Kent u alle landen en hoofdsteden? 5 Geografiequiz en leerapps
Advertentie
Hoeveel weet u over de aarde waarop u leeft? De landen en hoofdsteden, de grote oceanen en rivieren, de bergen en het land — geografie is essentieel om een burger van deze wereld te zijn, en er zijn eenvoudige manieren om over onze planeet te leren.
Er zijn gratis online academische cursussen om aardrijkskunde te leren, maar daar hebben we het hier niet over. Je hebt waarschijnlijk de basis al geleerd en bent het vergeten. Het is tijd om uw kennis opnieuw te leren of te testen.
Zelfs Google sprong vorig jaar in de game met de Google Earth Natural Wonders Quiz. Maar dat is niet genoeg. De wereld is een grote plaats, dus laten we gaan verkennen.
1. Globehead (web): leer landen en hoofdsteden met herhaling op afstand
Je hebt meer dan 200 vrienden. En je weet genoeg dingen over hen die je gemakkelijk kunt onthouden. Dus waarom kunt u de namen, locaties en hoofdsteden van de 195 landen ter wereld vandaag niet leren?
Web-app Globehead maakt gebruik van het systeem van gespreide herhaling Hoe een slimmere leerling te zijn door de methode van gespreide herhalingen te gebruiken Hoe een slimmere leerling te zijn door de methode van gespreide herhalingen te gebruiken Gespreide herhaling is een methode die u kan helpen de neerwaartse curve van je vergeetachtigheid en je helpen grote hoeveelheden gegevens te onthouden. Het is een versnelde leertechniek. Dit artikel gaat over ... Lees meer om je de drie basisprincipes van elk land ter wereld te leren. Geconfronteerd met een wereldkaart, kunt u op een land klikken of de app er een voor u laten uitkiezen. Aan de hand van een reeks vragen kom je erachter waar het zich bevindt en de hoofdstad.
Deze vragen worden op verschillende manieren herhaald, zodat ze in uw geheugen worden geboord. Telkens wanneer u zich aanmeldt, stelt Globehead deze vragen opnieuw en voldoet aan de principes van gespreide herhaling. Het is misschien een goed idee om van Globehead uw startpagina te maken, zodat u blijft leren over een paar nieuwe landen en uw geografische kennis verbetert.
2. GeographyNow (YouTube): leer geografie met coole video's
GeographyNow is niet alleen voor kinderen. Paul Barbato, beter bekend als Barby, is een boeiende en vermakelijke gastheer voor korte video's om alles te weten te komen over elk land ter wereld, evenals over continenten, regio's en andere formaties.
De video's duren meestal 10 tot 20 minuten en bieden een breed scala aan interessante informatie over het land. Het omvat hoe de natie werd gevormd, de huidige geopolitieke problemen, de meest opvallende geografische details over het land en zijn omgeving, en meer. Barby vertelt het allemaal via grappige en coole video's, vaak acterend met vrienden om historische feiten te bezorgen.
Samen met dat alles is er ook een korte vlag-specifieke video, waarin de geschiedenis van die vlag wordt uitgelegd. Als je niet al geïnteresseerd was in hoe landen een vlag bouwen en de betekenis erachter, zullen de video's van Barby een nieuwe honger naar kennis doen ontstaan.
3. Darron Gedge (YouTube): kanaal voor educatieve geografie
Het geografiekanaal van Darron Gedge is een fantastische bron voor educatieve video's over geografie. Gedge richt zich op geografie en niet op geopolitiek, wat betekent dat het meer gaat om de natuurlijke formaties van de aarde.
Dat wil niet zeggen dat hij de rol van de mens daarin negeert. Zijn nieuwste video gaat bijvoorbeeld over kusterosie en de methoden die we kunnen gebruiken om deze te verminderen. De vorige video sprak over de oorzaken van watervervuiling.
Via live demonstraties, infographics en illustraties en eenvoudige taal kan Gedge complexe geografische informatie omzetten in gemakkelijk te begrijpen video's. Het is geweldig voor kinderen, maar ook voor volwassenen die niet weten waar ze hun vragen moeten stellen uit angst om er dom uit te zien.
4. Seterra (Web, Android, iOS): beste geografische kaartquizzen
Niets komt in de buurt van Seterra als een eenvoudig geografisch spel om locaties op een politieke kaart te vinden. Het is niet beperkt tot de hele wereld, want je kunt inzoomen op continenten en landen, staten en provincies, grote steden of andere belangrijke punten vinden.
De VS wordt het best behandeld in de app, met kaarten voor staten, hoofdsteden, originele kolonies, steden, rivieren, geofysische regio's en zelfs de burgeroorlog. Elk continent heeft kaarten om uw kennis van de belangrijkste fysieke kenmerken te testen, en sommige andere landen hebben extra materiaal zoals de VS.
Bovendien biedt Seterra afdrukbare PDF's van de meeste van deze kaarten, zodat u ze kunt uitdelen in een klaslokaal of uzelf eenvoudig kunt testen tegen uw vrienden als een partygame.
Seterra heeft alles gratis op internet, maar de mobiele apps hebben een paar beperkingen in de gratis versie. Probeer ze uit, en als je het leuk vindt, is de prijs van $ 1, 99 de moeite waard om alle kaarten en quizzen te ontgrendelen.
Download: Seterra voor Android | iOS (gratis)
5. NatGeo GeoBee Challenge (Android, iOS): verslavende geografiequiz
Net als de Spelling Bee test spelling, organiseert National Geographic een jaarlijkse wedstrijd voor studenten om geografische kennis te testen. Of je nu een student of een volwassene bent, de GeoBee Challenge-app is een leuke manier om je eigen geografie te testen en ook wat meer te leren.
Er zijn 15 quizrondes, met in elke ronde vijf vragen. Elke vraag heeft meerkeuzevragen en een tijdslimiet. Nadat je je antwoord hebt gekozen, brengt de app je naar de juiste locatie op een kaart. Het is een coole interactieve manier om je kennis te testen en zelfs wat lateraal denken toe te passen.
Een van de vragen was bijvoorbeeld: "Welke stad, bekend om zijn Cajun en Franse invloeden, werd verwoest door orkanen?" In de keuzes, zelfs als je wist dat New Orleans werd getroffen door orkanen, zul je nu ook leren dat het heeft zware Cajun- en Franse invloeden.
Download: NatGeo GeoBee Challenge voor Android | iOS (gratis)
En natuurlijk, Google Maps ...
Vanzelfsprekend kan geen enkel artikel over het leren van meer over de wereld via technologie compleet zijn zonder Google Maps te vermelden. Het is een van de beste gratis bronnen op internet en Google moedigt leraren actief aan om het in de klas te gebruiken.
Als je niet weet waar je moet zoeken, begin dan met deze Google Maps en Google Earth-edelstenen Het beste van Google Earth en Maps: 5 edelstenen die je moet zien Het beste van Google Earth en kaarten: 5 edelstenen die je moet zien Uit tijdlijnen die de aardeveroudering, tot het maken van gekke en rare dingen vastgelegd door camera's van Google, dit is het beste van Google Earth en Google Maps. Lees verder . Het heeft dingen waarvan je niet wist dat je het wilde, van het zien van een tijdlijn van hoe gebieden over de hele wereld in de loop der jaren zijn veranderd, tot het spelen van een spel van "waar ter wereld is dit" met Street View-afbeeldingen.
Ontdek meer over: Coole web-apps, onderwijstechnologie, educatieve games, online quiz, studenten.