Het is moeilijk om de beste wifi-modem, router of modem / router-combinatie te kopen. Onze samengestelde lijst met netwerkapparatuur snijdt het jargon.

De beste modem / router-combinatie voor elk budget in 2019

Advertentie Op zoek naar de beste combinatie van modem, router of modem / router? 2018 brengt een verrassend aantal technologische upgrades en productlijnen. Het probleem is dat het beschrijven van die innovaties klinkt als een vreemde taal. Deze gids kan worden gedownload als gratis PDF. Download nu de beste modem / router-combinatie voor elk budget in 2019

Advertentie

Op zoek naar de beste combinatie van modem, router of modem / router? 2018 brengt een verrassend aantal technologische upgrades en productlijnen. Het probleem is dat het beschrijven van die innovaties klinkt als een vreemde taal.

Deze gids kan worden gedownload als gratis PDF. Download nu de beste modem / router-combinatie voor elk budget in 2019 . U kunt dit kopiëren en delen met uw vrienden en familie.

Deze lijst met routers en modems decodeert het jargon en wijst op de vragen die u moet stellen bij de aanschaf van een modem of router 5 Vragen die u moet stellen bij het kopen van een nieuwe kabelmodem 5 Vragen die u moet stellen bij het kopen van een nieuwe kabelmodem Met slechts een beetje onderzoek, kunt u uw eigen kabelmodem kopen en binnen enkele jaren honderden dollars besparen. Meer informatie - om u te helpen de beste router of modem te vinden voor uw behoeften en budget.

Hoe kies je een modem, router of modem / router-combinatie?

Als u alleen onze aanbevelingen wilt, kunt u dit gedeelte overslaan.

Er zijn een of twee soorten netwerkapparaten die de meeste mensen zouden moeten kopen: een router, een modem of een router / modem-combinatie. Helaas huurt bijna iedereen zijn apparatuur van een kabel- of DSL-internetprovider. Voor degenen die sceptisch zijn, controleer uw factuuroverzicht. Mogelijk ziet u huurkosten van $ 5 per maand (of zo). Dit is een klein geheim: u hoeft de provider geen cent te betalen als u uw eigen netwerkapparatuur aanschaft.

Maar stel jezelf de volgende vijf vragen voordat je een router of modem aanschaft:

 1. Heeft u een kabel- of DSL-serviceprovider?
 2. Woon je in een appartementencomplex of in een dichtbevolkte woonwijk?
 3. Laat uw internetprovider u uw eigen router of modem gebruiken?
 4. Wat zijn de maximale upload- en downloadsnelheden van uw ISP?
 5. Heeft u een digitale telefoonlijn bij dezelfde internetprovider?

1. Heeft u een kabel- of DSL-serviceprovider?

De routers in dit artikel werken met elke modem. De hier vermelde modems werken echter alleen met kabelinternet of DSL-internet. Als u een glasvezel-, satelliet- of inbelmodem nodig hebt, voldoen onze modems niet aan uw behoeften. Als u niet zeker weet welke service u hebt, neemt u contact op met uw internetprovider (ISP) voor meer informatie.

Alle internetproviders verhuren router / modem combinatie-apparaten. Hoewel ze winstgevend zijn voor de provider, missen deze apparaten de beveiliging van een afzonderlijke router, kosten ze op de lange termijn een fortuin in vergelijking met het kopen van je eigen apparaat, en hun prestaties zijn slecht. Als u geen huur meer wilt betalen, koop dan een router en een modem, of een combinatie van router en modem. Ik raad aan om de router los van de modem te kopen.

Helaas staan ​​providers van DSL (en gerelateerde technologieën) zelden modems van derden toe. Meestal moet u een eenheid rechtstreeks bij de aanbieder kopen (tegen een substantiële verhoging). Toch is het bijna altijd een betere deal dan huren.

2. Woon je in een appartementencomplex of een dichtbevolkte woonwijk?

Als u in een appartementencomplex woont en nieuwere apparaten met Wi-Fi hebt, heeft u een dual-band router nodig. Wat is de beste dual-band router voor uw kleine woning? Wat is de beste dual-band router voor uw kleine woning? U hoeft de waardeloze standaardrouter van uw ISP niet te gebruiken. Hier zijn de beste dual-band routers om netwerkcongestie te verminderen. Lees verder . Hoe meer draadloze signalen in een dichtbevolkt gebied worden verpakt, hoe slechter de kwaliteit van uw draadloze verbinding - vooral voor oudere apparaten.

Ik wil je niet vervelen, dus hier is een kort overzicht van waarom. Routers zenden uit op twee frequentiebanden: 2, 4 GHz en 5 GHz. 2, 4 GHz heeft een groter bereik en betere wandpenetratie, terwijl 5 GHz hogere snelheden heeft en niet te veel last heeft van overbevolking (dwz interferentie van andere draadloze apparaten). Als u wifi-problemen ondervindt, is het hebben van beide frequenties een grote hulp.

Als u al hebt geprobeerd het kanaal te wijzigen waarop uw router uitzendt, wilt u de router upgraden naar een dual-bandmodel. Misschien wilt u ook powerline-adapters en wifi-extenders proberen. Aan de andere kant zijn zogenaamde 'tri-band'-routers niet echt drie banden en verbeteren ze de connectiviteit niet wezenlijk. De eerste echte tri-band frequentie is 60 GHz, wat deel uitmaakt van de binnenkort te verouderde 802.11ad-standaard.

Maak je geen zorgen over iets anders dan 802.11ac - het blijft de dominante standaard voor de komende jaren.

3. Laat uw ISP u uw eigen router of modem gebruiken?

Sommige ISP's dwingen klanten hun eigen officiële modems en routers te gebruiken. AT&T houdt bijvoorbeeld zijn U-Verse-klanten vast in het gebruik van AT&T Gateways (modems) en beweert tegelijkertijd dat ze klanten toestaan ​​hun eigen apparaten te gebruiken. De waarheid is dat uw enige optie is om te huren of te kopen tegen hoge prijzen. Toch is kopen altijd een betere optie, tenzij je van plan bent vaak te verhuizen.

Als u zich abonneert op Xfinity (Comcast), kijk dan naar hun goedgekeurde lijst met modems voordat u koopt. Ondanks over het algemeen vreselijke klantenservice, doet Xfinity hier eigenlijk iets door gebruikers toe te staan ​​hun eigen routers en modems te vervangen.

4. Wat zijn de maximale upload- en downloadsnelheden van uw ISP?

Dit spreekt voor zich: een router of modem maakt je internet op magische wijze niet sneller . Ze helpen u alleen de snelheid te krijgen die door uw ISP wordt geboden.

Het gemiddelde AT&T DSL-abonnement biedt bijvoorbeeld een maximale downloadsnelheid van ongeveer 10 Mbps en 4 Mbps upload. Dat betekent dat zelfs de langzaamste draadloze routers bestanden kunnen overbrengen tot ver voorbij uw maximale download- en uploadsnelheden. En een bekabelde verbinding biedt vrijwel de maximale snelheden die uw ISP kan bieden.

Pas als je de snellere kabel- of glasvezelverbindingen bereikt, worden de gegevensoverdrachtssnelheden van een router of modem relevant. Voor de meeste gebruikers bent u beter af met een goedkope dual-band router, ontworpen voor 802.11ac- of 802.11n-apparaten. Twee andere high-end router use-cases zijn als u bestanden moet overzetten op een intern netwerk of als u 4K-video's wilt streamen vanaf een centrale in-netwerkserver.

Nog een ding: bijna niemand heeft 802.11ad (Wireless-AD) routers nodig. De technologie is al gepland voor veroudering wanneer 802.11ay (Wireless-AY) wordt uitgebracht, wat een aanvulling is op de veelgebruikte Wireless-AC en de opkomende Wireless-AX-normen. (Met "complementair" bedoel ik dat ze allebei op hetzelfde apparaat kunnen samenleven.)

5. Heeft u een digitale telefoonlijn bij dezelfde internetprovider?

Sommige internetproviders bieden ook telefoniediensten op uw internetverbinding. Ik raad ze niet aan. De reden: je betaalt uiteindelijk voor wat Google Voice gratis kan doen Hoe maak je een VoIP-telefoon met Google Voice Hoe maak je een VoIP-telefoon met Google Voice Met Google Voice kun je van elke inactieve telefoon een volledig functionele VoIP-telefoon maken voor vrij. Hier is alles wat u moet weten om aan de slag te gaan. Lees verder . Als u echter op een digitale telefoondienst wilt abonneren, moet uw modem deze functie ondersteunen. Modems die digitale lijnen ondersteunen, hebben een telefoonaansluiting.

Er zijn trouwens veel redenen om een ​​digitale lijn niet te gebruiken. Een van de grootste problemen is dat een stroomstoring zowel je telefoon als je internet uitschakelt. En het ergste van alles is dat het verliezen van internet ook uw telefoon blokkeert, waardoor u de ISP niet kunt bellen om het probleem te melden.

Inzicht in belangrijke router- / modemfuncties

Als u alleen onze aanbevelingen wilt, kunt u dit gedeelte overslaan.

Als je wilt begrijpen wat een goede router en modem maakt, zijn er een paar termen waarmee je je vertrouwd moet maken: de DOCSIS-standaard (als je kabelinternet hebt), Gigabit Ethernet, de 802.11ac-standaard (ook bekend als Wireless- AC) en dual-band wifi.

DOCSIS 2.0, 3.0 en 3.1 (alleen kabelmodems)

Data Over Cable Service Specificatie (of DOCSIS ) is een standaard voor het tot stand brengen van een internetverbinding via kabelmodem. De meest voorkomende versie is DOCSIS 3.0. Wees gewaarschuwd dat, zoals Ars Technica onthult, een DOCSIS 3.1-modem niet alleen een stapje voor is op 3.0 - het is een behoorlijk bedrag sneller.

Terwijl DOCSIS 2.0-routers beperkt waren tot één kanaal voor uploads en een ander kanaal voor downloads, introduceert DOCSIS 3.0 een methode die de hogere snelheden biedt die door kabelaanbieders worden aangeboden, die we Channel Bonding noemen. Channel Bonding heeft verschillende snelheden, waaronder 8 × 4, 16 × 4 en 32 × 4. Voor het grootste deel bedient 8 × 4 (340 Mbps) de meeste gebruikers voldoende, maar als u een snellere verbinding heeft, dekt 16 × 4 (680 Mbps) alles behalve de snelste van alle verbindingen.

Dit is wat je moet weten : sommige high-end modems hebben maar liefst 32 downstream- en vier upstream-kanalen (dus 32 × 4). Maar de overgrote meerderheid van gebruikers heeft niets nodig dat dat niveau nadert. DOCSIS 3.0 is goed genoeg voor de meeste thuisgebruikers.

Gigabit Ethernet, 802.11n, 802.11ac en 802.11ad

Gigabit Ethernet: Ethernet is vast internet. Alle moderne routers kunnen functioneren als zowel bekabelde als draadloze toegangspunten (een toegangspunt is wat u gebruikt om verbinding te maken met een netwerk). Alle moderne routers bieden ook 10/100/1000 bekabelde snelheden (de nummers zijn in wezen zinloos omdat ze in alle routers worden gevonden).

Niet alle routers bevatten echter de ultrasnelle 10 Gigabyte Ethernet (10 GbE). De 10GbE-standaard is absoluut de snelste die er is - maar deze is alleen voor bekabelde verbindingen. Houd er rekening mee dat tenzij u bestanden op een intern netwerk moet overbrengen, u geen 10 GbE nodig hebt.

LAN-kabel aangesloten op de router

802.11ac : Net als bij bekabelde netwerkverbindingen, hebben draadloze netwerken een paar verschillende normen. Van de vele soorten die er zijn, zijn de twee meest populaire 802.11ac (Wireless-AC) en 802.11n (Wireless-N). Maar in tegenstelling tot een bekabeld netwerk hebben draadloze apparaten theoretische en realistische snelheden. De theoretische snelheden zijn wat u ziet geadverteerd door de fabrikant en deze zijn nooit nauwkeurig. De echte snelheden zijn wat u krijgt nadat u een gipsmuur hebt geplaatst en enige afstand tussen uw smartapparaat en het draadloze toegangspunt. (Nogmaals, houd er rekening mee dat u bijna altijd wordt beperkt door de snelheid van uw abonnement bij de internetprovider.)

802.11ad : Een goed voorbeeld hiervan is de gloednieuwe 802.11ad-standaard. Wireless-AD brengt een theoretische maximale snelheid van 7 Gbps, maar er is een addertje onder het gras! Het functionele bereik is belachelijk kort en kan niet door muren heen dringen. Je kunt het alleen gebruiken als je naast je router zit. En bovendien ondersteunen bijna geen slimme apparaten het 60 GHz-spectrum. Dat betekent voor de meeste mensen dat Wireless-AD-routers niets meer zijn dan Wireless-AC. En bovendien worden ze binnenkort vervangen door de superieure Wireless-AY-standaard.

802.11n : De enige reden om een ​​802.11n-router te gebruiken, is als u er een gratis kunt krijgen (en het is dual-band). Wireless-N routers zijn beschikbaar in single- en dual-band versies. De single-band versies zijn slechte keuzes voor de meeste gebruikers.

Dit is wat u moet weten: koop een 802.11ac (of Wireless-AC) router. Er komen nieuwere standaarden uit, zoals 802.11ax, maar dit zijn verfijningen van een al geweldige technologie. Andere termen zijn grotendeels jargon en onnodig voor het gemiddelde thuisnetwerk.

Andere functies: VPN, Dual-Band, MU-MIMO, DD-WRT

Bepaalde routers en modems zijn mooie barebones, terwijl anderen heel veel functies bieden. Afhankelijk van uw behoeften heeft u mogelijk bepaalde specifieke opties nodig.

VPN : sommige routers staan ​​de installatie van een VPN of virtueel particulier netwerk toe. Dit voorkomt dat u een VPN op elke machine in uw netwerk moet installeren. Maar het betekent dat als u uw VPN inschakelt, het verkeer voor elk apparaat via de servers van die VPN wordt geleid. (Zie onze aanbevelingen voor de beste VPN-routers.)

best-vpn-routers

Dual-band wifi : Dual-band wifi is een geweldige functie. Dit verwijst naar de bovengenoemde 2, 4 GHz- en 5 GHz-frequenties. U wilt uw apparaten controleren en zien welke banden nodig zijn, hoewel de meeste moderne slimme apparaten en routers dual-band wifi bevatten. Tri-band routers hebben twee 5 GHz-netwerken en kunnen apparaten automatisch op de 5 GHz-frequenties schakelen die een hogere snelheid leveren.

Deze functie werkt het beste wanneer u regelmatig VEEL aangesloten apparaten hebt. De meeste gebruikers zullen het verschil tussen tri-band en dual-band routers niet opmerken. Merk op dat een tri-band router uw verbinding niet versnelt, maar eerder het potentieel voor knelpunten vermindert. U zult alleen een verschil merken als u regelmatig veel apparaten op uw netwerk gebruikt.

MU-MIMO : MU-MIMO (of multiple-user, multiple-input, multiple-output) is een technologie die de bandbreedte gelijkmatig in afzonderlijke streams kan verdelen om verbindingen te delen, ongeacht de toepassing. Het is een handige netwerkfunctie, hoewel MU-MIMO alleen werkt op 802.11ac. Bovendien werkt MU-MIMO alleen als apparaten compatibel zijn met het signaal, dus je hebt gadgets met MU-MIMO wifi-chips nodig om te profiteren van een MU-MIMO-router. Toch is MU-MIMO uitstekend voor een gelijkmatige verdeling van wifi-signalen.

DD-WRT, OpenWRT en Tomato : dit zijn open-source software die een broodnodige update of verversing van uw router kan bieden. Niet alle routermodellen staan ​​gebruikers toe om aangepaste firmware te installeren.

Moet je een modem / router-combinatie kopen of niet?

Routers en modems zijn niet hetzelfde, tenzij je een router / modem-combinatie hebt. Via een router kunnen meerdere apparaten met internettoegang tot een netwerk worden verbonden. Er is meestal een Ethernet-ingang en verschillende Ethernet-uitgangen. Draadloze routers bevatten ook een antenne voor draadloos internet.

Een modem daarentegen biedt internettoegang vanaf de muur naar uw router. De router verdeelt die netwerkverbinding over afzonderlijke apparaten. Afhankelijk van uw behoeften, kunt u een modem, router of beide aanschaffen.

Wilt u consolideren? Het beste is een modem / router-combinatie . Meestal is het het beste om een ​​aparte modem en router te krijgen in plaats van een combo-apparaat. Er is meer keuze in functies, upgradebaarheid en prestaties met een speciale modem en router.

Wat is de beste draadloze router?

Consumenten staan ​​voor twee grote problemen:

 1. Muren en afstand verminderen zowel de draadloze snelheid als de betrouwbaarheid
 2. Bandbreedte congestie vernietigt draadloze snelheden

Voor 90% van de gebruikers wordt in uw behoeften voorzien door een goedkope 802.11ac-router (ook bekend als Wireless-AC) in combinatie met de modem die uw provider u toestaat te kopen. (Vergeet niet om de juiste wifi-kanalen in te stellen!)

Desondanks kunt u wat installatieproblemen ondervinden en heeft u mogelijk een wifi-extender nodig. Een snelle en vuile oplossing is de TP-Link Archer C7. Het is goedkoop, presteert goed en is eenvoudig in te stellen:

tp-link AC1750 router met drie atenna
Afbeelding tegoed: Amazon

Als u echter op zoek bent naar de absoluut beste modem / router / combo en u uw eigen weloverwogen beslissingen wilt nemen, zijn hier onze keuzes en aanbevelingen.

De beste combo-eenheden voor kabelmodem / router

Beste kabelmodem / router voor gamers: Netgear Nighthawk X4S

Netgear Nighthawk X4S
Afbeelding tegoed: Amazon
NETGEAR Nighthawk X4S DOCSIS 3.1 ultrasnelle wifi-kabelmodemrouter combo NETGEAR Nighthawk X4S DOCSIS 3.1 ultrahoge snelle wifi-kabelmodemrouter combo Nu kopen op Amazon $ 299, 99

De Netgear Nighthawk X4S is de beste modem / router-combinatie als u DOCSIS 3.1 nodig hebt. Het is echter een van de duurste 2-in-1-units die beschikbaar zijn.

Naast een hoog prijskaartje biedt de Nighthawk X4S dual-band wifi, 32 x 8 kanaalbinding en tot 6Gbps downloadsnelheden. Aan de achterkant vind je vier Gigabit Ethernet-poorten en via Wi-Fi biedt de X4S snelheden tot wel 3, 2 Gbps. Er is ook een USB 3.0-poort voor NAS-gebruik.

Voor degenen met een beperkt budget is de Netgear Nighthawk X4S zonder twijfel de beste router / modem-combinatie die je kunt vinden.

Compatibele firmware van derden : Nee, combo's van modem / router zijn niet compatibel met open source-firmware

Upgradebare antenne : Ja, vier SMA-connectoren

Voors:

 • Beste combinatie modem / router
 • DOCSIS 3.1
 • 32 × 8 kanaals binding
 • Dual-band wifi (2, 4 GHz en 5 GHz-netwerken)
 • Tot 3, 2 Gbps downloadsnelheden via Wi-Fi
 • Tot 6 Gbps downloadsnelheden via Ethernet
 • Vier Gigabit Ethernet-poorten

nadelen:

 • Prijzig

Beste modem / router (midrange-kabel): Netgear Nighthawk C7000

Netgear C7000 WiFi-kabelmodemrouter
Afbeelding tegoed: Amazon
NETGEAR Nighthawk AC1900 (24x8) DOCSIS 3.0 WiFi-kabelmodem Router Combo (C7000) NETGEAR Nighthawk AC1900 (24x8) DOCSIS 3.0 WiFi-kabelmodem Router Combo (C7000) Nu kopen bij Amazon $ 162, 98

Uitgerust met 24 × 8 kanalen, is de Netgear Nighthawk C7000 een Wireless-AC, DOCSIS 3.0-modem die 960Mbps downloadsnelheden kan halen. Het is meer ontworpen voor middelgrote kabelmodemgebruikers die de snelheid en het bereik van de R7000-router willen, maar niet apart willen betalen voor een router en een modem.

Compatibele firmware van derden : Nee, combo's van router en modem werken niet met firmware van derden

Upgradebare antenne : Nee, interne antenne

Voors:

 • 24 × 8-kanaals binding
 • DOCSIS 3.0
 • Modem plus router
 • Dual-band wifi (2, 4 GHz en 5 GHz-netwerken)
 • Tot 960 Mbps download

nadelen:

 • Geen DOCSIS 3.1

Beste kabelmodem voor de meeste mensen: Motorola MG7540

Dit is een Motorola-router
Afbeelding tegoed: Amazon
MOTOROLA MG7540 16x4 kabelmodem Plus AC1600 Dual Band Wi-Fi Gigabit Router MOTOROLA MG7540 16x4 kabelmodem Plus AC1600 Dual Band Wi-Fi Gigabit Router Nu kopen op Amazon $ 129, 97

De Motorola MG7540 Gigabit-router en -modem haalt downloadsnelheden tot 686Mbps. Er zijn dual-band wifi en een draadloze boost-functie die zorgt voor dekking in het hele huis. Het is compatibel met de meeste ISP's en heeft vier Gigabit Ethernet-poorten. Voor slechts $ 200, het is niet goedkoop, maar Motorola's MG7540 kan alles behalve de snelste van internetverbindingen aan.

Compatibele firmware van derden : Nee, combo's van router en modem werken niet vaak met firmware van derden

Upgradebare antenne : Nee, interne antennes kunnen niet worden opgewaardeerd

Voors:

 • 16 × 4 kanaalbinding
 • Tot 686 Mbps download
 • DOCSIS 3.0
 • Dual-band wifi (2, 4 GHz en 5 GHz-netwerken)

nadelen:

 • Geen DOCSIS 3.1
 • Geen Gigabit Ethernet

De beste routers voor de meeste budgetten

Dit zijn de beste routers die je kunt kopen. TP-Link, Google, Netgear en Linksys behoren tot de beste routerfabrikanten.

Netgear Nighthawk X10 R9000

Dit is een Nighthawk X10
Afbeelding tegoed: Amazon
NETGEAR Nighthawk X10 AD7200 802.11ac / ad Quad-Stream WiFi-router (R9000) NETGEAR Nighthawk X10 AD7200 802.11ac / ad Quad-Stream WiFi-router (R9000) Nu kopen op Amazon $ 348, 00

De Netgear Nighthawk X10 R9000 is gemakkelijk de beste router die je kunt vinden. Het is ook een 802.11ad-router met MU-MIMO en 160 MHz. Niet alleen dat, maar de X10 herbergt maar liefst zes gigabit Ethernet-poorten en een SPF + LAN-poort die glasvezelconnectiviteit produceert. Netgear bevat een smorgasbord van in- en uitgangen zoals twee USB-poorten en een WPS-knop. Het is in staat als een Plex-server, een handige opname.

De prestaties zijn geweldig. De tests van PC Mag toonden 99, 1 Mbps-overdrachten op zijn nabije 2, 4 GHz-tests en een zinderende 951 Mbps in zijn 802.11ad-test. Het is echter vrij prijzig. Het mist ook (vreemd gezien zijn hoogwaardige hardware en software) een functie die bekend staat als Quality of Service (QoS). QoS balanceert internetverkeer op meerdere apparaten, wat helpt bij lag - een groot negatief voor gamers.

U kunt ook de TP-Link Talon AD7200 overwegen, wat een andere 802.11ad-optie is. Hoewel, het is niet zo rijk aan functies als de Netgear Nighthawk X10.

Compatibele firmware van derden : Ja, algemeen beschikbare firmware-images

Upgradebare antenne : Nee, niet-upgradebare antenne

Voors:

 • 802.11ad (de meeste slimme apparaten krijgen alleen 802.11ac)
 • MU-MIMO
 • 160MHz
 • Veel connectiviteitspoorten
 • NAS geschikt
 • Plex-serverfunctionaliteit

nadelen:

 • Gemiddelde MU-MIMO
 • Niet voor gamers

De favoriete router van MakeUseOf: Linksys WRT3200ACM

Linksys 3200acm
Afbeelding tegoed: Amazon
Linksys WRT AC3200 Dual-Band Open Source Router Linksys WRT AC3200 Dual-Band Open Source Router Nu kopen op Amazon $ 199, 99

De Linksys WRT3200ACM is uitgedost in klassiek blauw en zwart gewaad zoals zijn oude routers en is een krachtige router boordevol functies. Het is een tri-bandrouter Zijn Tri-Band Wireless-AC-routers eigenlijk sneller? Zijn Tri-Band Wireless-AC Routers eigenlijk sneller? Als het gaat om vragen over thuisnetwerken, zijn we echt op zoek naar twee dingen: hogere snelheden en betere betrouwbaarheid. Lees meer, waarmee meer 5GHz-compatibele apparaten verbinding kunnen maken zonder bottleneck. Hoewel je geen tri-bandfrequenties nodig hebt, is het geen slechte functie, tenzij je veel apparaten met internetverbinding hebt.

Onder de mogelijkheden vindt u de mogelijkheid om een ​​VPN (op de router) te installeren. Je zult ook MU-MIMO vinden, evenals Tri-stream 160 die razendsnelle snelheden kunnen handhaven, ongeacht het netwerkverkeer. Omdat Tri-Stream 160 dikkere kanalen mogelijk maakt (in een proces vergelijkbaar met Channel Bonding), kan Tri-Stream 160 in theorie netwerksnelheden beheren tot 2, 6 Gbps. Real-world prestaties zijn echter altijd veel langzamer dan theoretische snelheden.

De USB 3.0-poort maakt het geschikt voor NAS-gebruik. Het bevat ook een eSATA-connector, voor oudere externe harde schijven.

Maar de belangrijkste functie is compatibiliteit met open-source software. De WRT3200ACM gebruikt alternatieve firmware-opties zoals OpenWRT en DD-WRT. Als u een van deze software-opties laadt, kunt u functies zoals TOR-bladeren gebruiken. TechRadar genoot ervan dat de Linksys WRT3200ACM open-source software omarmt, een hoop krachtige gebruikerswaardige functies biedt en snelle Wi-Fi-snelheden met een behoorlijk bereik levert. In hun recensie was de dekking echter een beetje onregelmatig.

Dit is mijn favoriete router en het biedt fantastische snelheden voor bestandsoverdracht, die voldoen aan de veeleisende behoeften van een thuiswerkschrijver en -editor. U kunt ook de Linksys WRT32X overwegen, die qua vorm en functies op de WRT3200ACM lijkt, terwijl u zich specifiek op gamers richt.

Compatibele firmware van derden : Ja, volledig open source en compatibel met DD-WRT en andere firmware

Upgradebare antenne : Ja, vier vervangbare SMA-antennes

Voors:

 • Tri-band (u heeft waarschijnlijk geen tri-band nodig)
 • Veel functies
 • MU-MIMO
 • Tri-stream 160MHz
 • Compatibiliteit met open-source firmware
 • Razendsnelle 5 GHz
 • Snelle bestandsoverdrachtssnelheden

nadelen:

 • Gemiddelde 2, 4 GHz netwerkprestaties

Beste NAS-router: Synology RT1900ac of Synology RT2600ac

Synology NAS-router
Afbeelding tegoed: Amazon
Synology RT2600ac, 4x4 Dual-Band Gigabit Wi-Fi Router Synology RT2600ac, 4x4 Dual-Band Gigabit Wi-Fi Router Nu kopen op Amazon $ 170, 00

De Synology RT1900ac en de nieuwere Synology RT2600ac bieden twee functies in één apparaat. U krijgt een Wireless-AC-router en een NAS-apparaat (Network Attached Storage). PC Mag prees de prestaties, functies en concurrerende prijzen van 5 GHz. U vindt een USB 3.0-poort en een SD-kaartsleuf. Bovendien maakt de AC1900 gebruik van een Linux-gebaseerd besturingssysteem (OS) genaamd Synology Router Manager (SRM).

Het is vergelijkbaar met DiskStation Manager (DSM), dat OS Synology gebruikt voor zijn NAS-apparaten. Binnen SRM is er het Pakketcentrum, in wezen een app store.

De prestaties zagen hoge snelheden op de 5 GHz-band, hoewel een beetje afname in bereik rond 100 voet. De 2, 4 GHz-band leverde stabiele prestaties op, maar het bereik is slechts gemiddeld. Teleurstellend is dat, terwijl de Synology RT1900ac een capabele NAS maakt, de prestaties van de netwerkopslag achteruitgaan. Met behulp van gigabit-verbindingen was CNET getuige van een kopieersnelheid van 40MBps, ongeveer 320Mbps voor zijn schrijfsnelheden, en 42MBps, ruwweg 336Mbps op leessnelheden. Dat is voldoende voor standaard thuisnetwerkgebruik.

Een degelijke middenbereikrouter, de Synology RT1900ac biedt NAS-functionaliteit, uitstekende 5 GHz-doorvoer en een bescheiden prijskaartje.

Compatibele firmware van derden : Ja

Modulaire antenne : Ja, vier SMA-antennes

Voors:

 • 802.11ac
 • Snelle wifi
 • Fatsoenlijk bereik
 • NAS-mogelijkheden
 • Op Linux gebaseerde SRM
 • Apps

nadelen:

 • Gemiddelde bestandsoverdrachtssnelheden
 • Gemiddeld 2, 4 GHz bereik

Best Value Router: TP-Link Archer C7 AC1750

TP-Link Archer C7, beste router
Afbeelding tegoed: Amazon

Volgens Tom's Guide is de TP-Link Archer C7 een solide en toch goedkope performer. Het 5 GHz-netwerk onderhoudt een snelle, betrouwbare verbinding en u vindt twee USB-poorten. Daarnaast is het compatibel met open-source software voor het toevoegen van uw eigen firmware. Dichtbij haalde de C7 downloadsnelheden van ongeveer 363 Mbps met ondersteuning voor maximaal 1750 Mbps en heeft een bereik van 110 voet.

Vreemd genoeg zijn de USB-poorten 2.0, niet 3.0. Terwijl het 5 GHz-netwerk schijnt, zijn de 2, 4 GHz-prestaties middelmatig. Maar voor minder dan $ 100 levert de TP-Link Archer C7 een flinke doorvoer, een kleine hoeveelheid aanpassingsopties en een eenvoudige installatie.

Compatibele firmware van derden : Ja

Modulaire antenne : Ja, drie upgradebare antennes

Voors:

 • Snelle wifi
 • Veel instellingen
 • Gigabit Ethernet
 • USB-poorten

nadelen:

 • Gemiddelde 2, 4 GHz prestaties
 • Alleen USB 2.0, niet 3.0

Meest gebalanceerde router voor thuisgebruikers: Trendnet TEW-818DRU

Trendnet-router, het beste voor thuisgebruik
Afbeelding tegoed: Amazon
TRENDnet AC1900 Dual Band Draadloze AC Gigabit Router TRENDnet AC1900 Dual Band Draadloze AC Gigabit Router Nu kopen op Amazon

Overweeg de Trendnet TEW-818DRU voor een vlezige router die de bank niet zal breken. Het is snel en eenvoudig in te stellen. CNET waardeerde zijn uitgebreide functieset. Bovendien behoorde de TEW-818DRU tot de snelste routers. In combinatie met een ongelooflijke wifi-signaalsterkte en een uitstekend bereik, is dit de beste balans tussen prijs en prestaties. Topsnelheden raken rond 1300 Mbps op de 5 GHz-band, met ongeveer 600 Mbps op de 2, 4 GHz-band.

Bovendien zit de TEW-818DRU boordevol opties. Aan boord vindt u gastnetwerken, Quality of Service (QoS), een firewall en ouderlijk toezicht (waarmee inhoud voor volwassenen kan worden uitgefilterd). Helaas functioneert de Trendnet TEW-818LW ondanks de USB-poort niet goed met veel draagbare schijven. Uiteindelijk, met veel functies, sterke wifi-prestaties en een goed bereik, biedt de Trendnet TEW-818DRU een meesterlijke balans tussen prijs en prestaties.

Compatibele firmware van derden : Trendnet heeft firmware van derden aangekondigd, maar er is nog geen enkele beschikbaar

Upgradebare antenne : Nee, alleen interne antenne

Voors:

 • 802.11ac
 • Snelle wifi
 • Langeafstand
 • Quality of Service (QoS)
 • Ouderlijk toezicht voor het blokkeren van inhoud voor volwassenen

nadelen:

 • USB-poort werkt niet goed

Beste goedkope router: D-Link DIR-818LW

D-Link, beste goedkope router
Afbeelding tegoed: Amazon

De D-Link DIR 818LW is zonder meer de meest betaalbare 802.11ac-router op de markt. In zijn review prijst CNET de DIR-818LW om zijn kleine gestalte, intuïtiviteit en Gigabit Ethernet. Bovendien bevat de D-Link DIR-818LW cloudfunctionaliteit. De prestaties zijn betrouwbaar, waardoor dit de beste goedkope draadloze router is die beschikbaar is.

Helaas zijn wifi-gegevens aanzienlijk langzamer dan op high-end en zelfs mid-range routers. Verder heeft de DIR-818LW een redelijk kort bereik. Hoewel het een dual-band router is, ondersteunt de 5GHz-band slechts een enkele 802.11ac-stream met een topsnelheid van 433 Mbps. De 2, 4 GHz frequentieband kan dual-streamen met een maximale snelheid van 300 Mbps.

Hoewel het een echte 802.11ac-router is, levert de DIR-818LW daarom realistische prestaties die vergelijkbaar zijn met de meeste 802.11n-routers. Met zijn opvallende cilindrische ontwerp, meerdere kleurenopties en een 802.11ac-netwerk is de D-Lik DIR-818LW de topbudgetrouter op de markt.

Compatibele firmware van derden : Nee, niet compatibel met firmware van derden

Upgradebare antenne : Nee, alleen interne antenne

Voors:

 • Echte 802.11ac
 • Dual-en
 • Cilindrische vorm
 • Kleine voetafdruk
 • Vier kleurenopties
 • Betrouwbare prestaties
 • Cloud-functies
 • Gigabit Ethernet

nadelen:

 • Kort draadloos bereik
 • Langzame wifi

De beste modems voor elk budget

Netgear Nighthawk CM1000

Netgear CM1000
Afbeelding tegoed: Amazon
NETGEAR DOCSIS 3.1 Gigabit kabelmodem (CM1000) NETGEAR DOCSIS 3.1 Gigabit kabelmodem (CM1000) Nu kopen bij Amazon $ 156, 83

Als je van 4K-video en gaming houdt, haalt de Netgear Nighthawk CM1000 DOCSIS 3.1-modem een ​​geweldige downloadsnelheid van 1 Gbps.

Het is een uitgave van meer dan twee keer de kosten van de Surfboard SB6183. Er zijn echter geen modems die in de buurt komen van de prestaties van de Netgear CM1000. Met 32 ​​× 8 kanalen is dit de beste modem die u kunt kopen. De Arris Surfboard SB8200 is met name een DOCSIS 3.1-modem die het overwegen waard is, en de Motorola MB8600 gebruikt ook DOCSIS 3.1.

Voors:

 • DOCSIS 3.1
 • 1Gbps
 • 32 × 8 (dit is de snelst mogelijke in 2018)

nadelen:

 • Prijzig

Hier zijn enkele andere geweldige routers voor gaming Wat is de beste router voor gaming? Wat is de beste router voor gaming? Hier zijn vijf van de beste gamingrouters die momenteel op de markt zijn. Lees verder :

Arris Surfboard SB6183

Arris Surfboard SB6183
Afbeelding tegoed: Amazon

Bekijk de Arris Surfboard SB6183 voor een uitgebreid modem. Tom's Guide merkte op dat de SB6183 686Mbps naar beneden trok en 131Mbps uploadsnelheden. Dat is een verbetering ten opzichte van de DCM-301. Het is een DOCSIS 3.0-modem, met 16 downstream- en 4 upstream-kanalen.

Arris is een van de meest gebruikte modemfabrikanten en de Surfboard SB6183 is een van de beste modems in deze prijsklasse. Als alternatief is de Zoom 5370 een soortgelijk gespecificeerd modem, maar mist Cable One en optimale ondersteuning. Daarom is de Arris Surfboard SB6183, met zijn verhoogde ISP-compatibiliteit, de betere koop.

Voors:

 • 16 × 4 kanaals binding
 • Tot 686 Mbps download
 • Tot 131 Mbps
 • DOCSIS 3.0

nadelen:

 • Niet DOCSIS 3.1

Linksys CM3008

Linksys CM3008
Afbeelding tegoed: Amazon
Linksys CM3008-modem Linksys CM3008-modem Nu kopen bij Amazon

Zoals Tom's Guide schreef, is de Linksys CM3008 een goedkoop alternatief voor het huren van een modem bij uw ISP. Het is een no-nonsense DOCSIS 3.0-modem en levert naar verluidt snelheden op die vergelijkbaar zijn met de Arris Surfboard SB6141. Bovendien heeft de CM3008 een kleine vormfactor die gemakkelijk overal past. Helaas is het geen DOCSIS 3.1-router, maar voor de prijs is het moeilijk om te klagen.

Voors:

 • Goede snelheden
 • 8 × 4 kanaals binding
 • DOCSIS 3.0
 • Klein

nadelen:

 • Niet DOCSIS 3.1

De beste routers, modems en router / modemcombo's

De officiële aanbeveling van MakeUseOf is om het te doen met wat je al hebt. Maar als u geen eigen router en modem hebt (of een router / modem-combinatie), moet u deze kopen. Het bespaart u op de lange termijn veel geld.

Persoonlijk raad ik aan om combo-apparaten te vermijden en, voor routers, iets te kopen met de 802.11ac-standaard, als je het kunt betalen. Een dual-band router is goed genoeg voor de meeste mensen. De enige reden om een ​​802.11n-router te krijgen, is als u een beperkt budget hebt.

Uiteindelijk, uit de vele netwerkapparatuur op de markt, bevat deze lijst de beste die er is. Overweeg echter voordat u wegloopt en een nieuw apparaat koopt, te proberen de prestaties van uw netwerk te verbeteren - met een paar eenvoudige aanpassingen. We hebben ook gekeken naar de beste reisrouters die je kunt meenemen op vakantie en voor entertainment thuis, kijk of een gamingrouter het waard is. Wat zijn gamingrouters en zijn ze het waard om te kopen? Wat zijn gamingrouters en zijn ze het waard om te kopen? Denk je dat je de beste gaminghardware hebt? Hoe zit het met een gaming-router? Dit is wat u moet weten voordat u er een koopt. Lees meer voor jou.

Ontdek meer over: Back to School, Longform List, Router.