De Plattan 2 Bluetooth van Urbanears is comfortabel, goed ontworpen en absoluut het geld waard.

Urbanears Plattan 2 Bluetooth-hoofdtelefoon: betaalbare, goed ontworpen hoofdtelefoon voor iedereen

Advertentie Ons oordeel over de Urbanears Plattan 2 Bluetooth-hoofdtelefoon : De Plattan 2 Bluetooth van Urbanears is comfortabel, goed ontworpen en absoluut het geld waard.7 10 Mid-range hoofdtelefoons zijn gemakkelijk te vinden, maar een paar van hoge kwaliteit is veel moeilijker te vinden. In deze prijsklasse is er altijd een afweging tussen prijs, comfort, design en geluidskwaliteit

Advertentie Ons oordeel over de Urbanears Plattan 2 Bluetooth-hoofdtelefoon :
De Plattan 2 Bluetooth van Urbanears is comfortabel, goed ontworpen en absoluut het geld waard.7 10

Mid-range hoofdtelefoons zijn gemakkelijk te vinden, maar een paar van hoge kwaliteit is veel moeilijker te vinden. In deze prijsklasse is er altijd een afweging tussen prijs, comfort, design en geluidskwaliteit. Nou ja, bijna altijd.

De Plattan 2 Bluetooth-hoofdtelefoon van Urbanears staat apart in een zee van middelmatige, middelmatige hoofdtelefoons.

Ontwerp

De Plattan 2 Bluetooth is bekend, omdat deze past bij de vormfactor van een draadloze hoofdtelefoon voor over het oor. Je hebt de keuze uit zes kleuren, hoewel we alleen de witte hebben beoordeeld. Het witte paar is buitengewoon wit, wat op de lange termijn waarschijnlijk problemen met netheid zal veroorzaken. Helaas wordt de Plattan 2 Bluetooth niet geleverd met een etui of draagtas.

Urbanear Plattan 2 Bluetooth-hoofdtelefoon op een tafel

Ze zijn echter draagbaar. De oorkussens vouwen naar binnen zodat de resulterende vorm doet denken aan een oude telefoonhoorn en gemakkelijker in uw tas op te bergen is. Het algehele ontwerp is gebaseerd op minimalisme met zo weinig knoppen, bewegende delen en het ontwerp bloeit mogelijk.
Er is slechts een enkele knop op de rechter oorkussen van de hoofdtelefoon. Voordat ik de instructies bekeek, was ik ervan uitgegaan dat dit slechts een aan / uit-knop was. Ik had het fout. Het is een multifunctionele knop die tot 10 afzonderlijke acties verwerkt, afhankelijk van hoe lang en in welke richting u hem indrukt.

Urbanear Plattan 2 Bluetooth-hoofdtelefoon met micro-USB-oplaadpoort

Aan de onderkant van het rechter oorkussen bevindt zich ook de micro-USB-oplaadpoort. Als je je afvroeg hoe je een onderscheid kunt maken tussen de rechter- en linkerkant, heb je Urbanears. Elke zijde is op de hoofdband gemarkeerd met een R voor rechts of L voor links.

Hieronder vind je de uitdrukking "Je bent mijn favoriete [rechts / links] oor." Het is een onnodige, maar uiteindelijk lonende aanraking die het merk helpt op te vallen tussen de concurrentie.

Urbanear Plattan 2 Bluetooth-hoofdtelefoon met markering van het rechteroor

Oortelefoons zijn een one-size-fits-all-affaire, aangepast door de hoofdband aan te passen aan verschillende maten. Dat is hier niet anders, hoewel het beweegbare deel van de hoofdband een lusvormige metalen structuur is, in plaats van een plastic ratelarm.

Kenmerken

De eerder genoemde knop, bekend als de regelknop, is een multifunctionele ingang voor de Plattan 2 Bluetooth. Houd de knop drie seconden ingedrukt en de hoofdtelefoon wordt ingeschakeld. Doe hetzelfde opnieuw en ze worden uitgeschakeld.

Urbanear Plattan 2 Bluetooth-koptelefoon aan hun kant met bedieningsknop

Een enkele klik fungeert als afspeel- / pauzeknop, evenals het signaal om een ​​oproep via de hoofdtelefoon te accepteren of te beëindigen. Vanaf hier wordt het iets gecompliceerder, met verschillende directionele bedieningselementen. Een opwaartse druk verhoogt het volume, terwijl een neerwaartse druk het verlaagt.

Als u de knop naar rechts duwt, gaat u naar het volgende nummer en naar links voor het vorige nummer. De linker- en rechterbewegingen zijn echter verwarrend zodra de koptelefoon op je hoofd zit. Als je de knop naar rechts duwt, duw je hem echt naar de voorkant van je hoofd, terwijl je naar links kijkt. De formulering rond deze bedieningselementen is een beetje verwarrend, maar in de praktijk voelt het intuïtief aan.

Urbanear Plattan 2 Bluetooth-hoofdtelefoon met blootgesteld linkeroorkussen

De Plattan 2 Bluetooth heeft een ingebouwde microfoon, zodat u kunt bellen en gebeld kunt worden via de hoofdtelefoon. De gesprekskwaliteit is verrassend goed; Ik nam telefoontjes aan in zeer luidruchtige omgevingen in centraal Londen. En toch kon de persoon aan de andere kant van de lijn niets van dat geluid horen, alleen mijn stem.

Er is integratie met Apple's assistent Siri, zolang je een iOS- of macOS-apparaat gebruikt. Er is echter geen officiële integratie voor Google Assistant of Amazon's Alexa.

Prestatie

Geluidskwaliteit is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een hoofdtelefoon. De focus op stijl van de Plattan 2 Bluetooth kan je de vraag doen stellen of de audiokwaliteit op orde is. Je vrees zou echter misplaatst zijn.

De hoofdtelefoon kan op elke Bluetooth-audiobron worden aangesloten. Om te koppelen, hoeft u alleen maar de bedieningsknop ingedrukt te houden totdat de LED blauw knippert. De hoofdtelefoon moet dan worden weergegeven als beschikbaar in de Bluetooth-instellingen van uw apparaat.

Hoofdtelefoons uit het middenbereik zijn doorgaans underwhelming als het gaat om geluidsweergave. De Plattan 2 Bluetooth overtreft deze verwachting en zorgt voor een goed afgerond geluid. Geluid is een persoonlijke voorkeur en wat voor sommigen werkt, werkt misschien niet voor anderen.

Urbanear Plattan 2 Bluetooth-hoofdtelefoon op een skateboard

Dat gezegd hebbende, geef ik de voorkeur aan een prominente basaanwezigheid, heldere hoge tonen en, nou ja, middelmatige middentonen. Spotify-streams zijn meestal beschikbaar met 320 kbps, een hoge bitsnelheid waarbij details zichtbaar moeten zijn. Ik sla muziek lokaal op mijn apparaat op in plaats van streamen, maar mijn audio is ook 320 kbps. Er was een verrassende hoeveelheid detail en helderheid in het geluid, die ik niet had verwacht.

Sommige hoofdtelefoons worstelen met extreme hoge en lage frequenties. De Plattan 2 Bluetooth had geen problemen aan de bovenkant, maar er waren af ​​en toe problemen met basweergave. Dit was geen onmiskenbare vervorming en deed zelfs niet denken aan de Loudness Wars uit het midden van de jaren 2000. Sporadisch zou een fuzziness echter in bepaalde baszware nummers kruipen. Het had geen invloed op het genot, maar het was merkbaar.

Urbanears merk op dat je met een enkele lading tot 30 uur afspeeltijd moet kunnen krijgen. De koptelefoon laadt op via micro-USB en duurde meestal ongeveer 45 minuten tot een uur om volledig op te laden. Ik vond dat de schatting van de levensduur van de batterij ongeveer goed was.

De ZoundPlug

Een van de beste functies van de Plattan 2 Bluetooth is de ZoundPlug. Deze vreemd genoemde functie is een 3, 5 mm hoofdtelefoonaansluiting aan de onderkant van het linker oorkussen. Het klinkt misschien overdreven om dit als de beste functie van de hoofdtelefoon te bestempelen, maar het verandert de ervaring behoorlijk dramatisch.

Urbanear Plattan 2 Bluetooth-hoofdtelefoon op een skateboard vanaf de zijkant

Met de ZoundPlug kan een vriend een andere hoofdtelefoon aansluiten op de Plattan 2 Bluetooth, zodat u allebei naar dezelfde audio kunt luisteren. Dit is perfect voor het delen van muziek, het bekijken van een film of het chillen met een podcastaflevering of de radio.

Het was niet zo lang geleden dat er geen opgenomen audio was. De enige manier om muziek te ervaren was om het live te horen spelen. Toen kwam de fonograaf en later platenspelers en vinyl. Vanaf dat moment ging het snel, en nu tussen CD's, iPods en smartphones, is luisteren een steeds geïsoleerde ervaring.

De ZoundPlug helpt de gemeenschappelijke ervaring van muziek en audio op een opmerkelijk eenvoudige, maar effectieve manier op te nemen.

Premium Bluetooth-hoofdtelefoon voor een betaalbare prijs

Hoewel ze er bijna tien jaar zijn, is Urbanears geen bekend merk. Daarom zou het gemakkelijk zijn om de Plattan 2 Bluetooth-hoofdtelefoon te missen bij het online scrollen door producten, maar dat zou een vergissing zijn.

Deze goed ontworpen Bluetooth-hoofdtelefoons zijn comfortabel, stijlvol en bieden vooral een uitstekende geluidsweergave. Je kunt niet om meer dan dat vragen voor minder dan honderd dollar.

Deelnemen aan de wedstrijd!

Urbanears Plattan 2 Bluetooth-hoofdtelefoonweggever

Ontdek meer over: Bluetooth, Bluetooth-luidsprekers, Hoofdtelefoon, MakeUseOf Giveaway.