Als Instagram nieuw voor je is, kun je in de war raken door de voorwaarden die worden gebruikt.  In dit artikel leggen we de taal van Instagram uit ...

Nieuw op Instagram? 20 Algemene voorwaarden die u moet kennen

Advertentie Dankzij het visuele karakter kan Instagram nog steeds vreugde in je leven brengen. In tegenstelling tot de angst en woede die sommige mensen voelen bij het gebruik van Facebook en Twitter. Als Instagram nieuw voor je is, kun je echter in de war raken door enkele termen die zonder uitleg worden gebruikt

Advertentie

Dankzij het visuele karakter kan Instagram nog steeds vreugde in je leven brengen. In tegenstelling tot de angst en woede die sommige mensen voelen bij het gebruik van Facebook en Twitter.

Als Instagram nieuw voor je is, kun je echter in de war raken door enkele termen die zonder uitleg worden gebruikt. In dit artikel leggen we de taal van Instagram uit ...

1. Bio

Instagram Bio

Dit is de biografie van je profiel op Instagram. Dit is jouw plek om de wereld een beetje over jezelf te vertellen. Je kunt hier tekst, emoji's, hashtags en zelfs '@' profielen gebruiken. Wilt u tekst opmaken met lege regels? Schrijf eerst de beschrijving in een notities-app en plak deze vervolgens in het veld Bio.

2. Verhalen

Instagram verhalen functies

Instagramverhalen is de functie die Instagram van Snapchat heeft gekopieerd, en het is mogelijk de grootste reden waarom Instagram nu zo populair is. Met de functie Verhalen kunt u een openbare foto of video van 15 seconden posten die binnen 24 uur automatisch uit uw feed verdwijnt.

Het gebruik van Instagramverhalen is leuk. Er is zoveel te doen hier dat Stories meer op zijn eigen mini-app lijkt.

U kunt tekst, emoji's, stickers, GIF's, hashtags, vermeldingen en zelfs doodle over de afbeelding toevoegen. Instagramverhalen lijken misschien gek, maar het is een geweldig platform om een ​​beetje van je creativiteit met de wereld te delen. En we hebben de tips gedeeld om je Instagramverhalen te laten opvallen 7 Tips voor het opvallen van je Instagramverhalen 7 Tips voor het opvallen van je Instagramverhalen Bij correct gebruik zijn Instagramverhalen een ongelooflijk hulpmiddel voor het stimuleren van betrokkenheid bij je volgers en het opbouwen van verbindingen . Hier zijn onze beste Instagramverhalen-tips om je te helpen opvallen. Lees verder .

3. Vermelding

Instagramvermeldingen

Dit is hoe je iemands aandacht op Instagram krijgt. Begin met het @ symbool, gevolgd door hun handle of naam. Als je ze volgt, vind je hun greep in de eerste paar opties voor automatisch aanvullen. Je kunt iemand op verschillende plaatsen op Instagram vermelden, waaronder in je bio, reacties of zelfs in Instagramverhalen.

4. Tag

Instagram-tag

Tag is anders dan Mention. Je kunt alleen een persoon taggen op een foto of video. Wanneer je iemand tagt, wordt deze weergegeven in zijn of haar profiel (in het gedeelte met tags naast zijn of haar galerij).

5. IG Live

Nieuw op Instagram? 20 Algemene voorwaarden die u moet kennen Instagram Live

IG Live of Instagram Live is de live-streamingfunctie van Instagram. Hoe start je een live video op Instagram? Hoe start je een live video op Instagram? Als je geïnteresseerd bent om live te gaan, maar nerveus of verward bent om het te proberen, bekijk dan deze instructies over hoe starten. Lees verder . Het werkt vergelijkbaar met Facebook Live of Periscope. IG Live werkt vanuit het gedeelte Verhalen van de app en je kunt direct live naar je publiek gaan. Eenmaal live, kun je berichten vastzetten in de chat, reageren op reacties en zelfs iemand uitnodigen om deel te nemen aan je livestream (met behulp van een gesplitst scherm).

6. IGTV

Instagram IGTV

IGTV is de laatste poging van Instagram voor longform-video. Instagram lanceert IGTV op rivaal YouTube Instagram lanceert IGTV op rivaal YouTube IGTV is de volgende fase in de evolutie van Instagram en een voor de hand liggende poging om te concurreren met YouTube. Dus hier is alles wat u moet weten over IGTV ... Lees meer. En voor Instagram betekent dat alles dat langer is dan een minuut. IGTV is zowel een zelfstandige app als een sectie in de belangrijkste Instagram-app. Als je alleen verticale, langwerpige video's van je favoriete Instagrammer wilt bekijken, kun je dat doen met behulp van het tv-pictogram in de rechterbovenhoek.

7. Hoogtepunten

Hoogtepunten van Instagramverhalen

Hoogtepunten zijn de manier van Instagram om je te helpen je beste Instagram-verhalen boven water te krijgen. Zoals hierboven vermeld, verdwijnen verhalen die je plaatst na 24 uur. Maar ze leven nog steeds voort in je archief.

Met deze functie kun je een hoogtepuntenrol van je beste Instagram-verhalen maken en deze zelfs in gerelateerde categorieën of evenementen bundelen. U kunt bijvoorbeeld een hoogtepunt maken over uw laatste vakantie of een onderwerp dat u met uw publiek hebt gedeeld.

8. Insta DM

Insta DM, of Instagram Direct Message, is het eigen ingebouwde berichtenplatform van Instagram. Je vindt het vertrouwde, gekantelde papieren vliegtuigpictogram overal in de app. Je kunt Instagram DM gebruiken om een ​​vriend een bericht te sturen, een foto uit je galerij te delen, een verdwijnende foto te sturen en zelfs een groepsvideogesprek te starten.

9. Instagram-algoritme

Het afgelopen jaar was Instagram Algorithm het gesprek van de stad. Nou ja, tenminste op Instagram. Het is de verborgen magie van de informatica die Instagram gebruikt om alles te beïnvloeden wat gebruikers op het platform bekijken en ermee werken.

Probeer de volgende keer dat je Instagram-gebruikers ruzie maakt over het algoritme. Wist je dat Instagram je berichten alleen organisch laat zien aan ongeveer 10 procent van je publiek? Of dat Instagram-verhalen tegenwoordig waar alle betrokkenheid is? Hoe meer interactie je hebt met gebruikers (op reacties of in DM), hoe meer kans dat ze je berichten op hun feed zullen zien?

10. Instagram-bots

Instagram Bots zijn geautomatiseerde profielen (slecht) vermomd als mensen. Maar soms gebruiken zelfs legitieme profielen geautomatiseerde bots (services van derden) om uw aandacht te trekken. Als je willekeurige reacties op je berichten of een hele reeks likes tegenkomt, seconden nadat je een foto hebt geplaatst, was waarschijnlijk een bot bij het proces betrokken.

Het beste is om de bots te negeren. Als ze spam of ongepaste inhoud posten, kunt u deze ook melden en blokkeren.

11. Hashtags

Instagram-hashtags

Hashtags zijn de levensader van Instagram Hoe vind je de beste Instagram-hashtags voor meer likes en volgers Hoe vind je de beste Instagram-hashtags voor meer likes en volgers Hashtags zijn een essentieel onderdeel van Instagram. Als je hulp nodig hebt om aan de slag te gaan, kun je als volgt de beste Instagram-hashtags vinden. Lees verder . Je kunt er maximaal 30 in een bericht gebruiken, maar je moet ze verstandig gebruiken. De juiste hashtag zorgt voor de juiste betrokkenheid.

Een hashtag is gewoon een verzameling woorden, letters of een zin voorafgegaan door het symbool #. Wanneer iemand op een hashtag tikt, kunnen ze alle berichten zien die zijn getagd met de gegeven hashtag. Hashtags zijn een geweldige manier om zowel je volgers als je betrokkenheid te vergroten.

12: Volg Hashtags

Instagram Volg Hashtags

Je kunt nu elke hashtag op Instagram volgen, hoe onduidelijk die ook is. En dit is een goede manier om wat pit aan je feed toe te voegen. In plaats van het volgen van 10 verschillende profielen van iets waarin u bent geïnteresseerd, volgt u gewoon de hashtag (bijvoorbeeld #pottery, #lettering of #calligraphy). Instagram zal periodiek automatisch de topberichten van de hashtag in je feed weergeven.

13. Opslaan

Instagram berichten opslaan

Met Instagram kun je nu berichten opslaan voor persoonlijk gebruik. Dit is niet hetzelfde als het downloaden van een afbeelding of video naar uw camerarol. In plaats daarvan lijkt het meer op bladwijzers.

Met deze nieuwe functie kun je Instagram meer als Pinterest gebruiken. Wanneer je een bericht tegenkomt dat je voor later wilt opslaan, tik je op het bladwijzerpictogram in de rechteronderhoek van het bericht. Het wordt opgeslagen. U kunt op de optie Opslaan in verzameling tikken om deze in een andere verzameling op te slaan (vergelijkbaar met borden op Pinterest).

14. Dempen

Instagram dempen

Wil je niet de perfect bewerkte reishots van de laatste vakantie van je collega zien? Maar ontvolgen of blokkeren zou teveel gedoe zijn? Probeer de nieuwe dempknop Instagram is eindelijk een dempknop toevoegen Instagram is eindelijk een dempknop toevoegen Instagram geeft gebruikers de optie om vrienden te dempen. Deze langverwachte functie betekent dat je vrienden permanent of tijdelijk kunt dempen zonder ze te hoeven ontvolgen. Lees in plaats daarvan meer.

Je kunt zowel Verhalen als berichten uit een Instagram-profiel dempen. Hun profiel kan nog steeds worden bekeken en gebruikt. Maar hun berichten en verhalen worden niet meer weergegeven in je feed.

15. Blok

Instagram Block

Dit is de nucleaire optie. Wanneer je iemand op Instagram blokkeert, kunnen deze je berichten, verhalen of je activiteit niet meer bekijken. Wanneer ze je profiel bezoeken, kunnen ze de volgknop zien, maar tikken doet niets.

Je kunt ook iemand specifiek blokkeren om te reageren. Ga naar Instellingen > Opmerkingenbesturing & Reacties blokkeren van.

16. Verberg je verhaal

Instagram Verhaal verbergen

Mute zorgt ervoor dat de berichten van anderen worden verborgen. Maar wat als je niet wilt dat iemand je eigen Instagram-verhalen bekijkt? Klik op het tandwielpictogram op de bewerkingspagina Verhalen. Ga vanaf hier naar de sectie Verhaal verbergen van en voeg mensen toe aan wie je je verhalen niet wilt laten zien.

17. Verslag

Instagram rapport

Wanneer je iets ongepast op Instagram ziet, meld dit dan altijd. Het kan een bedreigende opmerking zijn of een pagina gewijd aan het oplichten van mensen. Tik op de menuknop en selecteer Rapport . Instagram zal uw rapport beoordelen en passende maatregelen nemen. Je draagt ​​jouw steentje bij om van Instagram een ​​betere plek voor iedereen te maken.

18. Bedrijfsprofiel

Instagram zakelijk profiel

Instagram biedt een eenvoudige manier om over te schakelen van een persoonlijk profiel naar een zakelijk profiel. U hoeft niet eens een geregistreerd bedrijf te zijn om een ​​bedrijfsprofiel te gebruiken. En er zijn veel voordelen aan het converteren naar een bedrijfsprofiel.

Je krijgt toegang tot actieknoppen in de bio en je krijgt gedetailleerde inzichten van je volgers. Bovendien is het gebruik van een bedrijfsprofiel de enige manier om functies te ontgrendelen, zoals het insluiten van links in Verhalen en het toevoegen van koopknoppen aan je berichten.

19. Inzichten

Nieuw op Instagram? 20 Algemene voorwaarden die u moet kennen Instagram Insights

Nadat u bent geconverteerd naar een bedrijfsprofiel, ziet u een knop Insights op de bovenste werkbalk in uw profiel. Tik erop en je zult een zee van nuttige informatie vinden. Je zult ontdekken wat de leeftijd en geslacht is van je volgers, evenals de beste tijd om op Instagram te posten voor maximale betrokkenheid.

20. Verkennen

Instagram Explore-pagina

Tik op de knop Zoeken in de onderste werkbalk en je komt op het tabblad Verkennen . Dit is de mengelmoes van alles wat op dit moment trending is op Instagram. Bovenaan vindt u onderwerpen en hieronder een feed met populaire foto's en video's.

Word opgemerkt op Instagram

Nu je enkele van de meest voorkomende Instagram-termen begrijpt, wil je je kennis in daden omzetten. Dus, met dat in gedachten, hier zijn enkele tips om je te laten opvallen op Instagram. Deze 10 tips helpen je om opgemerkt te worden op Instagram Deze 10 tips helpen je om opgemerkt te worden op Instagram Als je maar een handvol volgers hebt op Instagram en aren ontvangen niet de likes of reacties die je wilt, deze tips zullen zeker helpen. Lees verder . Succes!