Hoe apps op iPhone te verbergen en te beperken
Advertentie
App-beperkingen maken al lange tijd deel uit van iOS. Ouders willen begrijpelijkerwijs de mogelijkheid hebben om te beperken wat hun kinderen kunnen doen en zien op hun telefoons.
Maar met de release van iOS 12 koos Apple voor een nieuwe benadering van app-beperkingen. Nu zijn deze functies gebundeld in een nieuw hulpprogramma genaamd Screen Time . Velen van hen werken hetzelfde, maar de algemene benadering van beperkingen is anders. Het is moeilijker om een app volledig te verbergen, maar we laten u zien wat u moet weten.
Hoe apps op iPhone te verbergen
Er zijn veel redenen om een app te verbergen en toch zelf toegang te hebben. We zullen niet te nieuwsgierig worden waarom je dat zou willen, maar de enige manier om dit te doen in iOS 12 is door de app eenvoudigweg in een map te plaatsen die op een leeg startscherm staat. Tenzij iemand precies weet waar hij er naar moet zoeken, blijft het in principe verborgen. Noem de map iets onschadelijks om mensen verder weg te gooien.
Als u echter een ouder bent en u een meer bedrijfsveilige aanpak nodig hebt om app-toegang voor uw kinderen te beperken, hebt u een effectievere strategie nodig. Om te voorkomen dat bepaalde apps helemaal op het scherm verschijnen, moet u Schermtijd gebruiken.
Schermtijd in iOS 12
Wanneer je naar Instellingen> Schermtijd gaat, is het eerste venster dat je ziet een overzicht van hoeveel tijd je die dag op je telefoon hebt doorgebracht en wat je ermee hebt gedaan. Als u erop drukt, ziet u een meer gedetailleerde uitsplitsing. Dit laat je precies zien welke apps je hebt gebruikt en hoeveel tijd je eraan hebt besteed.
Screen Time is een geweldig hulpmiddel om u te helpen uw smartphoneverslaving in bedwang te houden. IOS 12's Screen Time-functie zal uw telefoonverslaving belemmeren iOS 12's Screen Time-functie zal uw telefoonverslaving belemmeren. Gebruikt u uw iPhone te veel? De nieuwe Screen Time-functie in iOS 12 kan u helpen uw telefoonverslaving terug te dringen. Lees verder . Maar het kan ook een krachtig ouderlijk hulpmiddel worden in combinatie met App Limits, iCloud en het Screen Time-wachtwoord.
Gebruik downtime om het telefoongebruik te beperken
Vorige versies van iOS hadden een tool met de naam Beperkingen, die je kon vinden in het gedeelte Instellingen> Algemeen . Het doel hiervan was om te voorkomen dat een gebruiker bepaalde inhoud in een app of een hele app kon zien. Het doel van deze functie was vooral om te voorkomen dat gebruikers, met name kinderen, expliciete inhoud zien of ongeoorloofde aankopen doen.
Het doel van Screen Time is iets anders. Het algemene doel is om de hoeveelheid tijd dat de ogen van u of uw kinderen op uw telefoon zijn te beperken. Het kan nog steeds het soort inhoud beperken dat u of uw kinderen kunnen zien, maar het doet dit op een andere manier.
Downtime is het eerste gedeelte van de instellingen in Screen Time en geeft het algemene doel van de functie aan. Hiermee kunt u een tijdschema instellen buiten uw scherm. Wanneer Downtime is ingeschakeld, hebt u geen toegang tot apps, behalve de apps die u hebt toegestaan.
Schermtijd App Limits
Dit is het gedeelte waarmee u tijdslimieten voor apps kunt instellen. Merk op dat je geen limieten kunt instellen voor specifieke apps; iOS beperkt je alleen tot bepaalde categorieën apps. Nadat u App-limieten hebt ingeschakeld, wordt u begroet met een reeks categorieën, zoals sociaal netwerken, games of entertainment .
U kunt elk van deze categorieën kiezen en de hoeveelheid tijd die u wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld je telefoon zo instellen dat je in totaal een uur per dag hebt om games te spelen. Dit is van toepassing, of je nu één spel voor een uur speelt of zes voor elk 10 minuten. Wanneer u die limiet bereikt, krijgt u een waarschuwing te zien die zegt dat u uw tijdslimiet heeft bereikt.
Je kunt, als je wilt, ervoor kiezen om de waarschuwing te negeren en terug te gaan naar gamen. Als u echter een ouder bent en u hebt tijdslimieten ingesteld voor de telefoon van uw kind, kunt u een schermtijdwachtwoord instellen, zodat deze tijdslimieten niet kunnen worden overschreden.
Altijd toegestane apps
Zelfs als u de buitensporige schermtijd van uw kind wilt beperken, is het belangrijk om sommige apps beschikbaar te houden in geval van nood. In het gedeelte Altijd toegestaan van Schermtijd kunt u dit doen. Standaard is uw telefoon-app altijd beschikbaar, zodat u alarmnummers kunt bellen.
Bovendien kunt u elke app uit de lijst kiezen, op de groene plusknop drukken en deze worden toegevoegd aan uw lijst Altijd toegestaan. Deze apps zijn zelfs tijdens downtime beschikbaar.
Inhouds- en privacybeperkingen
Deze sectie is het handigst voor een ouder die probeert te voorkomen dat zijn kind toegang heeft tot bepaalde inhoud.
Onder iTunes & App Store-aankopen kunt u uzelf of iemand anders blokkeren voor het installeren en verwijderen van apps. Cruciaal is ook dat u nu kunt voorkomen dat uzelf of anderen in-app-aankopen doen.
Met Toegestane apps kunt u voorkomen dat bepaalde apps worden gezien of gebruikt. In tegenstelling tot app-limieten, zullen toegestane apps de app volledig verbergen. Deze instelling is echter alleen van toepassing op ingebouwde iOS-apps zoals Camera, FaceTime en Safari. Apps van derden worden niet ondersteund.
Met Inhoudsbeperkingen kunt u kiezen of u expliciete inhoud in de App Store en iTunes Store wilt verbergen. Hiermee kunt u ook websites beperken om sites met inhoud voor volwassenen uit te sluiten, of zelfs de toegang tot een specifieke witte lijst beperken. Bovendien kunt u voorkomen dat gebruikers op internet zoeken of games voor meerdere spelers spelen.
Ten slotte is het gedeelte Privacy, dat voorheen onder Instellingen stond, verplaatst naar Schermtijd. In dit gedeelte kunt u aanpassen welke apps toegang hebben tot bepaalde informatie over u, zoals uw locatie, uw contactgegevens en uw foto's. U kunt voorkomen dat elke app toegang heeft tot deze informatie, of bepaalde apps die u vertrouwt op de witte lijst zetten.
Andere schermtijdinstellingen
Het primaire doel van Screen Time is om de gebruiker van de telefoon te helpen zelfbeheersing te oefenen.
Zoals we echter hebben gezien, is het ook een waardevol hulpmiddel voor het begeleiden en controleren van hoe uw kind uw telefoon gebruikt. Om dit het meest effectief te doen, moet u een Screen Time-wachtwoord instellen dat alleen u kent. Dit is vergelijkbaar met het Beperkingen-wachtwoord in eerdere versies van iOS.
U kunt uw Screen Time-wachtwoord delen op al uw iCloud-apparaten. Dus als u bijvoorbeeld een familie apparaten hebt, kunt u op alle apparaten dezelfde toegangscode hebben en het app-gebruik in uw Apple-omgeving beperken.
U kunt ook Screen Time instellen voor Family, waarmee u andere Apple ID's kunt invoeren en hun Screen Time-gebruik kunt volgen en beheren. Hiermee kun je andere iPhones rechtstreeks vanaf je telefoon bedienen, wat een enorme verbetering is ten opzichte van Beperkingen.
Tot slot raden we aan om Screen Time te gebruiken in combinatie met een robuuste hoes, een stekkerbeschermer en meer om uw iPhone echt kindveilig te maken. 10 vitale manieren om uw iPhone of iPad kid-proof te maken 10 vitale manieren om uw iPhone of iPad kid-proof te maken Wilt u uw iPhone of iPad veilig maken voor uw kinderen om te gebruiken? Hier zijn belangrijke tips voor het beschermen van uw apparaat. Lees verder
Schermtijd educatief maken
Nu weet je hoe je Screen Time kunt gebruiken om het gebruik van iPhone-apps door je kind te beperken. Met deze tools kunt u ongepaste inhoud blokkeren en hen helpen een gezonde relatie met technologie te onderhouden.
Hoewel het een goed idee is om het app-gebruik van je kinderen te beperken als het gaat om gekke games, kunnen sommige apps ze zelfs helpen leren. Leer ze cijfers, letters en meer met enkele van de beste educatieve apps voor iPhone 10 Spannende iPhone Education-apps voor kinderen 10 Spannende iPhone Education-apps voor kinderen Met deze geweldige iPhone-educatieve apps voor kinderen kunnen uw kinderen veel plezier hebben en leren tegelijkertijd. Lees verder .
Kijk voor extra hulp wat de beoordelingen van videogames betekenen. Wat betekenen beoordelingen van videogames? Een gids voor ESRB en PEGI Wat betekenen beoordelingen van videogames? Een gids voor ESRB en PEGI Heb je je ooit afgevraagd wat ratings van videogames eigenlijk betekenen? Hier zijn de ESRB- en PEGI-beoordelingen in duidelijke bewoordingen uitgelegd. Lees meer zodat u voorbereid kunt zijn wanneer uw kind om een nieuw spel vraagt.
Afbeelding tegoed: Chubykin Arkady / Shutterstock
Ontdek meer over: internetfilters, iPhone-tips, ouderlijk toezicht, ouderschap en technologie.