het is moeilijk om op Facebook te zoeken Hoe Facebook te zoeken - en zo ongeveer alles te vinden! Hoe Facebook te zoeken - en zo ongeveer alles te vinden! Zoeken op Facebook is misschien wel de meest krachtige, onderbenutte functie die we allemaal hebben, maar zelden zullen we de functie gebruiken voor interessantere zoekopdrachten. Probeer deze. Lees verder . Dus hier is iets eenvoudiger. Als een recept populair is op Facebook, heeft Teeny Recepten het.

Teeny Recepten heeft een eenvoudige lijst met de nieuwste recepten, evenals de meest populaire berichten op de site. Je kunt ook filteren op ingrediënten, of zoeken naar iets dat je wilt. Afspeellijsten en kanalen zijn nog twee manieren om door de site te bladeren.

Voor veel video's tekent Teeny Recipes ook de volledige tekst van ingrediënten en kookstappen. Dit is van vitaal belang, want zo goed als een video is om te zien wat je moet doen, moet je die informatie nog steeds ergens in de tekst vermelden.

Beste sites om koken te vereenvoudigen

Met deze vijf sites moet je aan de slag kunnen met de basisprincipes van koken, van leertechnieken tot koken samen met een chef-kok, zodat je geen enkele stap verknoeit. Maar dat betekent niet dat je hiermee stopt.

Er zijn sites die je het beste 'gemiddelde' recept vertellen op basis van de populairste recepten op het web voor een gerecht. Anderen helpen je om recepten op één plek te verzamelen of om meerdere recepten te mixen en matchen om je eigen recepten te maken. Het zit allemaal in de beste receptensites en -apps om het koken te vereenvoudigen 5 Slimme receptensites en apps om het koken te vereenvoudigen en opnieuw uit te vinden 5 Slimme receptensites en apps om het koken te vereenvoudigen en opnieuw uit te vinden Het internet is een gigantisch, gratis receptenboek. Daarom kunnen deze vijf sites het receptzoek- en kookproces voor u vereenvoudigen. Lees verder .

Ontdek meer over: Koken, coole web-apps.