Een open source-tool nodig voor game-ontwikkeling?  Hier zijn 10 redenen waarom Godot Engine precies is wat u zoekt.

10 redenen om Godot Engine te gebruiken voor het ontwikkelen van je volgende game

Advertentie Game-ontwikkeling is toegankelijker dan ooit. Veel tools zijn gratis en een explosie van online tutorials maakt het maken van games iets dat iedereen kan doen. Unity en Unreal Engine zijn de grote namen in game-ontwikkeling. Ze zijn beide gratis te gebruiken, maar ze zijn niet het einde van het verhaal

Advertentie

Game-ontwikkeling is toegankelijker dan ooit. Veel tools zijn gratis en een explosie van online tutorials maakt het maken van games iets dat iedereen kan doen.

Unity en Unreal Engine zijn de grote namen in game-ontwikkeling. Ze zijn beide gratis te gebruiken, maar ze zijn niet het einde van het verhaal. Godot is een gratis, open-source platform voor game-ontwikkeling. Hier zijn tien redenen waarom Godot perfect is voor je volgende spel

1. Godot is goed voor programmeurs

Het Godot-logo, compleet met vriendelijk robotgezicht
Bijna alle game-ontwikkelomgevingen vertrouwen op enige programmeerkennis, maar sommige zijn geschikter voor die met een programmeerachtergrond. Godot is een perfect voorbeeld van een tool gebouwd voor programmeurs.

De Godot API onthult bijna elk element van de motor en het is zeldzaam om functies te vinden die niet direct toegankelijk zijn via code. Godot wordt geprezen voor zijn fantastische documentatie en gebruiksgemak vanuit een coderingsperspectief.

2. Godot heeft een specifieke taal

Een voorbeeld van GDScript, Godot is in engine taal

De Godot-engine wordt geleverd met een programmeertaal genaamd GDScript. Voor sommigen is dit een onmiddellijke afslag. Vaak zijn interne talen overbodig of slecht doordacht.

GDScript is ontstaan ​​als resultaat van interne tests door het Godot-team. In plaats van er een nieuwe taal voor te maken, kwam GDScript door andere talen zoals Python en Lua. Geen van deze talen werkt precies zoals ze willen, dus het team heeft GDScript zo leesbaar gemaakt als Python, maar essentiële elementen voor ontwikkeling behouden, zoals strikt typen, betere editor-integratie en eenvoudigere optimalisaties voor snelheid.

Veel ontwikkelaars die met Godot beginnen, zijn aangenaam verrast door de snelheid waarmee de taal begint te leren. Als het leren van een nieuwe taal echter niet op uw lijst staat, is er een alternatief.

3. Godot ondersteunt meerdere talen

Een game-ontwikkelomgeving kiezen betekent vaak een programmeertaal kiezen. Het maakt niet uit hoe comfortabel u bent in uw voorkeurstaal, als de ontwikkeltools die u nodig heeft niet worden ondersteund, blijft er weinig keuze over.

Godot ondersteunt momenteel rechtstreeks C ++, C # en GDScript. Ze werken ook aan VisualScript, een codevrij op programmeer gebaseerd knooppuntsysteem vergelijkbaar met het Blueprint-systeem van Unreal Engine.

4. Godot ondersteunt taalbinding

Als de officieel ondersteunde talen nog steeds niet passen, hebt u nog steeds opties. Met de GDNative API kunnen andere talen rechtstreeks aan de Godot-engine worden gekoppeld. Dit biedt toegang tot de Godot API in een taal naar keuze.

Momenteel zijn er experimentele bindingen voor Go, R, Nim, Rust en Ruby. Gezien de reputatie van Godot onder programmeurs en de vraag naar het toevoegen van meer talen, kunt u verwachten dat deze lijst snel zal groeien!

5. Het knooppuntsysteem

Een grafiek met een knooppuntboom in Godot
De meeste game-engines gebruiken scènes, meestal om een ​​niveau in een game weer te geven. Er bestaan ​​objecten in deze scène. In Unity zijn dit GameObjects, in Unreal Engine zijn het Acteurs.

In Godot is een scène een verzameling knooppunten. Elk knooppunt is een enkel object en elke knoop kan van een ander erven. Een groep knooppunten wordt een scène genoemd. Scènes kunnen ook van elkaar erven, zolang ze een gemeenschappelijk basisknooppunt hebben.

Het knoopsysteem van Godot biedt een andere benadering van het werken met objecten, wat enige tijd kan duren om te begrijpen (en valt buiten het bestek van dit artikel om hier in detail uit te leggen). Degenen die het beheersen, waarderen het als een intuïtief en uitbreidbaar ontwerpprogramma.

6. Godot ondersteunt 2D- en 3D-spelontwikkeling

Godot's Scene Creation Tool in 2D-modus.

Godot ondersteunt het maken van zowel 2D- als 3D-games. Indie-ontwikkelaars die 2D-spellen maken, houden van de workflow die Godot biedt. In plaats van pseudo 2D (een 3D-wereld weergegeven in twee dimensies), werkt Godot in een werkelijke 2D-ruimte uitgedrukt in pixels. Dit vereenvoudigt het maken en optimaliseren van 2D-games enorm.

3D-ondersteuning is nieuwer en blijft nog steeds achter bij Unreal Engine en Unity. Desalniettemin, tenzij je een AAA-game bouwt met eersteklas graphics, zul je geen beperkingen tegenkomen met Godot.

Godot heeft gespecialiseerde knooppunten voor zowel 2D als 3D, waarvan sommige zijn ontworpen om in beide te werken, en ondersteuning voor 2.5D komt binnenkort.

7. Godot is open source

Godot is open source software. De editor en alle bijbehorende hulpmiddelen vallen onder de MIT-licentie. Godot is gratis, en jij bezit alles wat ermee is gecreëerd.

Het open source karakter van het Godot-project maakt het ook zeer uitbreidbaar. Als u een programmeur bent die met het platform werkt en iets vindt dat niet is geïmplementeerd of niet werkt zoals u wilt, kunt u het veranderen!

Godot zit vol met door de community ontwikkelde tools en veel gebruikers voegen unieke elementen toe aan de engine als onderdeel van de ontwikkeling van hun games.

8. Godot heeft zijn eigen IDE

Godot zit in IDE van de motor
Godot heeft een ingebouwde IDE. Hoewel het misschien niet komt met sommige van de coolere functies van andere IDE's zoals de functie Live Share van VSCode, is het ideaal voor gebruik met Godot.

Natuurlijk bent u niet gebonden aan het gebruik van de in-engine IDE en kunt u uw favoriete IDE of teksteditor Teksteditors versus IDE's gebruiken: welke is beter voor programmeurs? Tekstverwerkers versus IDE's: welke is beter voor programmeurs? Kiezen tussen een geavanceerde IDE en een eenvoudiger teksteditor kan moeilijk zijn. We bieden enig inzicht om u te helpen die beslissing te nemen. Lees meer voor programmeren in Godot.

9. Godot is lichtgewicht

Het standaard Godot-uitvoerbare bestand is iets meer dan 60 MB en hoeft niet te worden geïnstalleerd. Gewoon downloaden, uitpakken en gaan. Naast de kleine bestandsgrootte is de motor zelf comfortabel op systemen met een lager vermogen.

Een verbluffend maar geweldig feit is dat de Godot-engine een Godot-game is. Dit betekent dat alle in-engine prestaties de prestaties weergeven van voltooide projecten die ermee zijn gemaakt.

10. Godot is een dwarsplatform

Godot is beschikbaar voor pc, Mac en Linux

Godot is echt platformoverschrijdend, met ontwikkelaars op Mac, Windows en Linux. Veel alternatieve tools zijn ontworpen met één besturingssysteem (OS) in gedachten en ondervinden problemen bij overdracht naar anderen.

Hoewel het onbekend is of Godot platformoverschrijdend is, melden gebruikers op elk platform een ​​vergelijkbare ervaring en bouwen alle Godot-games voor meerdere omgevingen. Godot heeft ook een server build, specifiek voor het hosten van multiplayer games.

Er is zelfs een Raspberry Pi-versie in de maak, die ons natuurlijk boeit!

Waar is Godot niet goed voor?

Tot nu toe heb je veel goede redenen gezien om Godot te gebruiken, maar voor wie is het niet? Nou, Godot gaat niet de volgende blockbuster produceren, maar nogmaals, dat is niet wie de motor beoogt.

Misschien belangrijker voor Indie-ontwikkelaars is het feit dat er momenteel geen directe manier is om Godot-spellen voor consoles te produceren. Dit ligt in het feit dat de tools om te publiceren naar consoles een gesloten bron zijn en ingaan tegen de toewijding van Godot aan open source.

Dat gezegd hebbende, er zijn tools van derden in ontwikkeling om op consoles te publiceren, en gezien het groeiende gebruik van Godot lijkt het waarschijnlijk dat de consolemogelijkheden zullen blijven groeien.

Vrijheid om spellen met Godot te maken

Godot is een gratis en open source, en voor sommige mensen is dit de sleutel. Een open-source game-ontwikkelingstool is een perfecte combinatie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in open source-games en software in het algemeen.

Godot is een geweldige optie, maar misschien niet voor jou. Gelukkig zijn er veel opties voor degenen die hun eigen games willen maken!

En als u zich wilt verdiepen in andere soorten app-ontwikkeling, kunt u als volgt uw eigen zelf-gehoste read-it-later-app maken. Uw eigen privé-zelf-gehoste read-it-later-app maken. Hoe u uw eigen kunt maken Privé, zelf gehoste lees-het-later-app Wilt u elke bladwijzer waar u om geeft offline houden? We laten u zien hoe u uw eigen open-source zelfgehost webarchief kunt maken. Lees verder .

Ontdek meer over: Game Development, Godot Engine, Open Source.